Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

U mojego Ojca w E46 po ruszeniu (tak ok 5 km/h) zamek centralny zamyka wszystkie drzwi. Chciałbym u siebie w E39 włączyć taką funkcję.

Pytanie : Czy jest to funkcja autoalarmu czy można to ustawić jakoś w komputerze? Czy da się u mnie to uruchomić (funkcję komfort posiadam)?

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
jest to funkcja fabrycznego centralnego zamka. Przez jakis czas w ogole nie mialem alarmu i dzwi zamykały sie po ruszeniu

pozdrawiam

t.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie wiesz jak ją włączyć? Jak nie miałem alarmu zaraz po sprowadzeniu to też nie było tej funkcji . Może się ją jakoś uaktywnia?

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
ta funkcje aktywuje sie po podpieciu do kompa. Najlepiej podjedz do jakiegos ASO powinni to zrobic za pare zlotych.
Opublikowano

Witam!

Miałem juz 3 e39 i tylko z alarmem doposażonym w Polsce ta funkja działała ,ale to była opcja alarmu.Z fabrycznym alarmem to nie działa u mnie,ale jak kolega napisał powyżej możesz sam zablokować drzwi przyciskiem który jest obok świateł awaryjnych.To akurat ma każda e39!

Pozdro!!!!!!!

Opublikowano
U mnie sie zamyka od zawsze nawet jak nie bylo alarmu. Ale mnie to drazni i chetnie to wylacze :) Tylko tez nie wiem jak. Podobnie jak to ze musze dwa razy otworzyc, zeby sie wszystkie furtki odblokowaly...
Opublikowano

Podwujne ryglowanie wyłączyli mi w ASO na komputerze (mechanik zapytał czy nie chce miec zamykanych automatycznie drzwi - takze jest to pewnie tez ustawiane na kompie), alarmu fabrycznego nie mam.

Pozdr

Opublikowano
carsoft nie da rady koduje funkcje tylko w GM ale nie przypisuje do kluczyka więc nie da rady z modika III lub czegoś nowszego musi dać rade (podaj tylko rok produkcji ?)
Opublikowano
carsoft nie da rady koduje funkcje tylko w GM ale nie przypisuje do kluczyka więc nie da rady z modika III lub czegoś nowszego musi dać rade (podaj tylko rok produkcji ?)
E39 2001. i chcialbym aby lusterka po zamknieciu samochodu, czy tam kiedy go zgasze sie skladaly... Ma ktos oprocz serwisow takie urzadzania?? Moze byc w Warszawie!!
Opublikowano
U mnie opcja zamykania drzwi automatycznie jest w alarmie i mogę ją włączyć i wyłączyć po wciśnięciu odpowiedniej kombinacji na pilocie , alarm zaznaczam jest nieoryginalny :nienie:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
  • 4 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Chcialbym odswiezyc temat. Czy po wylaczeniu zaplonu auto wam sie ponownie otwiera ? Ustawilem zamykanie gdy przekrocze 4km/h ale auto sie juz nie otwiera.

pozdrawiam

mavic

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!!!

Ja ostatnio tez bawilem sie programowaniem centralnego i cos xle zrobilem bo nie odwiera i zamyka mi prawych dzwi z tylu. Podajcie prosze dokladna instrukcje jak zaprogramowac to zamykanie po ruszeniu w Carsofcie.

Dzieki!!

Było E36 M40 93, było E39 M52 98, jest E60 545i 2004 SMG.