Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Gdyby zaczął ubywać płyn chłodniczy i powodem będzie chłodnica EGR to wymienią raczej darmo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ok

Gdyby zaczął ubywać płyn chłodniczy i powodem będzie chłodnica EGR to wymienią raczej darmo.
Edytowane przez Krzysiek BMW Jabłonna

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Umów się w ASO z powodu ubywającego płynu.
Opublikowano
Byłem na akcji serwisowej już 3 razy w różnych autach. Teraz w N57 w X5 sprawdzałem po win i nie ma wezwania na wymianę. Mam jednak problem z EGR i chcę go wymienić. Pytanie brzmi z co z chłodnicą - jeszcze się trzyma, ale wiadomo jak z nimi jest. Zestaw chłodnica + egr BMW to koszt 3200 zł. Miałem początowo wsadzić WAHLERA EGR. Czy można do tego zneleźć jakiś zamiennik chłodnicy czy kupować i montować ten komplet za 3200 ?
Opublikowano
Tak z samochodem powiązana jest akcja techniczna. Kod akcji technicznej: 0013510300

Dziękuję za szybką odpowiedź. Czy to jest akcja związana z wgraniem nowego oprogramowania czy coś zupełnie innego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy można prosić o sprawdzenie akcji serwisowych: WBA5L11030G718227.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Otwarty 10013510300

Programowanie sterowników (DDE)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Czy jest akcja techniczna na egr i chłodnice spalin? VIN WBAUY11050F207234 Dzięki i pozdrawiam.

jest inna nieobowiązkowa akcja.

Status Nr czynności Opis Szczegóły Rezerwacja

Otwarty 10013830200

Przeprowadzenie aktualizacji oprogramowania Euro 5 (grupa A2)

Lokalny nr kampanii:

Opublikowano
Witam jestem po wymianie EGR w ramach akcji serwisowej. Mam pytanie czy przy wymianie EGR serwis wymienia też płyn chłodniczy ? Bo mi zapomniałem zapytać przy odbiorze auta.
Opublikowano
To na zimnym otwórz zbiornik wyrównawczy, jak masz między min a Max, to jest ok ;) płyn chłodniczy się co najwyżej dolewa :) chociaż teoretycznie gdzieś czytałem, że można wymieniać co 4-5 lat.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Sam nie wiem czy wymieniają płyn ale na pewno dolali czegoś od siebie i na pewno koncentratu bo temperatura zamarzania spadła a miałem wtedy prawie świeży płyn zalany.

płyn chłodniczy się co najwyżej dolewa :) chociaż teoretycznie gdzieś czytałem, że można wymieniać co 4-5 lat.

W normalnych warunkach bez wycieku to powinno się dolewać wody destylowanej bo to ona paruje a nie glikol ale od tego jest refraktometr.

Każdy płyn się starzeje, to jak z wymianą płynu hamulcowego - niektórzy nigdy tego nie robili bo przecież hamuje normalnie :D

spacer.png

Opublikowano
Jestem po wymianie całośći tj. chłodniczka z egr. Niestety nie było akcji na moje auto. Mój egr był PĘKNIETY, chłodnica przepuszczała - jedząca bomba. Serwis wymienił też cały płyn. Koszt 4200.
Opublikowano

Witam,

Jestem nowy na grupie. Dopiero co kupiłem F11 3.0d

Dzisiaj sprawdziłem błędy i mam błąd od EGR 255C00.

Czytam wątek i zastanawiam się czy na mój egzemplarz jest akcja serwisowa. Jak to sprawdzić?

WBAMW91000DV01916

Opublikowano
Witam,

Czytam wątek i zastanawiam się czy na mój egzemplarz jest akcja serwisowa. Jak to sprawdzić?

WBAMW91000DV01916

Twoje auto w styczniu 2020 r. mialo robioną diagnostyke ws szczelnosci ukladu recykulacji spalin, gdzie stwierdzono wade i ją wymienili.

Aktualnie auto nie posiada aktywnych akcji technicznych, ani bezplatnych napraw pogwarancyjnych.

Opublikowano
Witam,

WBAMW91000DV01916

Twoje auto w styczniu 2020 r. mialo robioną diagnostyke ws szczelnosci ukladu recykulacji spalin, gdzie stwierdzono wade i ją wymienili.

Aktualnie auto nie posiada aktywnych akcji technicznych, ani bezplatnych napraw pogwarancyjnych.

Wow, dziękuję za szybką odpowiedź.

Mam cały komplet błędów od EGR: 255C00, 272F00, 272E00. Skoro był wymieniany to może nie są skasowane. Skasować i sprawdzić za kilka dni czy się pojawiły?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Skasuj jak płyn nie ubywa z chłodnicy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

czy są jakieś akcje serwisowe dla WBAUF11040PT49154 ?

Dzieki za info

M.

Numer Identyfikacj Pojazdu (VIN): WBAUF11040PT49154

Marka: BMW

Nie odnaleziono żadnych akcji przywoławczych lub technicznych związanych z podanym numerem VIN.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Akcji brak jest bezpłatna naprawa chłodnicy EGR w razie wycieku