Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No a z czego masz takie info że stoi w porcie? Powiem Ci ze jak kupowałem poprzednie X3 F25 to czekałem 3,5 miesiaca i był w terminie
  • Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czyli twój miał produkcję w afryce.moja w usa. To orientujesz się czy ta stronka co znalazłeś swoje auto w porcie działa też na transport z usa?
Opublikowano
Nie działa. Mój przedwczoraj dopłynął do portu w DE. Także wyprodukował się 23.02, dopłynął praktycznie równo miesiąc później. Czekamy dalej :)
Opublikowano
Na pewno będę zakładać temat z autem, także jakieś zdjęcia się pojawia na bank :)
Opublikowano

Więcej już nie będzie . Teraz około 7 do 9 tygodni zależy czy produkcja w USA czy RPA .

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Witam. U mnie trochę dziwnie ,bo z tego co na forum piszą ze jak po wpisaniu vin wyskoczyło mi ze auto wyprodukowane 1 kwietnia to by oznaczało ze zostało co poskładane, a diler mi wczoraj napisał emaila ze autko w transporcie i do 3 tygodni powinien już być do odbioru,boje się żeby nie było tak jak u Mariusza 3636,bo albo diler ma błędne dane ,albo strona https://www.mdecoder.com/ ma opuznienie jakieś . Trochę dziwne bo spedycja i transport to około 7-8 tygoni. No zobaczymy co będzie będę informował. :?:
Opublikowano

Matio74,

Jesli samochod byl wyprodukowany 01.04 to transport kolejowy do portu (jesli mowa o produkcji w RPA) o ile dobrze pamietam moze trwac kilka dni (ale to nie oznacza, ze statek wyplynie od razu) Na statek wchodzi ok 450 samochodow i Twoj moze byc pierwszy (musisz czekac na dopelnienie do pelnego statku ok 18dni albo ostatni i statek wyplynie „zaraz”). Wiem to z praktyki bo zamawialismy do firmy samochody o roznej konfiguracji i daty produkcji roznily sie, a wyplynely tym samym statkiem. To co mowi sprzedawca moze nie byc prawda, bardziej chodzi im o uspokojenie klienta...chyba, ze ma na to twarde dowody, ze samochod jest w drodze....zapytaj go, Ty masz swoje dane.

Ps

Dla sprzedawcy jestes tylko klientem do wplacenia zaliczki/podpisania umowy potem zaczyna sie nie odbieranie telefonow/emaili ...jest malo sprzedawcow, ktorzy dbaja o klientow i buduja ich baze bo wiedza, ze klient moze do nich wrocic ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. U mnie trochę dziwnie ,bo z tego co na forum piszą ze jak po wpisaniu vin wyskoczyło mi ze auto wyprodukowane 1 kwietnia to by oznaczało ze zostało co poskładane, a diler mi wczoraj napisał emaila ze autko w transporcie i do 3 tygodni powinien już być do odbioru,boje się żeby nie było tak jak u Mariusza 3636,bo albo diler ma błędne dane ,albo strona https://www.mdecoder.com/ ma opuznienie jakieś . Trochę dziwne bo spedycja i transport to około 7-8 tygoni. No zobaczymy co będzie będę informował. :?:

Próbowałeś https://decoder.bvzine.com :?:

