Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 511
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dzięki.

Założę niedługo bez dystansu w takim razie, a w razie co jeśli z tyłu nie będzie jak trzeba wrzucę jak mówisz :wink:

Polecasz coś z popularnego portalu aukcyjnego? :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

Kurde galerię Ci coś wykosiło i nie za bardzo mogę zobaczyć jak to wyglada...

Jeżeli masz praktycznie te same wymiary felg z tym, że u mnie będzie 19, to chyba spokojnie na tył powinienem założyć 15mm? Przód? Daj priv gdzie kupiłeś :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kupowałem na allegro bezpośrednio od dystoma z tego co pamiętam. galeria niestety poszła się yebać,ale na końcu powinno być kilka zdjęć na tym setupie. moim zdaniem wygląda dobrze.wszystkie opony 225/40/18. pewnie z tyłu masz szersze koło,ale przy tym et ja bym jednak spróbował dać 15mm na tył i ewentualnie 12-15mm na przód.
Opublikowano

A Ty nie masz XDriva? Bo chyba przy różnych calach felg przód Tył nie mogą być takie same opony w X?

Jeśli masz 225 z tyłu, to u mnie powinno pasować chyba 12 - 15mm :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To mamy jakieś sprzeczne informację. Pytałem w innym tacie, bo w tej chwili na felgach mam wszystkie opony 255/35/19 i mówili, że można rozwalić mechanizm przez to. No chyba, że masz felgi takiego samego rozmiaru?

No nic, opony z przodu i tak muszę wymienić (są za szerokie), chociaż szkoda, bo praktycznie nowe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie będziemy tu zaśmiecać tematu dyskusjami o xdrive ;) kończąc OT powiem Ci,że jeździłem na zestawach:

- wszystkie opony i felgi takie same,

- opony/felgi przód węższe - opony/felgi tył szersze (fabrycznie tak wyjechało)

-wszystkie opony takie same - felgi przód węższe tył szersze (teraz tak mam 8" / 8,5")

Nie zauważyłem żadnego wpływu na zachowanie auta albo stan napędu. Olej wymieniałem profilaktycznie już dwa razy w skrzynce rozdzielczej i w dyferencjałach.Auto użytkuję w normalny sposób. Wydaje mi się,że różnica w tym konkretnym zestawie,który mam u siebie jest na tyle minimalna,że nie ma wpływu na napęd. co innego jak ktoś ma z przodu 8,a z tyłu np. 10,5 ... ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam po dłuższej nieobecności. Ostatnio szukałem właśnie info nt dystansów do mojej e91 330xd na standardowej feldze i z obniżonym zawiasem. W tym temacie ciężko mi było znaleźć taki zestaw :wink:

Zawsze albo była to felga 18+, albo brak obniżenia, albo "total gleba". Trochę pomierzyłem po swojemu i kupiłem dystanse na tył. Zostawiam więc tu dla takich jak ja (szukających info) info i zdjęcia.

Specyfikacja mojego zestawu to:

felga ori Styling 160, 17cali, ET34 (przód i tył)

Opony 225/45R17

Amortyzatory Bilstein B6 + sprężyny EIBACH Pro-kit

Dystanse 15mm przelotowe DYSTOM (weszłoby pewnie 20mm ale trochę się bałem o przycieranie)

Przed (lewa strona) i Po (prawa).

IMG_20171116_171328.jpg IMG_20171116_171452.jpg IMG_20171116_171551.jpg IMG_20171116_171700.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To i ja może dołożę swoje 3 grosze. E90 przedlift felgi oryginalne nie pamietam jaki styl,ale 4x et34, 8j i 17 cali. Opony zimówki 225/45/17. Na przodzie jeździłem z dystansem 12mm i nie przycierało, jednak nie do końca pasował mi wygląd i miałem wątpliwości czy koło letnie nie będzie przycierać i zmieniłem na 10mm. Wydaje mi się, ze tyle jest idealnie, nie wystaje za mocno, nie przyciera, jest w sam raz. Z tylu założyłem 30mm i niestety przy 4 osobach i pełnym bagażniku na większych progach delikatnie przycierało. Tak wiec z tylu trzeba będzie zmienić na 25mm i nie powinno być żadnych problemów :)

EDIT:

Z tyłu zmienione na 25mm i przy tym samym setupie nic nie przyciera.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odkopie troche temat zeby nie robic nowego :)

Chciałbym dystanse, w chwili obecnej tylko na tył, ale moze jak ktos doradzi to i na przód wlecą.

E91, standardowe zawieszenie, czyli kola z tyłu sa tragicznie mocno schowane.

Felga: 7,5J 17'' ET37

Opony: 225/45

Myslalem o 20mm na strone, bo widzialem E91 z felgą M193, miała dystanse 15mm i wyglądało to idealnie, były dokładnie na tym wewnetrznym kancie, nie obcierały. Tylne koła zrównały się z przednimi a może nawet troche szerzej było. Co myślicie? Ewentualnie zestaw na przod i tyl tak, zeby były dosłownie na "granicy" i wygladało to dobrze :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Korzystając z doświadczenia kolegi wyżej na przód możesz dać 20mm a tył 35mm. Wtedy powinno być na styk, jak masz obawy to możesz zejść na 15 przód i 30mm tył.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

To znaczy tak ultra na styk to bym nie chciał, chce tez zeby te kola były no... leciutko schowane, zeby nie dawało mi z przodu syfem po drzwiach aż tak mocno. Mysle ze 30mm na tyl to troche za duzo, w sumie nawet nie wiem jak to zmierzyc, jakies rady?

chce mniejwiecej osiagnac efekt jak na tym zdjeciu

371494_bmw-syndikat_bild_high.jpg

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można zamontować chlapacze :norty: nie rozumiem jak nie wiesz jak zmierzyć..bierzesz suwmiarkę w dłoń, korzystasz z głębokościomierza i sprawdzasz ile jest miejsca między oponą a wewnętrznym rantem błotnika :roll: metrówką też da radę, zostaw 2-3mm na przechył nadwozia i po sprawie.

Jeżeli chodzi o dystans 30mm, który wg Ciebie jest za gruby to zależy od et i szerokości felgi, jakbyś założył moje s73 et47 i 7 cali to 40mm byłoby mało :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiem, że takie, bo do nich wyliczyłem optymalne dystanse :wink: s73 to był tylko przykład.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakie dystanse polecacie do styling 392(ET 37) felgi OEM. Felgi są z modelu F.

Felga troche za głęboko siedzi szczególnie z tyłu.

Czy z przodu 15mm i z tyłu 20mm będzie pasowało?

Opublikowano
Koledzy. Bardzo prosty sposób na dobór dystansów. Montujecie koło, bierzecie poziomicę i przykładacie w pionie po zewnętrznej stronie błotnika. Potem miarką mierzycie odległość pomiędzy oponą a poziomicą. Uwzględnić trzeba rant błotnika. Ja o tym zapomniałem i lekko ocierała opona o nadkole ( na szczęście o nadkole a nie o błotnik) ale tylko z kompletem osób i bagażem na pokładzie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

BMW e91

Felga 6768855 ET37 8.5J opony przód 225/45/17 tył 255/45/17 lub 255/55/17 (niepamiętam dokładnie, muszę sprawdzić)

Jakie dystanse? przód 10, tył 25? nie będzie obcierało?