Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wersje dla biedaków też poszły w górę : 318i asb Advantage z 148300 w 2020r. zł na 150200 zł :shock:

Takich najwięcej sprzedali w zeszłym roku, raczej do roboty flotowej

Opublikowano
Początek roku - zawszę rabaty najgorsze w I kw - normalne tak samo jak zima w styczniu
Opublikowano
Obecny cennik (pdf) obowiązuje do lutego 2021. Z tego wynika, że nowego cennika można spodziewać się w marcu. I tu mamy dwie opcje - albo zmienią się tylko ceny, albo ceny i konfiguracja standardowa.
Opublikowano
Aktualny konfigurator zawiera już ceny które pojawią się w marcowym cenniku
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Ma ktoś namiary na handlowca który daje 20% rabatu przy zakupie na osobę prywatną? Przy 318i z tego co się orientowałem problemu nie ma. A 318d albo 316d ktoś tak kupował może lub zamierza?
Opublikowano

Hej,

zastanawiam się nad zakupem BMW M340i.

Ma ktoś do polecenia salon/handlowca/brokera, gdzie obecnie można wyciągnąć najlepszy rabat?

Konfig za ok. 320k zł

Przy okazji może mi ktoś powiedzieć czy przy wynajmie Comfort Lease również obowiązują rabaty czy jest tak jak w przypadku Audi Perfect Lease, że tylko ceny katalogowe?

Opublikowano
Hej,

Ma ktoś do polecenia salon/handlowca/brokera, gdzie obecnie można wyciągnąć najlepszy rabat?

Konfig za ok. 320k zł

Przy okazji może mi ktoś powiedzieć czy przy wynajmie Comfort Lease również obowiązują rabaty czy jest tak jak w przypadku Audi Perfect Lease, że tylko ceny katalogowe?

CL liczone jest od ceny fakturowej (po rabacie). Co do Audi - może i APL liczony jest od katalogu, ale w Audi istnieje coś takiego jak „oferta specjalna”, czyli APL liczony od ceny po rabacie. Jest, bo sam mam Q5 w takim finansowaniu i tak samo liczone miałem A6 w grudniu, gdy jeszcze zastanawiałem się nad Audi vs BMW.

Opublikowano
Hej,

Konfig za ok. 320k zł

Przy okazji może mi ktoś powiedzieć czy przy wynajmie Comfort Lease

również rabaty czy jest tak jak w przypadku Audi Perfect Lease, że tylko ceny katalogowe?

Na grupie facebookowej dostalem namiar na 19% rabatu na m340i. Oferta salonu. Chcesz?

Opublikowano
Na 318i 23% dostalem ale to bylo w czerwcu. Oferta na 340i jest z teraz, aczkolwiek nie dzwonilem. M440i 15%, a m340i 19%. Oczekiwanie pol roku na auto.
Opublikowano

Na 318i 23% dostalem ale to bylo w czerwcu. Oferta na 340i jest z teraz, aczkolwiek nie dzwonilem. M440i 15%, a m340i 19%. Oczekiwanie pol roku na auto.

Gotówka czy leasing? Jeśli leasing, to jaki koszt całkowity leasingu?

Opublikowano

Ma związek z zamówieniem, bo często BMW da Ci rabat 19% i musisz załatwić leasing zewnętrzny na 105% czy od BMW na 106%, albo rabat 16% i leasing BMW na 101%.

W drugiej opcji wychodzisz na plus, a widziałem przy rabatach 15-17% leasing BMW prawie darmowy, okolice 100.5%.

Dlatego wypisywanie w tym temacie ja dostałem 12% a ja dostałem 21% bez podawania wersji silnikowej, tysięcy włożonych w wyposażenie dodatkowe na którym jest największa marża, oraz szczegółów finansowania jest kompletnie, kompletnie bez sensu.

Opublikowano

Na grupie facebookowej dostalem namiar na 19% rabatu na m340i. Oferta salonu. Chcesz?

Jasne, że chcę. Jak się dopytywałem w grudniu to dostałem 15%, ale wtedy jeszcze czekałem na wypłatę odszkodowania i w międzyczasie zmniejszyłem budżet na auto (ten limit 150k netto mnie trochę blokuje przed grubym rozpędzaniem się pow 250k zł). Później przeczytałem, że w sumie wykup jest liczony jako osobna transakcja w kontekście tego limitu i wróciłem do tematu. :D

Opublikowano

Ma związek z zamówieniem, bo często BMW da Ci rabat 19% i musisz załatwić leasing zewnętrzny na 105% czy od BMW na 106%, albo rabat 16% i leasing BMW na 101%.

W drugiej opcji wychodzisz na plus, a widziałem przy rabatach 15-17% leasing BMW prawie darmowy, okolice 100.5%.

Dlatego wypisywanie w tym temacie ja dostałem 12% a ja dostałem 21% bez podawania wersji silnikowej, tysięcy włożonych w wyposażenie dodatkowe na którym jest największa marża, oraz szczegółów finansowania jest kompletnie, kompletnie bez sensu.

Głeboko szperasz. Czasami każą brać swój leasing, żeby dać lepszy rabat. 22% dawali mi wszedzie na 318i skonfigurowaną na niecale 190tys, ale dorzucali swój leasing bmw droższy o około 2-3% niż zewnętrzny. Dostalel w koch 23 ze swoim leasingiem. Mam w santanderze 105% na stalym oprocentowaniu na 5 lat, wiec mysle ze fajna oferta. To auto żony, którego nie zamierzam prędko zmieniać.

Opublikowano

Głeboko szperasz. Czasami każą brać swój leasing, żeby dać lepszy rabat. 22% dawali mi wszedzie na 318i skonfigurowaną na niecale 190tys, ale dorzucali swój leasing bmw droższy o około 2-3% niż zewnętrzny. Dostalel w koch 23 ze swoim leasingiem. Mam w santanderze 105% na stalym oprocentowaniu na 5 lat, wiec mysle ze fajna oferta. To auto żony, którego nie zamierzam prędko zmieniać.

Koch?

Opublikowano

Jasne, że chcę. Jak się dopytywałem w grudniu to dostałem 15%, ale wtedy jeszcze czekałem na wypłatę odszkodowania i w międzyczasie zmniejszyłem budżet na auto (ten limit 150k netto mnie trochę blokuje przed grubym rozpędzaniem się pow 250k zł). Później przeczytałem, że w sumie wykup jest liczony jako osobna transakcja w kontekście tego limitu i wróciłem do tematu. :D

Pewien jesteś co do tego wykupu? Bo coś mi się kojarzy, że się już gdzieś ten temat przewijał na forum i chyba werdykt był jednak inny :(