Skocz do zawartości

525 TDS-E34.Szukam większego intercoolera,od czego dopasować

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niedawno zainstalowałem CHIPA do mojego samochodu i zalecane jest założenie większego intercoolera,tylko mam problem,bo nie wiem od czego,próbowałem przypasować od kilku samochodów i nie da rady(za mały,za duży)Jeśli ktoś cos takiego kiedyś ćwiczył to proszę o pomoc.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nic madrego ci nie podpowiem. Wiekszosc ludzie u ktorych widzialem wiekszy intercooler niz fabryczny daje sobie pociac zderzak :twisted:

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

Opublikowano
Mario-to po co piszesz :lol: ????

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

• Członkowie klubu
Opublikowano

Po to, że może nie jest to nic mądrego ale zawsze jakieś rozwiązanie :)

Poza tym z takich może nieciekawych pomysłów z czasem rodzą się te lepsze.

Dla mnie to nie jest dobry pomysł ale dla innych może być wyśmienitym :)

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

Opublikowano

Chyba lepiej jeżdzić z podciętym zderzakiem, niż z przegrzanym silnikiem. Więc jak nie ma rady to i ta jest dobra, albo jakiś w miarę spokojny przedni zderzak.

WONTEK możesz coś powiedzieć o chipie :?: Czy jest to soft, czy box :?: Ile dało koników :?: Jesteś zadowolony :?:

Opublikowano
przez intercooler mniejszy nie przegrzejesz silnika, tylko nieschłodzisz tak powietrza to turbinki a co za tym idzie bedzie miało wiekszą objętość właściwą i bedzie go mniej w tej samech objętości co zimnego powietrza, no i przez to ze mniej powietrza bedzie to mniej bedzie mogł spalic paliwą, lub go niedopalić i bedzie słabszy. tak mi sie wydaje

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
udało mi się znaleźć intercooler,od IVECO TURBO DAILY(50x20x5,5),podobno pasuje tez od SAABA 9000 Turbo 2.3 i od Mercedesa 814.tylko nie wiem kto cos takiego może mieć
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wontek mam do ciebie pytanie?Czy te intercoolery które wymieniłeś pasuja idealnie bez wycinania zderzaka i czy już może to zamontowałeś?

Jak tak to napisz jak to działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

MonsterTDS ile ty masz tam koni teraz bo mnie to zaciekawiło.

a co chlodnicy powietrza to jak ktos chce to mam lekko dziurawa(do zaklejenia) od scanii 144 troche mniejsza jest od maski e34:):) ale to dopiero bylby wypas.

pozdro.

e39 3.0D
Opublikowano
MonsterTDS ile ty masz tam koni teraz bo mnie to zaciekawiło.

a co chlodnicy powietrza to jak ktos chce to mam lekko dziurawa(do zaklejenia) od scanii 144 troche mniejsza jest od maski e34:):) ale to dopiero bylby wypas.

pozdro.

hehe mnie ostatnio rozwalilo RENAULT MAGNUM AE 560 z podwojna chlodnica powietrza doladowywujacego.Moze by tak skusic sie na taki patent :twisted: :twisted:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

waldek500: hehehe fajny masz ten IC :) . Co do mojego auta to było robione dawno temu kiedy hamownie nie były rozpowszechnione. Ale kiedy tylko powstała nowa hamownia w okolicy i ja sie sprawdziłem. Wyszło w sumie nie dużo. Ale zawsze troche lepiej niż fabryka (181km i 402Nm).

Pozdrawiam.