Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę, że coraz więcej ma zamówiony/kupiony 330i z silnikiem B48. Zakładajcie koledzy galerie, opisy wrażeń itp. :D
Opublikowano

A kiedy składaliście zamówienia? Od kiedy ta promocja trwa?

Wg informacji na stronie promocja dotyczy aut z rocznika 2015...

Opublikowano
Bez żadnej rozmowy dostałem 16 % rabatu na nowe auto, na stokowe jeszcze czekam na ofery także myślę, że nie będzie większy problemów z dogadaniem. Jednakże dla zainteresowanych - silnika 316i polecić nie mogę ;) Autko ewidentnie się męczy, wyje, niestety czegoś brakuje, nawet tym, którzy chcą przemieszczać się spokojnie.
Opublikowano

Ja natomiast wszystkim planującym zakup bardzo polecam wersję 316i . Mamy w domu F31 i F30, pierwszy to 318D, drugi 316i, oba w automacie i dla mnie chyba pod każdym względem 316i wygrywa. Samochód jest używany głownie w mieście, gdzie jest naprawdę bardzo zwinny, cichy, ale i wbrew panującym opiniom szybki. Przed zakupem przetestowałem wszystkie popularne silniki i wybrałem właśnie ten. Jeśli ktoś ma zamiar wykorzystywać auto w mieście lub na autostradzie, to jest to bardzo rozsądny wybór i na pewno nie będzie zawiedziony niedostatkiem mocy. Przy dobrym wyposażeniu auto daje nie mniejszą frajdę niż choćby taki 320d a koszt utrzymania jest znacznie mniejszy.

Nie wiem jak się zachowuje ten 1.8 z trzema cylindrami, ale 1.6 polecam.

Opublikowano
i wbrew panującym opiniom szybki. ... i na pewno nie będzie zawiedziony niedostatkiem mocy.

LITOŚCI !!!!! :D

Chyba z Seicento się przesiadałeś, że masz dość mocy :)

Opublikowano
i wbrew panującym opiniom szybki. ... i na pewno nie będzie zawiedziony niedostatkiem mocy.

LITOŚCI !!!!! :D

Chyba z Seicento się przesiadałeś, że masz dość mocy :)

Przesiadłem się z 320 też F30 jeździłem tym autem blisko 2 lata, zmieniłem bo szukałem czegoś do miasta w automacie, różnicę oczywiście czuć, ale żadnego dyskomfortu.

Wszystkim kupującym zdecydowanie radzę przejechać się tym autem i samemu przekonać się o możliwościach tego silnika

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
prawda jest taka, że taraz po mieście nie ma co szarżować, a do miasta to 50 kM wystarcza...
Opublikowano

Koledzy,

Otrzymałem pierwszą wycenę - poziom rabatu 15%. Muszę się jednak powstrzymać do marca za zamówieniem, o czym wiedziałem i nie jest to dla mnie zaskoczeniem, zastanawiam się natomiast jak wygląda sprawa cenników w BMW. Kiedy te cenniki się zmieniają, czy marzec będzie dobrym miesiącem na zamówienie i czy kursy mają znaczący wpływ na cenę / patrz sytuacja obecna /.

I jeszcze jedno - zawieszenie M czy standardowe / biorą MPakiet /. Jazda zwykła codzienna, bez extremów

Czy możecie podlinkować jakiegoś sprawdzonego brokera lub podesłać na PW pls.

Opublikowano

Zawieszenie standard lub m adaptacyjne. Aby nie rezegnować z komfortu na codzień.

Negocjacje zazwyczaj najlepsze są w wakacje, bo wtedy sprzedaż siada. Ale nie ma reguły. Rabaty jakie teraz od ręki daje bmw na serię 3 to ewenement. Wynika zapewne ze wsparcia importera w walce z nowym Audi A4 czy Jaguarem XE.

Opublikowano

Broker wątpię czy będzie w stanie przebić te 15-16% (nie słyszałem, a się interesowałem).

Ale może...

Chcesz wyszarpnąć każdy procent jaki się da, czy brokera preferujesz z jakiegoś powodu?

