Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niejednokrotnie pomógł mi program "guiformat", który czyści struktury pendrive i robi jedną partycję, formatując ją na Fat32.

Jeśli program nie zaczyna formatowania, sypiąc błędem, to najpierw robię format z poziomu windows, a później jeszcze raz programem.

Następnie z poziomu windows format na NTFS(szybszy i z NBT i NBT EVO działa bez problemu) i wgrana mapa.

Opublikowano (edytowane)

I u mnie mapa EVo 2020-3 wgrana. Ale po kolei:

-ściągnięcie mapy na dysk twardy komputera

-wypakowanie mapy na dysk twardy (winrar 5.91)

-sformatowanie pen-drive za pomocą guiformat

-ponowne sformatowanie pen-drive na exFAT (systemowo)

-skopiowanie wypakowanej mapy na pen-drive

-instalacja w aucie

… i działa.

Dziękuję wszystkim za pomoc i uwagi. :D

Jeśli wszystko idzie tak jak przy ostatniej operacji to jest to faktycznie bardzo wygodne.

A może po prostu mój egzemplarz nie lubi mapy 2020-2 :roll: :roll: :roll:

Edytowane przez bankowiec
Opublikowano

A może po prostu mój egzemplarz nie lubi mapy 2020-2 :roll: :roll: :roll:

Tego się trzymaj, a następną mapę spróbuj wgrać bez ręcznego wypakowywania i podwójnego formatowania. Tak jak już wspominano, NTFS też działa i to dość sprawnie.

Np u mnie jest tak i było również w przypadku EVO 2020-2 i wcześniejszych, a teraz EVO 2020-3:

-sformatowanie pen-drive na NTFS(systemowo)

-ściągnięcie mapy na dysk twardy komputera i automatyczne przerzucenie mapy na pendrive przez BMWDownloadManager

-instalacja w aucie

Opublikowano

Tego się trzymaj, a następną mapę spróbuj wgrać bez ręcznego wypakowywania i podwójnego formatowania. Tak jak już wspominano, NTFS też działa i to dość sprawnie.

Np u mnie jest tak i było również w przypadku EVO 2020-2 i wcześniejszych, a teraz EVO 2020-3:

-sformatowanie pen-drive na NTFS(systemowo)

-ściągnięcie mapy na dysk twardy komputera i automatyczne przerzucenie mapy na pendrive przez BMWDownloadManager

-instalacja w aucie

i tak powinno to śmigać

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

to nie prawda, przynajmniej jeśli chodzi o EVO. Może w serwisie mają już nowszą, ale ostatnia możliwa do pobrania z connected drive to właśnie Road Map EUROPE EVO 2020-3.

Myślę, że wkrótce się pojawi jakaś kolejna aktualizacja, bo już dawno nie było nowej.

Opublikowano
Jak to zrobić ? - jeszcze nigdy tego nie wykonywałem, byłby to mój debiut...

Trzeba pobrać na kompa bmw download manager i tam się zalogować

Opublikowano

Taki komunikat

Czy chcesz uruchomić.........2020-3 dla Twojego samochodu....

Czyli dla G31 LCI z sierpnia jeszcze nie ma...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie z jakiegos powodu nie chciala sie zaktualiziwac w G32 z duza z pendrive, tylko serwis. W F48 malej, jest juz 2021-1 i poszlo bezproblemowo z tego samego pendrive
Opublikowano (edytowane)
Pojawiło się dla G31 2020 LCI, 2020-4 EUROPE Live. Wcześniej nie napisałem bo tego nie rozróżniam :D . Już zainstalowana i działa. Edytowane przez borut6
Opublikowano

Cześć,

Po aktualizacji map do G31 2020 LCI, 2020-4 EUROPE Live, dzisiaj chciałem wysłać cel podróży z z mojej aplikacji BMW Connected do samochodu. Poprzednio wysyłałem, wsiadałem i miałem na ekranie cel lub mogłem go znaleźć w przesłanych z BMW Connected. Obecnie nic "samo" nie wyświetla a jak chcę wejść do katalogu wyświetla mi komunikat: " Zaloguj się, aby zobaczyć swoje otrzymane cele podróży z aplikacji BMW Connected"

Gdzie mam się zalogować ?