Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Piękna ! Jeśli kiedyś jeszcze wymienisz przednie lampy na lci to będzie ideał bo są dużo bardziej agresywne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Meeega kosa !!!!

Świetny wóz.

Mody bardzo fajne.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
Wygląda zajebi$$$$. Jedyna F02 która mi się podoba, jest po prostu ekstra kosa. Opowiedz o zakupie, masz zdjęcia jak wyglądała przed naprawą blacharską? Sam ją znalazłeś i organizowałeś sprowadzenie? Jak oceniasz silnik pod względem eksploatacyjnym? Bo różne są opinie generalnie o tych 4,4. Nie było żadnego problemu z turbo, wtryskami, spalaniem oleju? Jakieś rzeczy eksploatacyjne przy niej robisz? Gratulacje auta i tego jak ze smakiem je poprawiasz!
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Siemanko,

mały update po roku prawie :duh: :duh:

Alpina nawija bez problemów kolejne km i daje wielki FUN :norty: :norty: :norty:

Była między innymi w Toskanii oraz Monachium i Buchloe w siedzibie ALPINY /zdjęcia z wyjazdu też gdzieś poniżej/

Co do rzeczy zrobionych przez ten czas /no bo przecież nie potrafię nic nie robić pod siebie w aucie :mad2: :mad2: :mad2: /

- zawieszenie poszło w dół na zestawie dedykowanym H&R o jakieś 35 mm

- dystanse wleciały też HR przód 17mm a tył 25mm

- zmienione hamulce z 375mm na nawiercane 395mm z przodu plus zmiana zacisków na zaciski 4ro tłoki z Alpiny B7 G12 /zaciski pomalowane w kolor ALPINA BLAU 2 / Foto

- tylne tarcze zmienione na nawiercane w ori rozmiarze 370mm /kolor j/w/

- wymieniony nieszczęsny CIC na jednostke Evo ID6 z dotykowym ekranem 10,2" oczywiście Idrive ceramiczny touch żeby pasował do reszty wraz z pełnym dostępem do Connected Drive RTTi i wszystkich innych usług online i remote jakie się da. /Foto wnętrza z Evo na pokładzie poniżej/

- wymienione lampy przednie z Adaptive xenon preLCI na Adaptive Full LED LCI

- wymienione halogeny przód na wersję LED żeby pasowało do lamp

- Wszystkie chromy w czarny połysk

- więcej grzechów nie pamiętam ale wcale ich nie żałuję :mrgreen: :mrgreen:

Poniżej kilka fotek kolegi #mj_photo_1 i moich

uc?export=viev&id=1CQ4SQA5kSAX5VTL54jxZgFuXcZKEYm5m

uc?export=viev&id=1pgUbx_aVmzfFk4TR9RPMaeoDo8Pxv734

uc?export=viev&id=1xRJGCcIL9zSvH1VbUGmmawY2tpFDHem2

uc?export=viev&id=1Vnx59X6lRkP0zauyfHsuS2iC_9glG7aI

uc?export=viev&id=1AG-5P3OUp03NaLoLptBmDG748HhIaGJJ

uc?export=viev&id=1zxJCOVt1fjXtpoyx36KvBjX_nTPNDUvh

uc?export=viev&id=1EayuxKJlyQaaGPbpxfXbd5hdJI-7kuPV

uc?export=viev&id=1hxfrXxh0Lp8tJYJMGxQHJ9IPnlCu2MW8

uc?export=viev&id=1htjUmL8KZ34XiAMVt21Tj8AIyPNRrNIf

uc?export=viev&id=1i2B_RPRRrpZ34MyBUjPLRkFldYr9F6TA

uc?export=viev&id=1i4fiTBoJ1c6amaw7xbEGbsKU9YrN6fqZ

uc?export=viev&id=1i4siyvOSAoJmnqj-FKAaKNizBAbXBIKX

uc?export=viev&id=1htJ7-3clDNT-7FnrEB7FkF5IDKk4Ot57

Póki co to na tyle.

Kolejne mody i pomysły w drodze :norty: :norty: :twisted: :twisted:

Pozdro

Oli

Opublikowano

Fajnie by było jakbyś te ostatnie zdjęcia obrócił, bo żeby obejrzeć to trzeba ściągać i obracać na kompie.

Ale fura marzenie :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Piękny update ! Przednie lampy mega odmłodziły auto, gratuluję :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po paru miesiącach ciszy, znowu wielkie wow :cool2:

Zmiany super, lampy niesamowicie wpłynęły na design przodu.

Auto fenomenalne

Benzyna zamiast krwi...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

maj gódness....

Miazga umysłu i ducha.

jesteś Mistrz!!!

gratuluje tak trzymać.

Piękne...

Opublikowano

Siemanko,

jako że wiosna nastała /kalendarzowa bo temperatury chwilowo nie powalają :duh: / ...

przyszedł czas na montaż nowego zestawu letnich felg i opon.