Opublikowano
Zmiana cen przez euro mało prawdopodobna teraz (1-2 miesiące). Może promocja się skończyć szybciej.
Opublikowano
Broker wątpię czy będzie w stanie przebić te 15-16% (nie słyszałem, a się interesowałem).

Ale może...

Chcesz wyszarpnąć każdy procent jaki się da, czy brokera preferujesz z jakiegoś powodu?

Chcę po prostu porównać ponieważ już kilkakrotnie mówiono tu na forum, że to dobra jak nie najlepsza droga...

Opublikowano
Zawieszenie standard lub m adaptacyjne. Aby nie rezegnować z komfortu na codzień.

Negocjacje zazwyczaj najlepsze są w wakacje, bo wtedy sprzedaż siada. Ale nie ma reguły. Rabaty jakie teraz od ręki daje bmw na serię 3 to ewenement. Wynika zapewne ze wsparcia importera w walce z nowym Audi A4 czy Jaguarem XE.

W oparciu o informacje handlarzy BMW, po skandalu VW sprzedaz nowych aut w Europie zachodniej siadla totalnie, stad aktualne wyjatkowo atrakcyjne promocje. Ogolnie najlepiej planowac zakup auta w sierpniu badz listopadzie/grudniu, wtedy ze wzgledu na niski popyt z reguly mozna uzyskac najwieksze rabaty.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

Witam wszystkich, to jest mój pierwszy post na tym forum więc chciałbym się nim z Wami jak najserdeczniej przywitać!

Wczoraj odbyłem spotkanie w salonie BMW, zaczęła mi chodzić po głowie 330i xdrive, złożyliśmy samochód na 280 tyś. cennikowo, jednak handlowiec nie był w stanie zaproponować większego rabatu jak 7%, twierdził ze to maks. Możecie podzielić się wiedzą jak negocjujecie te 15-16%?

Dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli masz konfig zapisany to możesz mi przesłać, zapytam u swojego dealera czy nie zrobią jakiejś lepszej ceny.
Opublikowano
Aby otrzymać rabat 18% musisz być klientem flotowym albo się po prostu podpiąć pod czyjąś flote.Dla klientów indywidualnych to max 10-12%,a z 7% to sie koles wygłupił troche.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
W Inchape Wrocław dostałem mały rabat, chyba z 5%. Podpiąłem się pod flotę ale już w Częstochowie i skończyło się na 13 bądź 14%, nie pamiętam dokładnie. Tak czy siak aby podpiąć się pod flotę musiałem być albo spokrewniony z wcześniejszym kupcem lub też musiał on pełnić jakieś funkcje w mojej firmie.
Opublikowano
W Inchape Wrocław dostałem mały rabat, chyba z 5%. Podpiąłem się pod flotę ale już w Częstochowie i skończyło się na 13 bądź 14%, nie pamiętam dokładnie. Tak czy siak aby podpiąć się pod flotę musiałem być albo spokrewniony z wcześniejszym kupcem lub też musiał on pełnić jakieś funkcje w mojej firmie.

Jak nie jesteś prawnikiem, ani celebrytą to faktycznie musisz podpiąć się pod flotę. :)

Opublikowano

Jak nie jesteś prawnikiem, ani celebrytą to faktycznie musisz podpiąć się pod flotę. :)

Znajoma w Czwie na serię 1 przez demo dostała 18-19%

Opublikowano

Witam,

Pozwolę się podpiąć pod ten wątek z nastepującym pytaniami odnosnie modelu 320i w manualu, ktory potencjalnie rozważam jako kolejne auto.

- jak sie sprawuje manualna skrzynia biegów w 3-ce ( niestety nie miałem póki co możliwości testów - ciezko o takie auto u dealerów )

- interesowałby mnie tez napęd xdrive przy takim silniku - da sie tym w miarę dynamicznie jeżdzic ? ( tu znowu jest problem o auto w takiej konfiguracji )

Pozdrawiam

PS. Proszę o nienamawianie na automat ;) - testowałem w 328i i 320d, wiem jest szybki itp ale szukam manuala.

Opublikowano

Z tego co wiem to 320i xdrive jedzie poniżej 7.5 sek a to jest dobry wynik a o wyborze xdrive vs tył jest dużo w innych tematach.

Inne pytania zostawię dla innych :norty: