Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No zgadza się ale tym sposobem zamykacie drogę ludziom z forum na zloty organizowane przez klub.Dobrym pomysłem na przyszłość jest najpierw zrobienie listy chętnych ,ew wpłata zaliczek lub całości i tyle.To bardzo proste rozwiązanie i ekonomiczne czasowo oraz finansowo. Przecież nie wszyscy mają możliwość jechać co roku na zlot a już tym bardziej po co im należeć do klubu skoro bywają z doskoku na forum
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może ja po krótce jak przedstawiciel administracji forum passata. Napiszę jak to u nas wygląda. Zloty mamy zawsze ostanie weekend czerwca. Ośrodek jest wybierany już w styczniu. Organizatorzy dogadują szczegóły zlotu. W lutym ruszamy z tematem. Zapisy do połowy marca wpłaty do połowy kwietnia. Wtedy wiemy jaka dana liczba uczestników wyraziła chęć, udziału i jakie beda koszty na jednostkę, mając na uwadze ogólną cenę właścicieli. No ale tu widzę panują inną zasady. My z klubu i składek członkowskich zrezygnowaliśmy już dawno a mimo tego co roku mamy ponad 100 osób na zlocie. Tylko tak wspominam ;)

Chętnie bym się wybrał i tu. Ale cena 1400 zł sory to kosmos tym bardziej taki kawał drogi jechać :) a co do czasu.. To u nas jest tak że Ci organizowali zlot zawsze rady przekazują następcom. U nas zloty są w różnym części kraju tak żeby pozwiedzać ciut naszą Polskę. Nie wiem który to już Zlot tu u nas 18 będzie. I tylko pisze tak informacyjnie jak to wygląda. Żeby zaraz nie padło tu nie forum passata tylko Bmw ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No zgadza się ale tym sposobem zamykacie drogę ludziom z forum na zloty organizowane przez klub.Dobrym pomysłem na przyszłość jest najpierw zrobienie listy chętnych ,ew wpłata zaliczek lub całości i tyle.To bardzo proste rozwiązanie i ekonomiczne czasowo oraz finansowo. Przecież nie wszyscy mają możliwość jechać co roku na zlot a już tym bardziej po co im należeć do klubu skoro bywają z doskoku na forum

Przeciez dokladnie takie rozwiazanie z lista chetnych i zaliczkami się nie sprawdziło dlatego przechodzimy na zamknięte zloty dla klubowiczów. Umówmy się, że jak ktoś chce jechać na zloty w formie trackdaya z nami to co roku opłaca składke 150zł i ma jeszcze oprócz zlotu różne treningi i zniżki w ASO. Jak ktoś bywa faktycznie z doskoku to widocznie nie ma na to czasu i jest dużo innych zlotów na które można jechać.

Może ja po krótce jak przedstawiciel administracji forum passata. Napiszę jak to u nas wygląda. Zloty mamy zawsze ostanie weekend czerwca. Ośrodek jest wybierany już w styczniu. Organizatorzy dogadują szczegóły zlotu. W lutym ruszamy z tematem. Zapisy do połowy marca wpłaty do połowy kwietnia. Wtedy wiemy jaka dana liczba uczestników wyraziła chęć, udziału i jakie beda koszty na jednostkę, mając na uwadze ogólną cenę właścicieli. No ale tu widzę panują inną zasady. My z klubu i składek członkowskich zrezygnowaliśmy już dawno a mimo tego co roku mamy ponad 100 osób na zlocie. Tylko tak wspominam ;)

Chętnie bym się wybrał i tu. Ale cena 1400 zł sory to kosmos tym bardziej taki kawał drogi jechać :) a co do czasu.. To u nas jest tak że Ci organizowali zlot zawsze rady przekazują następcom. U nas zloty są w różnym części kraju tak żeby pozwiedzać ciut naszą Polskę. Nie wiem który to już Zlot tu u nas 18 będzie. I tylko pisze tak informacyjnie jak to wygląda. Żeby zaraz nie padło tu nie forum passata tylko Bmw ;)

Wszystko ładnie pięknie.

Mam kilka pytań:

- na jakim torze organizujecie te trackdaye coroczne?

- jak ogarniacie pomiar czasu na takich zlotach ?

- jak wyglada temat zabezpieczenia imprezy przez straz i pogotowie?