Radość Zjazdu. Zapraszamy na grupę na FB https://www.facebook.com/groups/497560384386723/?ref=share
Opublikowano
Tak. Na wszystkich stronkach do sprawdzenia nr vin pokazuje ze produkcja 1 kwiecień, rozmawiałem jakiś czas z dilerem to on twierdzi ze widzi w systemie ze koniec produkcji 15 marzec. Zobaczymy co będzie ma niby być w tym tygodniu po świętach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego Szkoda zdrowia sie tak denerwować. Zajmij myśli czymś innym i spokojnie poczekaj bo szkoda się tak spalać. Z własnego doświadczenia wiem ze ciężko się czeka na zamówione auto ale najlepiej wogole o tym nie myśleć a nawet jak się obsunięcia o 2tygodnie to nie będzie jeszcze koniec świata. Powodzenia i trzymam kciuki żeby przyszedł na czas. Na pocieszenie tez powiem ze u mnie tez na stronach auto pojawiło się później w porównaniu z tym co mówił dealer a auto przyszło zgodnie z przewidywaniami,dealera. Sama produkcja to nie wszystko ale musza się jeszcze wszystkie transporty spinać.
Opublikowano
Kolego Szkoda zdrowia sie tak denerwować. Zajmij myśli czymś innym i spokojnie poczekaj bo szkoda się tak spalać. Z własnego doświadczenia wiem ze ciężko się czeka na zamówione auto ale najlepiej wogole o tym nie myśleć a nawet jak się obsunięcia o 2tygodnie to nie będzie jeszcze koniec świata. Powodzenia i trzymam kciuki żeby przyszedł na czas. Na pocieszenie tez powiem ze u mnie tez na stronach auto pojawiło się później w porównaniu z tym co mówił dealer a auto przyszło zgodnie z przewidywaniami,dealera. Sama produkcja to nie wszystko ale musza się jeszcze wszystkie transporty spinać.

I to jest słuszna koncepcja.

Opublikowano
Nie ma szans kolego gluszczenko.kiedy zamawiałeś i co Ci diler mówi?

Skoro śledzonko działa dla fabryki z RPA, to czemu nie z US?

Zamówienie 08.04.2019. Produkcja ruszyła 17.04.2019. Ostatnie info jakie miałem od dealera tydzień temu - status 150. Sprawdzałem dziś na mdecoder i jest data produckji 26.04.2019, wszystko się zgadza. Zakładam, żę samochód jest w lub zmierza do transportu.

Radość Zjazdu. Zapraszamy na grupę na FB https://www.facebook.com/groups/497560384386723/?ref=share
Opublikowano
Z tego co piszą forumowicze to w Niemczech można sprawdzić gdzie się auto znajduje ,Polacy jak zwykle 40 lat za murzynami.Ja mam 5maja 3 mies.od zamówienia i ciągle płynie :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pamiętajcie ze sam transport to nie wszystko bo po przybyciu auta do polski jeszcze musza być załatwione formalności celni skarbowe sprowadzenie auta do dealera plus rejestracja ubezpieczenie a to trwa około 2 tygodni.
Opublikowano
Pamiętajcie ze sam transport to nie wszystko bo po przybyciu auta do polski jeszcze musza być załatwione formalności celni skarbowe sprowadzenie auta do dealera plus rejestracja ubezpieczenie a to trwa około 2 tygodni.

Chyba, że jakieś uszkodzenia powstaną w transporcie... To tez nie jest rzadkość.

Opublikowano
Z tego co piszą forumowicze to w Niemczech można sprawdzić gdzie się auto znajduje ,Polacy jak zwykle 40 lat za murzynami.Ja mam 5maja 3 mies.od zamówienia i ciągle płynie :roll:

To i tak szczęście. Ja mam już 2 miesiące od zamówienia i otrzymałem informację, ze dopiero w czerwcu zacznie się produkcja autka. Gdzie tam transporty kolejowe, wodne i na lawecie, odprawy celne, wydanie dealerowi, przyjęcie przez dealera, etc. A tak a propos - będziesz się domagał jakieś małej rękompensaty za opóźnienie? Bo będę musiał chyba zacząć coś w tym kierunku działać jako, że termin odbioru na papierze mam 15 czerwca

Opublikowano
Ja i tak mam termin odbioru na umowie do konca maja ale i z doświadczenia wiem ze na poprzednią wersję F25 czekałem 3,5 mies więc powinien być nie długo :lol: . Ostatnio rozmawiałem z kolegą dilerem z BMW to mi powiedział że na nowe X5 nawet do 8 mies oczekiwania,a co do rekompensaty za opóźnienie to na dużo zbyt bym nie liczył z tego co piszą forumowicze .
  • 2 tygodnie później...