Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak z innej beczki ... jak odbiera wam RADIO ? bo ja jestem troche zawiedziony... wprawdzie slucham bardzo rzadko ale w porownaniu do A4 radio jest duzo slabsze... Tam antena byla na tylnej szybie i bocznych malych w bagazniku (Avant) i zbieralo to zaj_ebiscie tutaj jest troche gorzej :?

Artuj musisz posluchac u mnie po zmianie na X-iona bo naprawde dzwiek jest b.przyjemny a to wersja bez wzmaka :whistle: :whistle: :whistle:

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam

mi kolega polecił takie urządzenie jak xcarlink cena przyzwoita plus zestaw głosno mowiacy

tu jest stronka jednego z takich urządzeń

u mnie navi pro nie czyta mp3 i to chyba jest najlepsze rozwiązanie

no i nie ma problemu z płytami

http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-68-Xcarlink-AUDI.html

pozdrawiam

XCarLink kompatybilny jest z następującymi modelami Audi: A2, A3, A4, A6, A8, TT

• 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odkopuję.

Niedawno zakupilem Emulator Zmieniarki Connects2 (z polecanego tu sklepu).

Niestety jakość nie jest najlepsza. Słychać szumy spowodowane pracą silnika (alternator? ). Czytalem juz o takim problemie na bmw-sport. Niesteety nie znalazlem tam odpowiedzi jak się tego pozbyć. Inna sprawa to brak informacji o artyście / tytule pomimo ustawionego ID3 Tagu. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc będę wdzięczny.

Mam radio bp9272.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja u Siebie swojego czasu kupiłem taką zmieniarkę i byłem zadowolony , nie miałem przebić.

JEst Pan w Warszawie od którego kupiłem i montowałem . Zna sie na rzeczy i na car audio w BMW

http://allegro.pl/adapter-ipod-bmw-podlacz-ipod-a-do-samochodu-i2021867284.html

sprzedam E90 . 2007 r. 214 tys km . bezwypadkowa

http://images9.fotosik.pl/3382/17096446618ee79emc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/f4b104e47553a614mc.jpghttp://images9.fotosik.pl/3382/52cc5e934e5d2209mc.jpg

Kamil

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja u Siebie swojego czasu kupiłem taką zmieniarkę i byłem zadowolony , nie miałem przebić.

JEst Pan w Warszawie od którego kupiłem i montowałem . Zna sie na rzeczy i na car audio w BMW

http://allegro.pl/adapter-ipod-bmw-podlacz-ipod-a-do-samochodu-i2021867284.html

W jakim samochodzie to robiłeś, bo wg informacji z firmy z linku, to urządzenie nie nadaje się do aut serii E90.......

Opublikowano
Ja podpinam iPoda lub iPhona pod Aux i nie jest źle zazwyczaj, jest podłączony ipod bo zostaje w aucie. Minusem jest to że ładowarkę muszę mieć podłączoną i wykorzystuje gniazdo w podłokietniku.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

w e90 z 2007 do radia profesional bez navi idzie dolozyc port usb aby odtwarzac z pendrive lub innego nosnika.

oczywiscie bez wiekszych przerobek pytam bo mam pod lokietnikiem tylko wejscie aux jako jack, a na ebayu widzialem takie ustrojstwo z dodatkowym portem usb

Opublikowano

Nie chce mi sie czytac calego tematu, ale ja znalazlem rozwiazanie. W wejscie AUX podpinam iPoda, do iPoda dokupilem taki maly pilocik. Odtwarzacz zamykam w podlokietniku, a ten pilot (niestety na przewodzie, nie moglem znalezc bezprzewodowego) jest obok recznego. Kabelek jest przygnieciony podlokietnikiem, ale normalnie sie zamyka i wszystko dziala. Zeby zmienic piosenke nie musze odtwierac podlokietnika, tylko klikam pilocikiem i jest nastepna piosenka.