A więc po kolei:

Od samego początku posiadania auta felgi oryginalne 21" wydawały mi się troszkę za małe :norty: :norty: powoli zacząłem się rozglądać za opcjami aby to zmienić a nadal zostać w klimacie ALPINY

Poszukiwania trwały już od połowy zeszłego roku ale jakoś bez specjalnego ciśnienia.

Opcji było kilka: felgi kute custom, rotiform, BCForget itd plus oczywiście oryginalne ALPINY 22" z serii G01/02 :mrgreen: :mrgreen:

Jako że mam szczęście do ludzi którym czasem pomagam okazało się że jeden z moich kolegów @cr_design99 może mi pomóc w poszukiwaniu kół do Lochy.

No i nie trzeba było długo czekać na wyniki jego poszukiwań / qrde nie wiem jak on to robi ale znajduje rzeczy niemożliwe :twisted: /

Wysłał mi linka do felg najlepszych jakie mogłem sobie wymarzyć do B7 czyli oryginalne felgi ALPINY 22" oczywiście kute w szerokościach 9 i 10 cali.

Dodatkowym rarytasem tych felg był fakt że były one zupełnie nowe w kartonach ALPINY.

Zdjęcie z profilu kolegi jak przyjechały.

uc?export=view&id=1rktJVRu7EMirxxFztA8w6BUH2mdgoVPk

No to już mega szczęśliwy zacząłem poszukiwania ogumienia we właściwych rozmiarach czyli 245/30R22 i 295/25R22 aby zostać w tej samej średnicy i zachować właściwą różnicą między osiami czyli 0 :norty: /o xdrive trzeba dbać /

Wybór padł na Falkeny AZENIS FK453 /niestety Michelin nie robi takich rozmiarów a Pirelli ma słabe opinie u wielu moich znajomych/

Niestety fotki zrobiłem tylko przednim oponom jak przyszły

uc?export=view&id=1rsYdAJFQEa7ZFcKTqNEwCfw-fRxvmPJl

uc?export=view&id=1rv_O-PQuL3HjhYGd6jkNr8cM-tBwCnhv

uc?export=view&id=1rymx1CEuA2WUiVtG4_1TDq1Nj7JANR3V

W między czasie była szybka przymiarka felg na aucie / po prostu nie mogłem się powstrzymać :mrgreen: :mrgreen: /

uc?export=view&id=1rpajfwvqNcUnYJW4bJMnYuXafXOWE5TB

uc?export=view&id=1rp42Wa8p9Vy_OIPEksOfchmAVjYWpIB-

No i przyszedł czas na ubranie tego wszystkiego w jedną całość i założenie na auto / w końcu wiosna :D :D /

Na pierwszy ogień poszło tylne koło i już po założeniu opony banan nie schodził z facjaty

uc?export=view&id=1rchTd62YeWkvYGGnZ-jDjxXyXCT1qFPv

ale gdy wszystko już było na swoim miejscu przyszedł czas na pełnię szczęścia / bo właśnie ten widok utwierdził mnie w przekonaniu że miałem rację od początku z wielkością koła /

uc?export=view&id=1rzBom8hIyic2UwfwCiHO9SYlaOTIV54f

uc?export=view&id=1rgbwMBt8kQQrLz7mYCGzw3M2pql8d9wC

uc?export=view&id=1ri9dtHns8tbL9rVtwnK_6OsnImBEZ2LF

Naprawdę usiadło dokładnie tak jak to sobie zaplanowałem i wymarzyłem.

Co do komfortu nie odczuwam jakiegoś znaczącego pogorszenia /w końcu różnica niewielka w stosunku do 21" :norty: /

W związku z sytuacją jaką mamy w Polsce nie wiele mam możliwości na jakąś sesję ale udało się zrobić jedno ładniejsze foto w nowym obuwiu :P :P

uc?export=view&id=1rbEoluTAKJ4KiJEYs4mLlVHV_9naAzYD

Naprawdę strasznie się cieszę że udało się zrobić tą modyfikację w 100% w Alpiny stylu /dosłownie i w przenośni/

Mam też nadzieję że wam też się podoba w takim setupie moja Locha

PS: zdjęcia nie obrócone właściwie kliknijcie prawym i otwórzcie w nowym oknie bo nie mam pojęcia jak zrobić aby w miniaturze były właściwie obrócone :mad2: :mad2:

Oli

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Marzenia się spełniają :D

Piękna felga na pięknym aucie. Idealnie tu pasuje i nie wyobrażam sobie innej. Najlepszy wybór.

Benzyna zamiast krwi...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Bardzo dobrze to siadło !! Mega gratulacje :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NIe Rozczarowałeś ;) jeśli chodzi o "podkucie" "Lochy"

piękny widok.

Wygląda tak jak ma wyglądać i robi robotę na maxa.