Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heheh :D - moja tez latala 200 :) ale co z tego jak bujala sie i bujala :) - auto mialem w stanie perfekcyjnym dlatego sprzedalem w bardzo dobrej cenie i kupilem grzebana ete :D - teraz mam takze E30 tylko 325i i jest to jedyny sluszny wybor :D - pali mniej niz 320 a jezdzi ..... nie ma sie co rozpisywac.

Krzyh00 oczywiscie masz racje - ale skoro juz ktos napisal o paleniu gumy to przedstawilem swoje spostrzezenia na ten temat :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a masz ta 325i w gazie? za jakis czas bede chcial moja 1,8 zmienic bo to straszny muł bagienny :| tylko pali mi kolo 14 gazu w miescie i sie zastanawiam ile 2,5 połknie :shock:

ps. widze ze ze slupska jestes, przedwczoraj tam bylem i widzialem e30 m3 srebrne :shock: kojarzysz moze?

Opublikowano

tak kojarze - mojego znajomego macka :) oryginalna sztuka bardzo ladny stan - byla do sprzedania za 25 kola i powiem ci ze gdyby nie budowa domu to juz bylaby moja :)

Mam u siebie LPG - instalacja bingo, duzy parownik i mikser - po miescie wciaga ok 16-18 na trasie nie bardzo umiem zejsc ponizej 12 :) - no ale jezdze szybko wiec cos za cos.

Benzynki pali w trasie 7.5-9 w miescie ok 14.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
no wlasnie nie jezdze spokojnie :) ale jakbys sprobowal to spokojnie mozesz te 2 literki odjac od podanych przeze mnie wartosci.

• 1 rok później...
Opublikowano

E-30 coupe 320i bez kata

U mnie panowie jak ją kupiłem, jedynka wysoko - dwójka spokojnie do 3800 i płynnie spód, około 103-105 k/h na kółkach zimowych 14" oponki 65 tka że wskazania niby prawidłowe.

Potem na bbs 15" i profil 50. i z bidą 90k/h, coś nie bardzo leci.

Zrobiłem o panewek do góry cały motor i jest żywsza i to dużo ale się dociera jeszcze wiec o wyniku dam znać później.

Nawiązując do kolego co jechał 1.6 110 k/h na dwójce to chyba wrzucił ja z czwórki hehe i sekundę jechał....

Znajomy 316 coupe po remoncie z ostrym wałkiem leciał 110k/h..... na 3.

Opublikowano
Hmm cieżko powiedzieć , ogolnie to nie krece swojego tak wysoko. Ale dzis jechałem na 3 100km/h i był jeszcze dosyc spory zapas. moj silnik to M43TU a przynajmniej tak mi sie wydaje. 316i compact
Opublikowano

No wlasnie tez dlugo szukalem pochodzenia tego silnika , ale juz wszystko wiem. Moc to niestety tylko 77 KW (107 Km) tyle samo co w silniku 1.6 ale za to spalanie mniejsze :]

Oto parametry:

Ilość cylindrów 4

Średnica cylindrów 85 mm

Skok tłoka 83,5 mm

Pojemność 1895 cm³

Stopień sprężania 9,7:1

Moc maksymalna (niższy stopień mocy) 77 kW przy 5300 obr/min

Moc maksymalna (wyższy stopień mocy) 87 kW przy 5500 obr/min

Obroty maksymalne 6000 obr/min (chwilowe 6200 obr/min)

Maksymalny moment obrotowy (niższy stopień mocy) 165 Nm przy 2500 obr/min

Maksymalny moment obrotowy (wyższy stopień mocy) 180 Nm przy 3900 obr/min

Opublikowano

Ciekawy motor moment wyższy niż w e30 320...

Na konie nie patrz, bo eta ma praktycznie tyle co moja i z górki z wiatrem bym jej nie doszedł hahahah

Musiał by ktoś mieć taki sam silnik jak ty, żeby porównać biegi, bo zwykłe m40 i m43 to inna bajka.

Opublikowano

ja mam e36 1.6i no i na pierwszym biegu miedzy 40-50km/h

a na II biegu miedzy 80-90km/h ale za to na III koniec jest tuz za 100... dziwne ale tak jest;/

do tego na 2 biegu czesto sie dlowi przy 60 km/h... stoi zegar w miejscu... i za chwile dostaje kopa i idzie prawie pod 90...

158tys km przebiegu prawdziwe

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
e30 320 89r. na 2 do 85, 3- do 150..v-max 230.odcinka....trasa wawa-poznan...a jesli chodzi o obroty to brakuje skali..kreci sie poza nia... :twisted2: :twisted2: :twisted2:
Opublikowano
na 2 - 120km/h do odieca 6500 - 6700 na obrotomierzu :evil: 4bieg 220km/h przy 6500 240km/h miałem ale nie wim ile obrotów ale tak coś przy 5700 :cool2:

A grzebałes cos w silniku ? jaka masz skrzynie? bo napisales ze na 2 biegu do 120

Opublikowano

Obecnie: 1-60km/h , 2-110km/h, 3-160km/h, 4-ok.200km/h :)

V-max-ok.235 km/h, w zależności od opon, warunków atmosferycznych, obciążenia itp. :D

Opublikowano

E36 325i m50b25:

1) 60km/h

2) okolo 105-110km/h ( nie wiem dokladnie )

3) okolo 165km/h

4) 205 km/h

5) 255 km/h

kola 17 cali opony przod 225/45/17 tyl 245/40/17

pozdrawiam