Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Daj vin

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 16.06.2023 o 17:42, raki napisał(a):

Pomoże ktoś w rozszyfrowaniu numeru akcji serwisowej ? Poproszę 😁

0011090700

Dzięki 

11 godzin temu, Kruk napisał(a):

Daj vin

Dzięki. Zdążyłem zadzwonić do BMW.

Wymiana chłodniczki EGR. Nie wiedziałem że B47 się na to łapie 😁  Raptem w listopadzie byłem na aktualizację sterownika. 🤷‍♂️

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Raczej z zaworem EGR

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Niedawno zmienili producenta chłodnic i B47 dostaje chłodnicę z zaworem EGR. Stary już nie pasuje.

• Lubię to 1
Opublikowano

Witam byłem w marcu w Inchape Swadzim. Szybka wymiana ok 4 godzin. Zawor już się przycinał dostałem nowy z chlodniczka

• Lubię to 1
Opublikowano

Witam Panowie. 

Ja Chiałbym tylko pochwalić Bawaria Katowice, auto ogarnęli w 3h. Co prawda miesiąc czekania na części ale się udało. 

Mam pytanie bo czytałem na forum że łącznie z chlodniczka wymieniają zawór egr bo podobno stary nie pasuje. Niestety ale w serwisie nie otrzymałem info jakoby zostało cos dodatkowo wymienione. Jak mogę to sprawdzić? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

też ich pytałem i cały czas mówili, że wymieniają tylko chłodnicę ... rozebrałem więc u siebie i sprawdziłem co w końcu zmienili. jestem pewien, że kompletIMG_4406.thumb.jpg.d7b187c9f93ff94e543f30675aa175ce.jpg

Opublikowano

O proszę ja nie ściągnąłem obudowy, ale domyślam się że zawór egr jest po lewej str na zdjęciu a chlodniczka na pierwszym planie i ona przylega do kolektora? Dobrze mi się wydaje czy plotek głupoty? 

Opublikowano

Ostatnio dzwoniłem żeby się zapytać coś się dzieje z chłodniczka czekam już 3 miesiące mówili ze jeszcze nie ma ale dali mi termin żeby wymienili na stary żeby było bezpiecznie 

ktoś czekał aż tyle na wyminę ?

Opublikowano

Bawaria Katowice zarejestrowałem się 23 stycznia oddzwonili że niema części i skontaktują się jak tylko będą mieć… pisałem pytałem echo i olew do dziś. Nawet mi się niechce tam już dzwonić to jest obsługa levelmasakra…

W idrive znowu przyszła wiadomość o akcji z jakiegoś innego numeru ale +49…

Opublikowano
1 godzinę temu, Davo76 napisał(a):

Bawaria Katowice zarejestrowałem się 23 stycznia oddzwonili że niema części i skontaktują się jak tylko będą mieć… pisałem pytałem echo i olew do dziś. Nawet mi się niechce tam już dzwonić to jest obsługa levelmasakra…

W idrive znowu przyszła wiadomość o akcji z jakiegoś innego numeru ale +49…

Ja kolego do Bawari Katowice dzwoniłem końcem kwietnia, tydzień temu dzwoniłem się przypomnieć i w odpowiedzi usłyszałem że jest. Ja już po wymianie ale upominać się trzeba

Opublikowano

Zadzwonicie jeszcze raz w te miejsca. Powiedz że czujesz spaleniznę w aucie, spaliny albo ubywa Ci płynu szybko. U mnie dopiero to podziałało jak się pytałem jak wygląda odpowiedzialność w razie uszkodzenia w czasie oczekiwania na części. 

Może u mnie to był fart ale czekałem miesiąc i dzwoniłem raz w tygodniu. Dopiero jak mówiłem że płyn znika i dolewam po 1l w tygodniu to się ogarnęli. Wydaje mi się że nie mają mocy przerobowej aby latać tą akcje serwisową i mają przykaz od góry by brać tragiczne przypadki. 

Opublikowano

Wymieniłem chłodnicę EGR (wydaję mi się, że wraz z zaworem) w Best Auto w Lublinie w ramach akcji 0011150700. Wszystko przebiegło bezproblemowo, wystarczył jeden telefon i niecały miesiąc oczekiwania na części. W ramach usługi wykonano także bezpłatnie przegląd techniczny i mycie samochodu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

VIN: WBAUX91060A757671

VIN: WBASN61050C213095

Mogę prosić o informację o akcjach ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
38 minut temu, stawek9 napisał(a):

VIN: WBAUX91060A757671

VIN: WBASN61050C213095

Obie mają to samo "Uwaga! - Dostępna bezpłatna naprawa pogwarancyjna w oparciu o VIN" - to zapewne dotyczy EGR w przypadku ubywającego płynu.

@Kruk zapewne to potwierdzi?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tak, to prawda.

Opublikowano
5 godzin temu, M4R10 napisał(a):

Obie mają to samo "Uwaga! - Dostępna bezpłatna naprawa pogwarancyjna w oparciu o VIN" - to zapewne dotyczy EGR w przypadku ubywającego płynu.

@Kruk 

A jak to sie ma do tego że na stronie bmw o akcjach nie ma żadnych informacji?

Opublikowano

Cześć,

a wiecie może, czego dotyczy akcja serwisowa 0011560600 dla VIN WBA5J71090GZ77359 ?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Screenshot 2023-07-11 at 14-24-45 ETK.png

Opublikowano

Hej Kruk,

A czy coś wiadomo na temat akcji dla VIN: WBAFW11000DY63593

Pozdr.

Jacek

Opublikowano

Dzisiaj jestem po wymianie chłodniczki

Przywrócono mi ustawienie fabryczne 

mialem zrobione kilka kodowań

I Zostały wyzerowane 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 11.07.2023 o 20:08, Cov napisał(a):

Hej Kruk,

A czy coś wiadomo na temat akcji dla VIN: WBAFW11000DY63593

Pozdr.

Jacek

Status Nr czynności Opis    
Otwarty  10011620600 
Wymiana chłodnicy recyrkulacji spalin (wysokotemperaturowa) 
Lokalny nr kampanii: 
-