Skocz do zawartości

[N47 M47] aplikacja android diagnostyka, DPF i więcej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 949,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• To zależy czy chcesz zmierzyć prawidłowy stan oleju nieużywanego silnika który ma stać w garażu czy takiego który ma pracować 🙂 Niech Ci będzie, jak moje słowa Ci nie odpowiadają to masz wycinek

• Dlatego było robione w miejscu gdzie był dostępny komputer. Apke chcialem zwyczajnie przetestować czy pojdzie jak trzeba. Nie poszło, wiec twórca jak przeczyta będzie o takim problemie wiedział. Jak s

• Żadnego resetowania wymiany, przecież programem nie usuniesz popiołu z puszki. Możesz próbować wyprać ale sprawności nowego DPF nie osiągniesz. Jak auto było użytkowane, głównie miasto?

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Jak z wersji 2.36-expert rozszerzyć aplikację do 2.40- beta? Próbowałem aktualizować, bez skutku.

Test spalania po modyfikacji oprogramowania silnika.

061fac0013ca14a9m.jpg

Opublikowano
Dziękuję bardzo, w końcu się udało :cool2:

061fac0013ca14a9m.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nowa wersja beta 2.40:

- dodane parametry live data: Stropień otwarcia EGR (%), wysterowanie turbo (%), dawka wtrysku aktualna i oczekiwana (mg/cykl) .

mam już wersję 2.40 ale nie widzę nowych parametrów w live data..

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W moim N47 jest stopień otwarcia EGR. Zmienia się procentowo. Reszty nie sprawdzałem.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
U mnie również ie ma tych parametrów
Opublikowano
trzeba wejść w konfiguracje zafajkować i się pojawia :wink:
Moja trzecia wielka miłość
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
taaa już ogarnięte :mad2:
Opublikowano
M57T2, EGR i turbo wyświetla się prawidłowo
Opublikowano

jakie macie wartości tego stopnia otwarcia EGR?

u mnie na jałowym jest 90%, podczas jazdy ok 2000rpm 50-60% - prawidłowo?

Opublikowano
Panowie podzielcie sie wiedzą jakie sa prawidłowe wartości dla EGR i Turbo :mrgreen:
Moja trzecia wielka miłość
Opublikowano
Fajna apka tego szukalem. Kupilem expert :cool2:
Opublikowano
No dokładnie ;) jak czytać EGR i Turbo, może jakieś info przy włączaniu apki jak w przypadku wtrysków?
Opublikowano
Egr utrzymuje sie w okolicach 50 60 procent na postoju lub normalnej jezdzie. Jak sie mocniej przyspiesza to spada odrazu do 5 procent.... tak ma byc?
Opublikowano
Egr utrzymuje sie w okolicach 50 60 procent na postoju lub normalnej jezdzie. Jak sie mocniej przyspiesza to spada odrazu do 5 procent.... tak ma byc?

mam tak samo i co z turbo jak to czytać ?

Opublikowano
Turbo na zgaszonym 10 procent na wolnych obrotach 94.99% przy wciskaniu ten procent spada
Opublikowano

Panowie, pytanie mam. Mianowicie, po uruchomieniu Btool'a jest ok łączy się, w live data wyświetla parametry ale jak przejdę do DPF to przez ok 30 sek wyświetla parametry a następnie pojawiają się wartości -1 dla temp cieczy chłodzącej i temp spalin. Stąd też nie mogę zainicjować wypalania.

Co powinienem zrobić aby usunąć ten błąd?

Opublikowano
U mnie czaswm podobnie ale to wina przejsciowki otg prawdopodobnie bo poruszam i poloze telefon nieruchomo to dziala caly czas.
Opublikowano
Łączę się z apk-ą za pośrednictwem bluetooth-a i miałem podobne problemy z łącznością. Po aktualizacji do najnowszej wersji problem już nie występuje.

061fac0013ca14a9m.jpg

Opublikowano

Poradziłem sobie z wyświetlaniem danych, rzeczywiście problemem był kabel.

Ale po wymuszeniu wypalenia chciałem zresetować dpf i zonk, mam jak widać problem z komunikacją z ECU.

Z problemem w komunikacji nie da się zresetować dpf'a i usunąć błąd 452A z którym dpf się sam nie wypali.

http://i1253.photobucket.com/albums/hh599/zimnawoda/Screenshot_2018-07-04-18-26-20_zps49fe88sm.png

http://i1253.photobucket.com/albums/hh599/zimnawoda/Screenshot_2018-07-04-18-26-41_zps42fzhhte.png

Opublikowano
Dpf mozna resetowac chyba tylko przy wymianie na nowy lub po porzadnym czyszczeniu na maszynie.. tak nie powinno sie bo beda problemy.