- jakie były przewidziane atrakcje ?

- czy w trakcie zlotu był prowadzony profesjonalny kurs z instruktorem i specjalnie do tego przygotowanym autem sportowym?

- czy w trakcie zlotu byly podstawione Supercary z możliwością przejazdzki za kółkiem.

- jak wyglada temat organizacji nagłośnienia ?

- jakie wychodzą koszty przy 100uczestnikach - i w jaki sposob budowana jest lista skoro (wg tego co napisales nie ma informacji o cenie zlotu do momentu zamkniecia listy) ?

Tak jak mówiłem organizacja zlotu typu festyn gdzie się spotykamy, kopiemy w koło z nudów, coś tam pooglądamy, potem popalimy gumę a na koniec się upijemy. TO NIE JEST CEL BMW KLUBU POLSKA. (takie inicjatywy są fajne ale od tego są inne inicjatywy jak np letni TRIP :norty: :norty: :norty: (zaznaczam od razu ze kapcia nie palimy nawet na nieoficjalnych spotkaniach :nienie: ).

Taka jest niestety rzeczywistość, że zloty na poziomie i trackdaye kosztują trochę więcej bo wymagają wynajęcia toru a nie tylko parkingu pod hotelem.

Wspomniany kosmiczny koszt zlotów BMW Klubu Polska to 150zł bo tyle wynosi składka i jej wysokość raczej się nie zmieni bo od dawna jest na takim samym poziomie . 150zł to nie jest dużo.

Dla klubowiczów zloty były i są darmowe.

Kosmiczna opłata 1400zł jest tylko dla tych którzy nie należą do klubu. Wystarczy się zapisać i przyszłoroczny zlot będzie kosztował dokładnie tyle co składka. A że ktoś się nie zapisał ? Czyja to wina ? Klubu?

• Członkowie klubu
Opublikowano

150 zł rocznie to żaden koszt, a jest możliwość uczestniczenia w zlocie z atrakcjami dużo więcej wartymi. Dla mnie forma zlotu organizowanego przez BKP jest bardzo dobra i zamierzam się na niego wybrać.

Dla tych, którzy lubią wyskoczyć na tor, wiedzą że kwota nawet 1400 zł nie jest ceną z kosmosu.

Opublikowano
Moje zdanie jako jeszcze nie klubowicz to za mało reklamujecie klub chociażby na swoim własnym forum.

Użytkownicy nie wiedzą co daje bycie członkiem BKP.

Ja np nie wiedziałem o takich fajnych bonusach bycia klubowiczem jak "darmowy" zlot czy możliwość udziału w treningach na Ułęży.

Po to jest ten watek miedzy innymi ;).

Popieram, już dawno myślałem o zapisaniu się do klubu, lecz nie znalazłem żadnego opisu zalet i kosztów. Najlepiej byłoby zrobić wątek "wszystko o BMW Klub Poska - zasady, koszty, korzyści, propozycje". W pierwszym poście opisać ile się da, wkleić statut/regulamin i w postach zrobić Q&A.

ale póki nie ma takiego wątku to zadam kilka pytań tutaj:

Oprócz uczestnictwa w zlotach każdy klubowicz BKP otrzymuje za okazaniem karty klubowej zniżki (do 35%) w ASO Bawaria Motors.

Są jakieś zasady na co jaki rabat? Np. 5% na wszystko, 10% na elementy M performance i 35% na zegarki? “do 35%” to bardzo ogólne sformułowanie.

Nie chcemy aby ktoś zapisywał się do klubu tylko dla zlotu.

Czego oczekujecie od członków klubu?

Składka członkowska w 2017 roku wynosi 150zł. ( W przypadku zapisania się do klubu trzeba wypełnić wniosek i wykonać przelew 200 - otrzymujecie wówczas również zestaw startowy).

Co kryje się pod "zestawem startowym"? W 2017 to 150 zł, lecz czy są jakieś zapisy o maksymalnej wysokości składki? Może w 2018 wynosić 2000zł, bo takie wyjdą koszty toru poznań, lub 6000zł bo zarząd wybierz nurburgring? Wymagacie ciągłości płacenia składek pod rygorem wykreślenia z klubu?

