Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie . Przy wymianie uszczelki pokrywy zaworów i uszczelek tłoczków vanosa wpadła śruba pokrywy w łańcuch. Wiem kiepska sprawa bardzo kiepska. Gdzie ona wpadnie niżej ? Co dalej jeśli nie wyciągne

Śruba wpadła po prawej stronie łańcucha patrząć od strony maski.

Edytowane przez SOMEOLO
Opublikowano
Chłopie nit od klapki wleci i silnik często na złom, a Ty się pytasz co latająca śruba po rozrządzie w silniku może zrobić ? . Cycki opadają :mad2:
Opublikowano
Chłopie nit od klapki wleci i silnik często na złom, a Ty się pytasz co latająca śruba po rozrządzie w silniku może zrobić ? . Cycki opadają :mad2:

Zgadzam się cycki w dół. Jutro odkręcam vanos może uda mi się ją wydostać. Jeżeli nie wyciągnę co wtedy?

Opublikowano
Weź jakiś endoskop nawet byle jaki z allegro za parę groszy i szukaj. Może znajdziesz a wtedy magnes neodymowy na drucie i ją wytargasz. Chyba że poszła tak głęboko że już jej nie widać nigdzie to tylko rozbieranie. I nie odpalaj czasami bo wysadzisz motor w kosmos.
Opublikowano
Weź jakiś endoskop nawet byle jaki z allegro za parę groszy i szukaj. Może znajdziesz a wtedy magnes neodymowy na drucie i ją wytargasz. Chyba że poszła tak głęboko że już jej nie widać nigdzie to tylko rozbieranie. I nie odpalaj czasami bo wysadzisz motor w kosmos.

Na początku ją widziałem ,chciałem wyciągnąć pensetą ale potem już olej było widać.Niewiem czy gdzieś jest na ściance czy weszła głęboko.

Opublikowano

Na początku ją widziałem ,chciałem wyciągnąć pensetą ale potem już olej było widać.Niewiem czy gdzieś jest na ściance czy weszła głęboko.

Nie wiem jak to głebiej jest zbudowane .

• Moderatorzy
Opublikowano

Aż mi się przypomniało ile mi razy śrubki i nasadki pospadały, ale na szczęście tylko pod silnik :mrgreen:

Pamiętam jak robiłem vanosa w mojej e39, aż mi się dłonie pociły ze stresu, że coś spierdzielę, wyszło, że nie przykręciłem węża oleju i momentalnie 2 litry wyrzygały się na chłodnicę :D

Wyrazy współczucia, ale to ryzyko z jakim trzeba się mierzyć jak się robi samemu. Jak poszła na dno to micha do zdjęcia. Tylko przypadkiem nie odpalaj, nawet na chwilę!

Opublikowano
Panowie. Dziękuję za rady . Szczególnie darek63 . Śruba wyciągnięta na magnes UFFF UFFFF UFFFF. Cieszę się i mam nauczkę na przyszłość. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: .
Opublikowano

Fajnie że ogarnąłeś. Tak na przyszłość, to są za grosze takie sprytne teleskopy z neodymem do poszukiwań tego typu zgub. Warto mieć jak się samodzielnie śrubki kręci.

pol_pl_Chwytak-teleskopowy-magnes-AT5983-5983_2.jpg

Opublikowano
Fajnie że ogarnąłeś. Tak na przyszłość, to są za grosze takie sprytne teleskopy z neodymem do poszukiwań tego typu zgub. Warto mieć jak się samodzielnie śrubki kręci.

pol_pl_Chwytak-teleskopowy-magnes-AT5983-5983_2.jpg

Dziękuje. Cieszyłem się jak dziecko jak wyciągnąłem tą ,tę śrubę.Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano
Uwierz mi że każdy by się cieszył :cool2:

Dlaczego w avatarze nie zmienisz zdjęcia na e60?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przestań cytować bezpośrednio bo zaśmiecasz cały temat :nienie:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W swoim życiu już kilka ładnych godzin spędziłem na szukaniu czegoś co spadło.

Nie dokończę roboty jak nie znajdę.

Kamerka się przydaje .

Dobre magnesy na giętkich przedłużkach.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Przestań cytować bezpośrednio bo zaśmiecasz cały temat :nienie:

Przepraszam :handshake:

Opublikowano

Napiszę Ci w ten sposób:

e39 jeździliśmy od 2008 - 2016r, czyli 8 lat.

Kupiłem ją gdy miała 10 lat ( teraz ma już 21 lat)

Przez ten czas BABCIA nigdy nas nie zawiodła.

To było wdzięczne autko, więc sentyment do niej pozostał na zawsze.

Jak chcesz wiedzieć więcej o ex babci, zapraszam na PW.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589