Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie za bardzo wiem nadal jak to pomierzyc zeby kupic odpowiednie :) tutaj podaje wymiray felg z oponami moze teraz bedzie latwiej:

PRZÓD 8Jx19 EH2+ IS/ET 37

-TYŁ 9Jx19 EH2+ IS/ET 39

ROZMIAR OPON:

-PRZÓD 225/35R19

-TYŁ 255/30R19

• Odpowiedzi 511
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

azajec no wsumie masz racje tak tez mozna by to zmierzyc zaraz pojde i zobaczymy co z tego wyjdzie :norty:

tylko sie zastanawiam czy jest sens zakladac dystanse czy nie pogorszy to komfortu jazdy :cry2: :?: :?:

nigdy na czyms takim nie jezdzilem w przyslym roku jakies alu dobre ale teraz chociaz to :D :D

aha i jeszcze pytanie czy mozna dac dystanse tylko na tyl ?

Opublikowano
Przestudiuj sobie ten: viewtopic.php?f=70&t=130128 i inne watki odnosnie dystansow a decyzja i tak bedzie zalezała od Ciebie. PS. oczywiscie mozna dac krazki tylko na jedna oś.

Sm nie wiem rozne opinie sa ale chyba wiekszosc pozytywow a Ty dlaczego odradzasz? i dlaczego tylko na jedna os?

Opublikowano
Witam. Mam pytanie jakie dystanse zamontowac do E92 mam orginalne felgi 18' ROZMIAR PRZÓD 8X18 ET34 opony 225/40, ROZMIAR TYŁ 8,5X18 ET37 255/35 zawieszenie m pakiet.??

nie za bardzo wiem nadal jak to pomierzyc zeby kupic odpowiednie :) tutaj podaje wymiray felg z oponami moze teraz bedzie latwiej:

-TYŁ 9Jx19 EH2+ IS/ET 39

ROZMIAR OPON:

-PRZÓD 225/35R19

-TYŁ 255/30R19

Spokojnie mozecie zamontowac nawet 20mm dystanse (na kazde kolo), bez martwienia sie o przycieranie.

Opublikowano

Spokojnie mozecie zamontowac nawet 20mm dystanse (na kazde kolo), bez martwienia sie o przycieranie.

No i wlasnie tak zrobie jak kolega mowi :D wlasnie na twojej opini mi zalezalo bo podobno wiesz co mowisz :cool2:

Opublikowano

-TYŁ 9Jx19 EH2+ IS/ET 39

ROZMIAR OPON:

-PRZÓD 225/35R19

-TYŁ 255/30R19

ja jezdzilem na takim zestawieniu i mialem dystanse

przod 10mm na kolo

tyl 15 mm na kolo

prawdopodobnie weszloby na tyl 20mm na kolo ale na styk,- ja czesto jezdze w 4-5 osob wiec nie chcialem ryzykowac,

zreszta wystarczy ze pojedziesz sam na Autostradzie 160-180 km/h i wjedziesz w "dolek" to takie obtarcie moze momentalnie zepsuc opone.

Opublikowano

No i wlasnie tak zrobie jak kolega mowi :D wlasnie na twojej opini mi zalezalo bo podobno wiesz co mowisz :cool2:

:cool2:

-TYŁ 9Jx19 EH2+ IS/ET 39

ROZMIAR OPON:

-PRZÓD 225/35R19

-TYŁ 255/30R19

ja jezdzilem na takim zestawieniu i mialem dystanse

przod 10mm na kolo

tyl 15 mm na kolo

prawdopodobnie weszloby na tyl 20mm na kolo ale na styk,- ja czesto jezdze w 4-5 osob wiec nie chcialem ryzykowac,

zreszta wystarczy ze pojedziesz sam na Autostradzie 160-180 km/h i wjedziesz w "dolek" to takie obtarcie moze momentalnie zepsuc opone.

Kola, ktora masz w tej chwili (9.5 ET23), na tyle wystaja bardziej niz 9.0 ET39 z dystansem 20mm. Mozna pojechac jeszcze dalej, ale tylko z podginaniem wewnetrznych rantow nadkoli.

Opublikowano
Przestudiuj sobie ten: viewtopic.php?f=70&t=130128 i inne watki odnosnie dystansow a decyzja i tak bedzie zalezała od Ciebie. PS. oczywiscie mozna dac krazki tylko na jedna oś.

Sm nie wiem rozne opinie sa ale chyba wiekszosc pozytywow a Ty dlaczego odradzasz? i dlaczego tylko na jedna os?