W pierwszym roku klubowicz ma z tytulu czlonkostwa znizki w ASO i treningi na lotnisku w Ulezu

Po pierwszym roku już zniżki i treningi nie przysługują, czy też są możliwe za dodatkową opłatą?

Klub sam w sobie obecnie ilu aktywnych członków? Poza zlotami, treningami coś jeszcze jest organizowane przez klub? Ile jeszcze macie wolnych miejsc na tegoroczny zlot w Kielcach? Jeśli koszt określacie na 1400zł, a składka to tylko 150zł to kto dokłada różnicę? :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rabat na usługi serwisowe - 12%

Rabat na usługi serwisowe dla aut 5+ - 30%

Kod marki Grupa rabatowa Nowy rabat

BMW A 8

BMW B 9

BMW C 13

BMW D 16

BMW E 21

BMW F 22

BMW G 24

BMW H 27

BMW I 32

BMW K 34

Składka od X lat wynosi 150zł więc wątpie, że nagle skoczy do 2000 ;). Nie ma takich zapisów bo nie są potrzebne.

W skład zestawu startowego wchodzi koszulka i ramki na tablice rejestracyjne.

W pierwszym roku są zniżki i treningi - w kolejnych to samo tylko jeszcze dodatkowo prawo wjazdu na zloty.

Na resztę pytań odpowie Andrzej :).

• Zarejestrowani
Opublikowano
To będzie mój pierwszy zlot od czterech lat, na który przyjadę głównie jako osoba biorąca udział w zlocie a nie siedząca pod namiotem :norty:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Rabat na usługi serwisowe - 12%

Rabat na usługi serwisowe dla aut 5+ - 30%

Kod marki Grupa rabatowa Nowy rabat

BMW A 8

BMW B 9

BMW C 13

BMW D 16

BMW E 21

BMW F 22

BMW G 24

BMW H 27

BMW I 32

BMW K 34

Czy te zniżki obowiązują również w Bawaria Katowice?

Opublikowano

Ale limit 30 osób/aut to trochę mało.

Nawet jeśli w tym i przyszłym roku zapłacę składkę, to nie mam gwarancji/szans, że się dostanę na zlot.

Zresztą poza zarządem nie jest w stanie zweryfikować kolejności napływania zgłoszeń.

Więc może być tak, że na zlocie będzie bawił się Zarząd, plus bliscy znajomi a impreza będzie finansowana ze składek pozostałych klubowiczów.

Zresztą rachunek jest prosty. Jeśli dla uczestników, którzy są w klubie dłużej niż rok opłaty nie ma bo jest ona finansowana z ich składki (150zł) wynikałoby, że koszt zorganizowania takiej imprezy powinien zamknąć się w 4500zł...

Grubymi nićmi szyte.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale limit 30 osób/aut to trochę mało.

Nawet jeśli w tym i przyszłym roku zapłacę składkę, to nie mam gwarancji/szans, że się dostanę na zlot.

Zresztą poza zarządem nie jest w stanie zweryfikować kolejności napływania zgłoszeń.

Więc może być tak, że na zlocie będzie bawił się Zarząd, plus bliscy znajomi a impreza będzie finansowana ze składek pozostałych klubowiczów.

Zresztą rachunek jest prosty. Jeśli dla uczestników, którzy są w klubie dłużej niż rok opłaty nie ma bo jest ona finansowana z ich składki (150zł) wynikałoby, że koszt zorganizowania takiej imprezy powinien zamknąć się w 4500zł...

Grubymi nićmi szyte.

Czy Tobie się naprawdę wydaje, że impreza jest finansowana z ich składki ? No tak - z reklam które widzisz na górze i z wątków sponsorowanych klub nic nie ma :duh:

Nie przypominam sobie ANI JEDNEJ sytuacji kiedy jakiś klubowicz chciał a nie mógł uczestniczyć w zlocie.

Nie wiem co to znaczy "bliscy znajomi" zarządu. Jeśli mówisz o rodzinie to jak najbardziej :). Jakbyś był w Klubie to miałbyś dostęp do części klubowej gdzie prowadzone są zapisy i doskonale widać kolejność zgłoszeń...

:mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jestem w zarządzie i właśnie dostałeś ostrzeżenie. Jak jeszcze raz coś takiego napiszesz to dostaniesz bana i pozew. SJS robi takie imprezy cały czas zadzwoń sobie do nich i się zapisz. Nie musisz tego robić z nami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak
  • 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Przypomnienie - zgłoszeni klubowicze

Jutro spotykamy się na TORZE KIELCE - 8.45-9.00 wjazd - proszę o punktualność

PROSZĘ MIEĆ ZE SOBĄ PRAWO JAZDY - kaski tym razem n ie będą potrzebne

do zobaczenia jutro

Mariusz Dębski

Prezes Bmw Klub Polska

• 5 tygodni później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Pytanie odnośnie wstąpienia do klubu, czy te:

http://www.bmw-klub.pl/bmw-klub/zapisz-sie/

informacje są aktualne?

Raczej ciężko powiedzieć czy aktualne tam są dane - dużo wpisów błędnych. Ogólnie nie polecam kontaktu na [email protected] tam chyba nikt wiadomości nie czyta. Brak zwrotki że mail doszedł i załączniki są OK. To samo dotyczy zaksięgowanych opłat.

Lepiej chyba wysłać listem ze zwrotką - przynajmniej ma się pewność że ktokolwiek otrzymał list. Nie wiem jak w praktyce, ale jak wnioski są rozpatrywane w 3 miesiące to jak wygląda aktywność klubu?

• 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

[no_offence]

Chciałem napisać w wątku o Klubie, ale jest zamknięty. Działy klubowe także. Piszę wiec tutaj. Na stronie zapisu widnieje taki akapit:

Niezwłocznie po wpłynięciu na konto Klubu opłaty startowej i dotacji zostanie zamówiona imienna karta członkowska, adres mailowy nowego Członka zostanie dopisany do e-mailowej listy służącej Zarządowi do informowania członków Klubu o najważniejszych wydarzeniach związanych z życiem Klubu oraz zostanie odblokowana część klubowa forum dyskusyjnego. Materiały klubowe (koszulka, karta członkowska, informacje o firmach współpracujących, przysługujących zniżkach etc.) zostaną przesłane pocztą natychmiast po otrzymaniu przez Klub karty członkowskiej (okres oczekiwania może wynosić nawet do miesiąca).

Wniosłem opłatę zaksięgowaną u mnie na koncie 22.05.2017. Wysłałem potwierdzenie opłaty ma [email protected] tak jak jest na stronie do zapisów. Wcześniej oczywiście wysłałem także na ten mail wniosek członkowski.

Minęło 2 miesiące z drobnym okładem. I teraz co z powyższego akapitu zostało wykonane do tego czasu:

- zostanie zamówiona imienna karta członkowska

Nie wiem. ???

- adres mailowy nowego Członka zostanie dopisany do e-mailowej listy

NIE, chyba że ta lista wogóle nie jest aktywna

- zostanie odblokowana część klubowa forum dyskusyjnego

Zablokowana, jakby było inaczej pewnie bym tego posta nie pisał

- Materiały klubowe

Nie wiem, ale karta mogła jeszcze nie przyjść tylko że niby "okres oczekiwania może wynosić nawet do miesiąca".

Co jeszcze zrobiłem? Poprosiłem 20 czerwca mailowo na [email protected] o potwierdzenie poprawności opłaty. ZERO odzewu. PM wysłałem chyba do najlepiej zorientowanej osoby w sprawach klubowych MarioBigRed - ZERO odzewu.

Czy to normalna procedura?[/no_offence]

• 1 miesiąc temu...
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Cześć Lazik_S. Niestety różnie bywa z tą aktywnością w klubie. Ja np. dopiero teraz dotarłem do tego wpisu na forum - ale udało mi się nawet dotrzeć ;), a pewnie gdybym go wcześniej przeczytał to udałoby się pewnie sprawy związane z twoim kontem przyspieszyć. Niestety praktycznie wszyscy pracujemy, mamy rodziny i większość z nas coraz mniej czasu na tematy klubowe. Fajnie, że do nas dołączyłeś - widzę, że chyba już masz dostęp tam gdzie powinieneś, gadżety pewnie też niedługo dotrą, jeśli już nie dotarły. Zapraszamy do współpracy, przyda się świeża krew ;) Teraz już możesz pisać na odblokowanym forum, więc jak masz dobre pomysły i chęci na usprawnienia w klubie to zapraszamy ;)
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...