Skocz do zawartości

Ile OBROTÓW na wasze BMW 525TDS na biegu jalowym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytalem... duzooo postow o TDS na tym forum.

Mam pytanie... ILE powinny wynosic obroty biegu jalowego w BMW 525 TDS 93rok automat? U mnie wydaje mi sie ze mam za malo...650-700 na okolo (zegary tak pokazuja). Chcialbym je podkrecic. Sam pewnie nie dam rady bo domyslam sie, ze jest to troszke skomplikowane nie tak jak w 1.8 D forda, 2 srubki i tyle ;D. Z gory dziekuje za info.

I szybka sonda: Ile jest u Was?

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
525 TDS AUTOMAT MALINA SPRZĘT JAK SIĘ NIC NIE PIER...MAM 1500 ALE CHYBA LICZNIK SZFANKUJE BO CZASEM DZIEJĄ SIĘ Z NIM DZIWNE RZECZY

Nie krzycz!! Zrobiliśmy Ci coś? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :hand:

Opublikowano

witam

Ja mam 700-750, i mam wrażenie że to trochę za dużo ?

kolejny TDS ;), no i zmartwienie w postaci uszczelki pod głowicą ;((((, chociaż diagnozy były różne, pompa/uszczelka.

pozdrawiam

PawełM
Opublikowano
525 TDS AUTOMAT MALINA SPRZĘT JAK SIĘ NIC NIE PIER...MAM 1500 ALE CHYBA LICZNIK SZFANKUJE BO CZASEM DZIEJĄ SIĘ Z NIM DZIWNE RZECZY

Nie krzycz!! Zrobiliśmy Ci coś? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :hand:

sory! :oops:

Opublikowano
Najlepiej zapytać by było >RobertaBMW< jak znalazł by się na forum , kiedyś pomógł mi trochę jak zatarła się mi pompa paliwa i siadł nastawnik , po remonciku mam jakieś 800obr. i to napewno jest jeszcze ok ! Miałem też w jednym czasie z awarią pompy defekt automata a dojść z jednym i drugim do ładu było bardzo ciężko :duh: [/url]
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
Przeczytalem... duzooo postow o TDS na tym forum.

Mam pytanie... ILE powinny wynosic obroty biegu jalowego w BMW 525 TDS 93rok automat? U mnie wydaje mi sie ze mam za malo...650-700 na okolo (zegary tak pokazuja). Chcialbym je podkrecic. Sam pewnie nie dam rady bo domyslam sie, ze jest to troszke skomplikowane nie tak jak w 1.8 D forda, 2 srubki i tyle ;D. Z gory dziekuje za info.

I szybka sonda: Ile jest u Was?

ja mam 680 - ale uwaga: nie patrz na obrotomierz bo to tylko wskaznik a nie miernik jest

sprawdz na komputerze w serwisie

popraw mnie jesli sie myle ale probujesz za wszelka cene - nawet podkrecajac obroty - uniknac wymiany nastawnika pompy - tak ? ;-)

szczerze ci powiem tak: jak planujesz to auto uzywac dla siebie to o niego dbaj jak o przyjaciela a on ci sie odwdzieczy - a jak masz zamiar go pchnac to ... ;-)

usuwa sie przyczyne usterki a nie jej skutki - ale moze sie myle ?

zh
Opublikowano

Zyghom... nie znam osoby, ktora dba o auta bardziej niz ja!. Moj 17 letni fordzik byl w bardzo dobrym stanie. (aby nie powiedziec idealnym) Przy przebiegu 285 000.

Oczywiscie, ze w domysle usune przyczyne ale najpierw wszelkimi dostepnymi metodami (od najtanszych) chce ja na pewno zdiagnozowac. Wtedy bede sie zastanawial co dalej.

Na razie jestem na etapie wymiany oleju i filtru oraz uszczelki w automacie.

Sprzedaz auta? Ani mi sie sni. Kupilem 2 tygodnie temu. I zrobie to "falowanie" i mam nadzieje ze dluuuugo pojezdze bo jezdzi sie... no tego sie nie da opisac. BMW+TDS+AUTOMAT to przepiekne polaczenie!!!.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Zyghom... nie znam osoby, ktora dba o auta bardziej niz ja!.

hmm, w 1 rok wlozylem w moja 11 tys Euro

a warta jest ze 3

no ale jak to mowia Ukraincy: bywajet ;-)

zh
Opublikowano
A co ma wlozona kasa do dbania o samochod?

Na pewno nie jest wyznacznikiem. ;D

jak sie nie dba (dbanie to nie tylko sprzatanie) to sie nie doklada tylko wymienia na inny ;-)

dbanie to tez usuwanie awarii lub im zapobieganie na czas - a nie dopiero jak sie auto calkiem wykrzaczy ;-)

elementem dbania jest dla mnie rowniez to forum i z niego korzystanie

jak mawiala moja babcia: "szklem tylka nie wytrzesz" - wiec jak sie w aucie zepsulo A to sie nie wymiena B ani nie reguluje C tylko ... ;-)

ale moze sie myle ?

zh