Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.bmw-syndikat.de/bmw-syndikat/fotosnew/jogi/e39/kalender.jpg

sorry nie wiecie może jak to sie nazywa ta para po bokach?

czy jest jakieś specjalne cuś że nacisniesz guzik i para wylatuje czy jak?

wiem że mogą być różnokolorowe itd ale nie wiem wogóle co to :mad2:

orientuje sie ktoś w cenach tego? można to zamontować to każdego auta?

z góry dziekuje za pomoc :modlitwa:

Opublikowano

W 2fast2furius mieli taki gadżet. To jest chyba powietrze z turbiny spuszczane jakimś zaworem upustowym. Ale nie jestem na 100% pewny, równie dobrze może to działać na zasadzie NOS-a.

Faktycznie okrutnie ktoś zgwałcił to autko. :duh:

Zamiast tej pary jak z lokomotywy, lepiej wykombinuj takie dwie panienki po bokach. Zdecydowania lepiej się prezentują od tej agrochmury.

Opublikowano

a no faktycznie tam jakies auto stoi :duh: moje oczy lataly tylko z prawej na lewa i odwrotnie :mrgreen:

a co do czegos w srodku to szkoda wogole slow jak mozna tak oszpecic auto :cry2:

moje modele
Opublikowano

nie daj boże, napewno mnie coś takiego jak na focie nie interesuej (ani para -nie taka napewno i nie do piątki, ani laski - brzydkie gęby :P )

chciałem tylko wiedzieć co to wogóle jest :P

Opublikowano
Zamiast tej pary jak z lokomotywy, lepiej wykombinuj takie dwie panienki po bokach. Zdecydowania lepiej się prezentują od tej agrochmury.

Heh, zawsze byłem zdania, że najlepiej każde autko tjuninguje zgrabna panna :cool2:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

To są dysze od podtlenku, a gaz który tam widać to właśnie jest N2O

To są burakopierdy. Można to zamontować to każdego Lanosa ze spojlerem na dachu.

to wytłumaczenie też jest słuszne :clap:

Opublikowano

Może woda w chłodnicy się zagotowała :norty:

P.S. A może ktoś wie jak sobie zrobić takie dzwi otwierane do bo chciałem sobie takie zrobić :?: :mrgreen:

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano

Ta para po lewej jest jeszcze w miarę ale to pewnie dlatego, że zdjęcie jest kiepskiej jakości i twarzy dokładnie nie widać.

Jednak nie tylko w Polsce modny jest agro tjunik :duh:

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Mysle ze w tym przypadku to jest kadzidelko dla wiesniaka, natomiast w systemach z podtlenkiem wystepuje takie cos jak "nitrous purge valve", czyli zawor czyszczacy dolot z pozostalosci podtlenku i efekt jego dzialania wlasnie tak wyglada.
Opublikowano
W srodku montuje sie 2 garnki z tesco i zalewa wodą a pod nim dorzuca sie wegiel i podlewa rozpałką do grilla. Efekt murowany!!
Opublikowano
Jesli cie to interesuje to są do kupienia na zasadzie pary wodnej i nie trzeba miec podtlenku i widziałem jeszcze ze można inne instalacije nabijac roznymi gazami kolorowymi
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Mysle ze w tym przypadku to jest kadzidelko dla wiesniaka, natomiast w systemach z podtlenkiem wystepuje takie cos jak "nitrous purge valve", czyli zawor czyszczacy dolot z pozostalosci podtlenku i efekt jego dzialania wlasnie tak wyglada.

Dokladnie tak wlasnie jest. Dziala to rowniez w druga strone. Mianowicie po zdalnym odkreceniu butli znajdujacej sie w bagazniku w podobny sposob mozna sprawdzic czy N2O dochodzi do miejsca wtrysku.

Opublikowano
,,kosa15krk'' nie pamietam jak to sie nazywa ale zeby to znalesc trzeba sie troche napracowac niestety ale coraz wiecej ludzi robi to sama
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Czy jak kupuje się taki bajer to dają gratis gumofilce i widły?

Tak i wiadro wtedy jak braknie nitro to można gorący silnik wodą oblać wtedy efekt murowany :dance:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Hehe. Taki sam efekt widziałem w polskich dużych fiatach. Jak pacjenci po ulewnych deszczach próbowali na pełnej prędkości pokonywać kałuże. Ci co mieli trochę szczęścia wyjeżdzali z wody, a potem puszczali takie power dymki. Po jednym takim dymku resztę drogi pokonywali piechotą. Ci co mieli trochę mniej szczęścia i nie wyjechali z wielkiej wody, musieli czekać na WOPR. :obloki: :twisted2:
Opublikowano
czyli bez nitro nie da sie czegoś takiego zrobić? :reading2:

da się! koleś ma to w swoim aucie, butle z gazem ma między siedzeniami (tylko nie pamiętam co to a gaz) - pierwszy raz ten wynalazek widziałem u Was w Krrk na Tuning Show w zeszłym roku - wiele roboty z tym nie ma...

płomienie z rury to flammer

jak szukasz szczegułów to wchodz na forum www.tuning.pl