Tutaj widac jak pilot lezy na recznym

http://img24.imageshack.us/img24/7226/1020020x.jpg

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Mam E91 z 2010 Navi Biznes i wejście AUX w podlokietniku. Mam też zestaw głosnomówiacy Bouetooth a w bagazniku MULF 2. W schowku na rękawiczki w desce rozdzielczej mam port USB który nie wiem do czego służy.

Co musiałbym dokupić i ewentualnie dokodować żeby w schowku podlokietnika obok AUX mieć dodatkowo USB żeby słuchać mp3 prosto z PenDrive i sterować zawartością za pomocą iDrive.

Opublikowano
Jak masz auto z 2010r., to rozumiem, że masz navi CIC - USB w schowku nad nogami pasażera służy m.in. do wgrywania muzyki na dysk twardy (bo zapewne taki masz). Z poziomu idrive'a możesz sobie wybierać, co sobie życzysz.
Opublikowano
Jak masz auto z 2010r., to rozumiem, że masz navi CIC - USB w schowku nad nogami pasażera służy m.in. do wgrywania muzyki na dysk twardy (bo zapewne taki masz). Z poziomu idrive'a możesz sobie wybierać, co sobie życzysz.

Chyba tak. Jak wsiadam to słychać jak dysk zaczyna się kręcić. Wkladalem tam USB. Dioda w pendrive miga ale nic się nie dzieje. w jaki sposób się to robi. jak powinien być sformatowany nosnik. Czy powinno pojawić się manu w iDrive ???? :(

Opublikowano
Musisz sobie dać na cd/multimedia w menu, później w prawo kontroler aż Ci się pojawi opcja import/export music. Wtedy albo zrobisz backup na pendrive'a albo ściągniesz muzykę na HDD. Jak już ściągniesz, to pojawią Ci się na wyświetlaczu katalogi z muzyką pt. music data collection, lub coś podobnego - każde zgranie pen'a skutkuje założeniem jednego katalogu/folderu z muzyką
Opublikowano
Musisz sobie dać na cd/multimedia w menu, później w prawo kontroler aż Ci się pojawi opcja import/export music. Wtedy albo zrobisz backup na pendrive'a albo ściągniesz muzykę na HDD. Jak już ściągniesz, to pojawią Ci się na wyświetlaczu katalogi z muzyką pt. music data collection, lub coś podobnego - każde zgranie pen'a skutkuje założeniem jednego katalogu/folderu z muzyką

Czy ma jakieś znaczenie że jest to Navi Biznes a nie Profesional

• Członkowie klubu
Opublikowano

Gniazdo USB w schowku na tzw. rękawiczki służy tylko i wyłącznie do robienia backup'u kolekcji muzycznej zapisanej na dysku twardym a potem ewentualnego jej odtworzenia oraz do robienia aktualizacji map zapisanych na dysku twardym.

Gniazdo to nie obsłuży nośników z zapisaną muzyką w natywnym formacie np. .mp3 czy też .wma

Opcja "import" w CIC oczekuje plików o rozszerzeniu .BR4

Do zarządzania i odtwarzania muzyki z nośnika USB w przypadku Twojego auta służy opcja 6FL i gniazdo USB w podłokietniku.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Gniazdo USB w schowku na tzw. rękawiczki służy tylko i wyłącznie do robienia backup'u kolekcji muzycznej zapisanej na dysku twardym a potem ewentualnego jej odtworzenia oraz do robienia aktualizacji map zapisanych na dysku twardym.

Gniazdo to nie obsłuży nośników z zapisaną muzyką w natywnym formacie np. .mp3 czy też .wma

Opcja "import" w CIC oczekuje plików o rozszerzeniu .BR4

Do zarządzania i odtwarzania muzyki z nośnika USB w przypadku Twojego auta służy opcja 6FL i gniazdo USB w podłokietniku.

Pozdrawiam :cool2:

Ok. A więc mam kolejne pytanie. Co musiałbym dokupić/dokodować aby podłaczyć sobie takie gniazdow w podlokietniku?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Podaj 7 ostatnich VIN'u... wtedy będę mógł pomóc...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Potrzebujesz zestawu doposażeniowego o nr 65 41 0 445 465 + dopisanie opcji do VO auta.

Pozdrawiam