Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam proszę o sprawdzenie

WBAPE11000WK02948

Pozdrawiam i dziękuję

Brak akcji

Opublikowano

Również byłbym bardzo wdzięczny za sprawdzenie, czy auto podlega akcji serwisowej.

VIN : WBAMX110X0C972282.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam, czy mógł bym prosić o sprawdzenie czy moje auto podlega jakiejś akcji serwisowej WBAPP51010A866545, z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jest akcja na wtyczkę dmuchawy.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Również byłbym bardzo wdzięczny za sprawdzenie, czy auto podlega akcji serwisowej.

VIN : WBAMX110X0C972282.

Brak akcji.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam bardzo serdecznie.

Poproszę o sprawdzenie akcji

WBA8C31020A083111

Jest akcja na chłodnicę spalin.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam mogę prosić o sprawdzenie akcji serwisowej

WBAMX11040DU44019

Jest akcja na chłodnię spalin oraz druga na programowanie Euro5.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Cześć,

Ja również poproszę o sprawdzenie.

VIN: WBAKK31080E600770

Jest akcja na wtyczkę dmuchawy.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam,

Mógłbym prosić o sprawdzenie samochodu? Poniżej przedstawiam nr VIN. Z góry dziękuje.

WBAMW91070DV03940

Brak akcji

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak akcji
Opublikowano
Mam pytanie. Czy jeśli auto nie podlega pod akcję serwisową, ale jest wyciek płynu z egr/chłodnicy egr, to naprawa w ASO będzie płatna czy darmowa?
ad®ian™
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli to chłodnica EGR to raczej bezpłatna.
Opublikowano

43f2e3e562a87fc7med.jpg

Stało się to z dnia na dzień. Wyskoczył komunikat, dolałem około litra, rano w garażu plama pod autem.

Serwis oczywiście zaprasza mnie na diagnostykę w cenie 480 zł, bo ze zdjęć nie są w stanie w 100% stwierdzić usterki (co zrozumiałe). Jednak auto nie jest objęte akcją więc za naprawę zapłacę. Natomiast drugie ASO odpisało mi, że mogą się zwrócić do BMW o dofinansowanie naprawy, jednak diagnostyka w promocji 540 zł.

ad®ian™
Opublikowano

C642147

Na pewno nie. Pytałem już kilka razy, m.in. tu na forum i w dwóch różnych ASO. Jedyna optymistyczna wiadomość jaką uzyskałem jest taka, że gdyby w trakcie diagnostyki (480 - 520 zł) wyszło, że uszkodzona jest chłodniczka, to oni mogą zwrócić się do BMW o dofinansowanie naprawy. Cokolwiek to znaczy.

ad®ian™
Opublikowano
C642147

Na pewno nie. Pytałem już kilka razy, m.in. tu na forum i w dwóch różnych ASO. Jedyna optymistyczna wiadomość jaką uzyskałem jest taka, że gdyby w trakcie diagnostyki (480 - 520 zł) wyszło, że uszkodzona jest chłodniczka, to oni mogą zwrócić się do BMW o dofinansowanie naprawy. Cokolwiek to znaczy.

Polecam kupić historię serwisowa z allegro za około 10zl. Ja też dostałem informację na forum że nie ma akcji serwisowej a w historii serwisowej z allegro(defakto jest to informacja z systemu BMW zawierająca wszystkie dane auta) jest wpisana akcja serwisowa informacyjna. Po męczeniu serwisu BMW również to potwierdzili (jednak na samym początku nie dostaje się standardowa informacje z serwisu że nie ma akcji serwisowej). Trzeba zadawać dokładne pytanie czy nie ma akcji informacyjnej.

Ponadto zgodnie z instrukcją BMW należy wykonać sprawdzenie chłodniczki kamera - nie daj się spławić jeżeli tego nie zrobią. Polecam spróbować zapytać się w Gliwicach co do ceny sprawdzenia chlodniczki.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak akcji