Blazej10 chyba opacznie zrozumiales mojego posta, ja nie odradzam stosowania dystansow wrecz przeciwnie, jestem ich zagorzałym fanem. Przy standardowych felgach 8" i oponach 225/45/17 przod i 255/40/17 tył ET34 ,mam zalożone odpowiednio 15 i tył 20 mm. Autko prezentuje sie fantastycznie, nic nie ociera, lepiej sie prowadzi, nie ma żadnego bicia. Odpowiadałem tylko na pytanie "czy mozna stosowac dystanse na jedna os?"- tak mozna :D . Oczywiscie zakładajcie dystanse i cieszcie sie ze swoimi furkami. :D :D

PS. Powyzszy watek przytoczylem aby nie powtarzać żarliwej dyskusji, ktora przetoczyla sie juz przez nasze forum.

Opublikowano

No wiec wlasnie zamowilem dystanse 20mm narazie tylko na tyl :mrgreen:

mam nadzieje ze jutro beda zobaczymy jak to bedzie wygladalo i zamowie na przod :wink:

Opublikowano
No wiec wlasnie zamowilem dystanse 20mm narazie tylko na tyl :mrgreen:

mam nadzieje ze jutro beda zobaczymy jak to bedzie wygladalo i zamowie na przod :wink:

Doloz tez przod, inaczej samochod zrobi sie bardziej podsterowny.

Opublikowano

Dystanse zalozone na tyle, jest ok :wink:

kazalem zalozyc te same na przod i u mnie wystawaly i to duzo, :cry2: takze 20 mm na przod odpada w moim przypadku:)

Opublikowano
Jakie dystanse polecacie? Może jakiś sprawdzony dostawca? Czy te przykręcane do piasty z gwintem pod ori śruby zdają egzamin ?
Opublikowano

Blazej10 chyba opacznie zrozumiales mojego posta, ja nie odradzam stosowania dystansow wrecz przeciwnie, jestem ich zagorzałym fanem. Przy standardowych felgach 8" i oponach 225/45/17 przod i 255/40/17 tył ET34 ,mam zalożone odpowiednio 15 i tył 20 mm. Autko prezentuje sie fantastycznie, nic nie ociera, lepiej sie prowadzi, nie ma żadnego bicia. Odpowiadałem tylko na pytanie "czy mozna stosowac dystanse na jedna os?"- tak mozna :D . Oczywiscie zakładajcie dystanse i cieszcie sie ze swoimi furkami. :D :D

PS. Powyzszy watek przytoczylem aby nie powtarzać żarliwej dyskusji, ktora przetoczyla sie juz przez nasze forum.

no wlasnie, zle zrozumialem :) masz gdzies wiecej fotek jak to teraz wyglada? jesli masz wyslalbys na maila? jak cos to na priv. Pozdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Podłącze sie pod temat bo mam do kupienia felgi z ET 45 ,8J ,R17 i tak sie zastanawiam jak to bedzie wygladało?Może ktoś sie orientuje jaka jest różnica w odsadzeniu w mm miedzy ET35 a ET45.Dodam że chciałbym założyć opony 225/45.Mozna założyć jakies dystanse ,tylko jakie bo jestem troche zielony w tym temacie?

Dzieki

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Czy ktoś, może polecić dobre dystanse do bmw, które nie będą biły ? Obecne biją przy prędkości powyżej 110 km/h. Na pewno jest to wina dystansów.

Proszę o linki do aukcji. Potrzebuje 20mm

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

też jestem przed tym dylematem bo mam 225/50/16 i zastanawiam sie czy pakować sie w dystanse

jeśli już to czy 15 ( lub 10 ) mm na przód i 20 mm na tył będzie OK ? bo wydaje mi się że tylne koła są węziej osadzone niż przednie dlatego rozmyślam na tył szersze

może wypowiedzieć sie ktoś kto dokładał dystans do 16" ?

Opublikowano

Możesz dać na tył trochę więcej niż na przód. Trochę mnie martwi to, że akurat w tym dystansie co kolega podał koło jest przykręcane do dystansu a nie do piasty.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Możesz dać na tył trochę więcej niż na przód. Trochę mnie martwi to, że akurat w tym dystansie co kolega podał koło jest przykręcane do dystansu a nie do piasty.

Pzdr

Takie są lepsze.

Krótsze śruby - bardziej wytrzymałe.

Każdy obeznany w temacie Ci to powie.