Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troszkę odgrzebie temat.

Pacjent F10 LCI. Fotele Sport z grzaniem i sterowaniem elektrycznym podstawowym (góra-dół, pochylenie, kołyska). Ręczne wydłużenie odcinka pod udami i ręczny przesuw fotela przód tył. Brak regulacji odcinka lędźwiowego.

I teraz 2 pytania:

1. czy przy wymianie na komforty muszę zmieniać okablowanie w aucie poza fotelami ?

2. czy w jak będę miał komforty też z wersji LCI to mogę do nich przełożyć swoje poszycie (alcantra) ?

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kabli pewnie nie trzeba będzie dokładać. pod każdym fotelem jest sterownik, który zawiaduje funkcjami fotela. potrzebne będzie kodowanie auta.

poszycie sport i komfort to dwie różne sprawy. nie da się tego w żaden sposób przełożyć.

Opublikowano

Koledzy, podepnę się. Czy przekładał ktoś grzanie z Anglika, mówimy o samych matach. A może całe fotele z anglika da się przełożyć?

Oraz czy ktoś zna firmę która rzetelnie przeprowadzi taką operację w okolicach trójmiasta? Mam zwykle fotele(dakota) bez grzania, aż wstyd troszkę tak śmigać :|

Paweł.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Też podłączę się pod temat anglika, bo jednak muszę wymienić fotel kierowcy który kiedyś kupowałem w BMW Retrofit Brzeziny

Czy fotel kierowcy jest identyczny i poprostu można go zamienić?

komfort czarna skóra

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fotel jest taki sam trzeba go tylko zakodować,i sprawdzić w kostce zasilania czy nie ma dodatkowej masy,przez co będzie wykrywany jako fotel pasażera.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fotel kierowcy ma dopinacz pasa, a fotel pasażera matę zajętości...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Trochę odgrzeje kotleta. Mam u siebie obecnie zwykłe stołki z grzaniem i ledzwiami obite paraskórą. Trafiły mi się do wzięcia komforty, ale bez boczków, paneli pamięci itp. Z racji tego, że samochodem podróżuje sam i jak raz ustwię fotel to go nie ruszam przez kilka miesięcy to brak tych paneli z pamięciami w ogółem mnie nie wzrusza. Niemniej jednak czy komforty zadziałają bez tych paneli? Co musiał bym dorobić by zamienić obecne stołki na komforty, darując sobie przekładanie boczków i pamięci. Tylko sterowniki i kodowanie? Czy może jeszcze jakaś wiązka?