Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc osoby, które kupiły, lub znają sięna tym.

Zdecydowałem się zamontować to do swego auta, lecz nie wiem które wybrac:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=123292684

czy

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=123551787

czy

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=126082586

czy

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=126100586

czy

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=118731282

Uprzejmie proszę o radę.

Pozdrawiam

Wojtek

Opublikowano

rada - pojechać do elektryka i poprosić o założenie stosownego przekaźniczka, który wymusi na bawarze by ta grzała każdorazowo świece zapłonowe przy postawieniu kluczyka w zapłon.

Jeśli pali ci źle na zimnym silniku, a załóżmy że wszystko na torze paliwowym + silnik jest ok - wymień świeczki żarowe.

Jeśli nie pali tylko na ciepłym ... jakieś parenaście do parudziesięciu minut po zgaszeniu motoru - załóż jqak wspomniałem stosowny przekaźniczek, który wymusi grzanie świec żarowych każdorazowo (tak działają te urządzenia).

Beemowe diesle mają ten problem , powyżej bodaj 45 stopni celsjujsza świeczki nie grzeją ;) I palisz auto bez żarzenia świeczek ... stąd problemy ;)

Opublikowano
najsmieszniejsze jest to, że kazdy z tych sprzedawców ostrzega przed podróbkami ich "produktów" :D :D :D
Opublikowano

ja moge powiedziec tylko tyle, osoba która zrobiłą to urzdzenie jest ten gosc http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=126082586 , sprzedaje to juz od pazdziernika prawie rok i jako pierwszy i jedyny sprzedawał do stycznia aż zaczeli sie pojawiac ci pseudo wynalazcy :)

A co do samego przekaznika to nie bedzie takiego efektu co po tym urzadzeniu. Wiem co pisze bo sam to miałem i kombinowałem na rózne sposoby :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
ja moge powiedziec tylko tyle, osoba która zrobiłą to urzdzenie jest ten gosc http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=126082586 , sprzedaje to juz od pazdziernika prawie rok i jako pierwszy i jedyny sprzedawał do stycznia aż zaczeli sie pojawiac ci pseudo wynalazcy :)

A co do samego przekaznika to nie bedzie takiego efektu co po tym urzadzeniu. Wiem co pisze bo sam to miałem i kombinowałem na rózne sposoby :)

LOL ... a co to "lepsze" urządzenie od jedynego oryginalnego sprzedawcy zrobi więcej, jak podgrzeje świece w syt, gdy bawara nie chce ? :)

CIekawość mnie zżera ... mlaskanie słychać ...

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

"Olej opałowy...." - ja doskonale wiem o co chodzi i dlaczego - ale dzięki za udział w dyskusji. Chciałem poradzić się osób które kupiły lub używały aby wiedzieć co wybrać. Może w przyszłym roku zregeneruję pompę. Na razie jednak "uratuję" się tym urządzonkiem. Trudno.

Bialy2005 - mam rozumieć że to Ty to wymyśliłeś i sprzedajesz? ;)

Bo nicki zadziwiająco podobne ;)

Opublikowano

nakryliscie mnie :) Tak to ja, ja to zrobiłem i od pazdziernika sprzedaje, testowane na własnej 325tds.

Instalacje niezle w niej pochlastałem zeby dosci do tego :)

reszta to banda oszołomów która niby cos zrobiła( kupiła od mnie i skopiowała)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
do 2.4 tez to sprzedaje i to juz nie raz. tylko ze sa 2.4 sterowane mechnicznie to one może nie mjaj tego problemu, ale te ze sterownikiem i pompa jak 2,5tds to tasama bajka :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
...złe odpalanie na ciepłym silniku to zazwyczaj problem z zapowietrzaniem układu paliwowego... często jest to poprostu śmierć pompy paliwa (w zbiorniku paliwa)... ot całe rozwiązanie ;)
Opublikowano
chyba z krótko masz tego swoje tds-a albo mało wiesz o dieslach :) Zapowietrzanie może byc przyczyna ciezkiego odpalania ale po dłuzszym postoju czyli zimnego silnika. na ciepłym silniku nie ma kiedysie układ zapowietrzyc i jest to problem pompy wtryskowej, ale mozna na to poradzic bez regeneracji pompy:)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

...no i tutaj się z Tobą nie zgodzę, bo sam osobiście nawet miałem przypadek ,że pompka paliwa niewyrabiała... wymieniłem i odpala jak burza! ...a wcześniej źle odpalał jak chwilę postał... Jak widzisz TDS-y potrafią przerosnąć "starych" użytkowników ;)

...poprostu zmierzam do tego, że tutaj na forum jak ktoś ma problem z odpalaniem to wszyscy go straszą pompą wtryskową ;) ...a diesle są nieco bardziej skomplikowane i grymaśne...więc może lepiej najpierw sprawdzić cały układ zaczynając od zbiornika a nie od silnika ;)

Opublikowano
umnie akurat ta pompka po jakims czasie wogole wysiadła i złożyłem zaworek zwrotny bo paliwo sie cofało a pózniej nie mógł po dłuższym postoju zassac.po założeniu zaworka jak reka odjoł a na ciepło nie było róznicy czy jak pompka działała czy nie !!!

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

ja sie podepne do tematu :

Moje autko wlasnie na zimnym silniku ma problem z odpaleniem, dopiero za 3 kreceniem odpala, hmm jakas rada ? na cieplym jest ok ,

Opublikowano
masz walnieta pompke w zbiorniku lub niesczelny układ paliwowoy i pomiedzy pompa a filtrem tworzy sie pęcherzyk powietrza który uniemozliwia odpalnie od kopa. Ja miałem to samo i założyłem zaworek zwrotny zeby paliwo sie nie cofało. zamontowałem go miedzy pompa a filtrem i problem znikł:)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
masz walnieta pompke w zbiorniku lub niesczelny układ paliwowoy i pomiedzy pompa a filtrem tworzy sie pęcherzyk powietrza który uniemozliwia odpalnie od kopa. Ja miałem to samo i założyłem zaworek zwrotny zeby paliwo sie nie cofało. zamontowałem go miedzy pompa a filtrem i problem znikł:)

a jaki to dokladnie zaworek ? i czyu trudno go zamontowac ?

Opublikowano

danski co ty wogole opowiadasz szwab z bawarii zapomniał zeby dac zaworek bo ma tępy umysł. wolał wsadzić pompke co to samo robi- debil. a ty tutaj wyskakujesz o jakichs polaczkach. akurat znam paru szwabów co sie techniką zajmują i powiem krótko- dno. tylko na tym co w ksiakach sie znaja.

pozdro.

e39 3.0D
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Zaworek i przekaznik to lipa - to jak sklejanie złamanej deski - deska cała ale ..... Jak coś jest nie tak to znaczy że jest nie tak i trzeba szukac przyczyny a nie zakładać zaworek lub przekazniczek - bzdury... :duh:

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska