Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Patrzylem na ich stronie i do f36 jest tylko "start with eco pro"

Ja chciałbym wyłączyć właśnie to, bo mam 320d ED....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Start with eco pro można akurat włączyć / wyłączyć ale sport itp nie.
Opublikowano
Czy jest gdzies opis co zmienia dana funkcja w expert mode? Expert mode ma chyba wiecej funkcji od "zwyklego" kodowania ale trudno jest rozkminic dla mnie co do czego, a nie chce czegos namieszac.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Taki opis to byłoby kilka tomów księgi. Prędzej znajdziesz instrukcje co zmienić w expert mode aby uzyskać żądany efekt. Bimmerpost to kopalnia wiedzy.
Opublikowano
Witam, czy za pomocą kodowania mozna właczyc taką opcje by swieciło sie cały czas swiatło białe a nie jak to jest ze po otwarciu drzwi włącza sie zółte ? Pozdrawiam
Opublikowano
Witam, czy za pomocą kodowania mozna właczyc taką opcje by swieciło sie cały czas swiatło białe a nie jak to jest ze po otwarciu drzwi włącza sie zółte ? Pozdrawiam
Opublikowano

Pewnie jest gdzieś w opcjach expert mode, gdyby ktoś był zainteresowany to z tego co piszą w linku poniżej można w ex mode ustawić słuchanie muzyki prze .B.T i jeszcze wi-fi link znalazłem

https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1474066

https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1484682

p44ahXld_o.jpg
Opublikowano
Wyłączał ktos z Was awaryjne podczas ostrego hamowania? Gdzie tego szukac w bimmercode? Pacjent F36 LCI.

Jest coś takiego jak Brake Force Display, poszperaj w Bimmercode- chyba w REM.

Wtedy światła przy ostrym hamowaniu zaczynają śmigać (światła stopu).

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie łączy się z E serią, próbowałem e61 i e46. Trzeba Carly.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a da sie tego ELM od vgate na BT zgrac jakos z inpa / ista? w sensie zastapic tym normalny kabel? w sumie to tylko zmiana formy komunikacji. jest do tego jakis sterownik pod windows? probowal ktos?
Opublikowano
a da sie tego ELM od vgate na BT zgrac jakos z inpa / ista? w sensie zastapic tym normalny kabel? w sumie to tylko zmiana formy komunikacji. jest do tego jakis sterownik pod windows? probowal ktos?

To jest standard BT- jeżeli ogarnie Ci to program i masz opcję wyboru komunikacji po BT to myślę, że będzie działać, w końcu laptopy też mają BT i normalnie można łączyć się z urządzeniami.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest bimmercode i Carly. Bimmercode daje większe możliwości dzięki expert mode, z kolei Carly ma również narzędzia do diagnostyki itp oraz możliwosc kodowania starszych nadwozi niż F i G.
Opublikowano
Możesz dokodować wyświetlanie znaków ale dane będą pobierane z nawigacji, a nie realnie z drogi. Jeżeli chcesz mieć to tak jak należy to musisz dokupić moduł.
Opublikowano

jaka kamera jest potrzebna do rozpoznawania znaków?

mam asystenta świateł drogowych i reflektory adaptacyjne. Czy w takim wypadku da się włączyć rozpoznawanie znaków?

Opublikowano

Przejrzałem trochę w necie i rozpoznawanie znaków, a właściwie ograniczeń prędkości (wraz z LDW i FCW) wiąże się dołożeniem kamery wysokiej rozdzielczości (nie ta do asystenta świateł)) i modułu KaFas - np. https://allegro.pl/kamera-modul-kafas-bmw-3-f30-f31-m3-f80-i7575018239.html. Nie do końca jest dla mnie jasne, czy trzeba też wymieniać szybę czołową... Do LDW potrzebna jest kierownica z wibracjami.

Myślalem, że ta kamera co mamy jest OK i wystarczy dokodować, ale niestety :cry: Mam Head-Up i fajnie byłoby mieć info o ograniczeniu prędkości.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam pytanie w drugą stronę:

czy jak mam rozpoznawanie znaków to mogę dokodować asystenta świateł drogowych?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wg tego co ja znalazłem to można zakodować speed limit info bez kamery (będzie pobierał z navi) ale trzeba dokupić jej emulator więc lipa.