Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pozostaję mi tylko pogratulować :cool2:

Co będzie next?

I odszczekać :mrgreen: :wink:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Odpowiedzi 559
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Co będzie next?

Edytowane przez wehyr
male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co będzie next?

Szczeka możesz Ty jak rzucę Ci kija na aport.... :cool2: :mrgreen:

To widzę zdania swojego nie można mieć, tylko wszystkim słodzić.... Ja się szczerze cieszę że za tyle poszła. Nigdy o nic nie byłem i nie będę zazdrosny... Każdy pracuje na to co ma....

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To widzę zdania swojego nie można mieć, tylko wszystkim słodzić.... Ja się szczerze cieszę że za tyle poszła. Nigdy o nic nie byłem i nie będę zazdrosny... Każdy pracuje na to co ma....

:mrgreen:

Tak czułem, że nie obędzie się bez ripisty :wink:

Żadnych zarzutów nie kierowałem, zwykły luźny żart :cool2:

Jak to Robert powiedział, no hard feelings i jedziemy dalej :wink:

Pewnie, że można mieć swoje zdanie. Prawdę mówiąc nie spodziewałam się, że tak szybko sprzedam czwórkę i to w cenie, którą chciałam. Nowe ma być do końca kwietnia. Padło jednak na zmianę marki ;)

Coś więcej napiszesz ? :wink:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:mrgreen:

Tak czułem, że nie obędzie się bez ripisty :wink:

Żadnych zarzutów nie kierowałem, zwykły luźny żart :cool2:

Jak to Robert powiedział, no hard feelings i jedziemy dalej :wink:

nk:

Ja też żartowałem :wink: po to są emotki :cool2:

Też jestem ciekaw, myślę że prosiak :mrgreen:

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie, że można mieć swoje zdanie. Prawdę mówiąc nie spodziewałam się, że tak szybko sprzedam czwórkę i to w cenie, którą chciałam. Nowe ma być do końca kwietnia. Padło jednak na zmianę marki ;)

Stawiam na mercedesa może CLA 45s?

Opublikowano

Stawiam na mercedesa może CLA 45s?

A ja stawiam jednak ze tym razem to nie będzie 4cylindrowiec, z całym szacunkiem dla 45s:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Life's too short to drive boring cars!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też żartowałem :wink: po to są emotki :cool2:

Też jestem ciekaw, myślę że prosiak :mrgreen:

:wink:

Może, niskie auto jak widać problemem nie jest, oszczędne nie musi być.

Kopara nam opadnie jak Pani E kupi Teslę :mrgreen:

Pozostało pytanie o kolor, bo 330i to jednak była w podkładzie, pomalować zapomnieli :mrgreen:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja to nazywam dorabianiem teorii do zachcianki/potrzeby i stosuję nagminnie :mrgreen:

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Teslę? Nie sądzę, myśle ze będzie to autko z charakterem a nie jakiś bezpłciowy elektryk;)

Life's too short to drive boring cars!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prosiak tylko i wyłącznie na 100%
male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pani_E z ciekawości spytam, bo wczoraj widziałem podobną w Krakowie, na krakowskich blachach, to nowy dom Twojej ex ?

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pani_E z ciekawości spytam, bo wczoraj widziałem podobną w Krakowie, na krakowskich blachach, to nowy dom Twojej ex ?

Nie, z tego, co wiem nowy dom ma w okolicach Słupcy :)

No cóż, w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak szybka wizyta u okulisty :mrgreen:

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Zrobiłem wczoraj chipa w 430tce żony. Inne auto...

Ciekawostka. Auto ma jakaś ochronę xdrive i dlatego tak muli przy ruszaniu. Teraz chodzi rewelka :) 310koni

A Ewelinie gratulacje, że idzie nowe :) Niech się super jeździ.

http://images.spritmonitor.de/773563.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżdżę tym autem od 3,5 roku. Do tej pory 90k km. Silnik nie sprawia żadnych kłopotów. Pracuje cicho, równo. Nie klekocze jak jego poprzednik z wersji 428i. Przyspiesza fajnie. Na moje potrzeby w zupełności wystarczająco. Nie kombinowałam do tej pory nic z programem. Jest w pełni OEM. Średnie spalanie (w większości jeżdżę po mieście w trybie sport) to 9-10 litrów. W trasie około 8 l.

przecież b48 też klekocze i ma tylko trochę lepszą kulturę pracy niż 428

spalanie 10-11 to chyba pod miastem, bo w centrum dużego miasta to auto weźmie minimum 16 litrów. W trasie 8 litrów to chyba przy prędkości 90km/h i muskaniu gazu.

Dlaczego nie napisałaś nic o swojej pracy wcześniej - wstydzisz się? XDDD

Opublikowano

Jeżdżę tym autem od 3,5 roku. Do tej pory 90k km. Silnik nie sprawia żadnych kłopotów. Pracuje cicho, równo. Nie klekocze jak jego poprzednik z wersji 428i. Przyspiesza fajnie. Na moje potrzeby w zupełności wystarczająco. Nie kombinowałam do tej pory nic z programem. Jest w pełni OEM. Średnie spalanie (w większości jeżdżę po mieście w trybie sport) to 9-10 litrów. W trasie około 8 l.

przecież b48 też klekocze i ma tylko trochę lepszą kulturę pracy niż 428

spalanie 10-11 to chyba pod miastem, bo w centrum dużego miasta to auto weźmie minimum 16 litrów. W trasie 8 litrów to chyba przy prędkości 90km/h i muskaniu gazu.

Dlaczego nie napisałaś nic o swojej pracy wcześniej - wstydzisz się? XDDD

Napisałam o moich odczuciach. Odnośnie spalania to są uśrednione wartości. Mieszkam w Łodzi, ale nie w centrum, choć korki teraz są wszędzie. Pisząc o trasie nie miałam na myśli jazdy autostradą z gazem do podłogi - wtedy spalanie liczy się łatwo.

Nie wstydzę się swojej pracy, za to widzę, że Ciebie bardzo interesuje ;) Bo nie biorę pod uwagę, że była to jakaś insynuacja.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja obstawiam Audi

Nie wstydzę się swojej pracy, za to widzę, ...

No i nie ma czego, wrecz przeciwnie - czasami tam cos poklikam na linkedin-ie i a) jestem pod wrazeniem b) mocno kibicuje i trzymam kciuki

Dzięki za miłe słowa! :)

Nowe auto już ze mną. Odebrałam przedwczoraj, ale nie było kiedy dodać fotek. Wrzucam kilka na szybko. Zakup w Porsche Centrum Łódź. Opinie ma różne, ja miałam świetną obsługę przez Piotra Rutkowskiego - polecam. Miałam też mega szczęście, bo czekałam 3 miesiące, co w dobie pandemii graniczy z cudem. Ponoć na ten rok już nie ma zamówień.

Wybór padł na Porsche 718 Cayman. Zawsze mi się podobał i zawsze trochę się go bałam, bo jednak niepraktyczne, dwuosobowe, malutkie. Jednak poszłam w myśl dewizy „kiedy, jak nie teraz”. No i mam ;)

Silnik 2.0 300 KM, skrzynia PDK, pakiet chrono. W tej konfiguracji przyspieszenie do 100 km/h 4.7 s. Przy silniku położonym za plecami, masie auta niespełna 1500 kg, napędzie na tył i pustym przodzie (bagażnik) pierwsze wrażenia z jazdy są bardzo pozytywne. Dźwięk również bardzo przyjemny, choć inny niż w dwulitrówkach jakimi do tej pory jeździłam. Mam wrażenie, że bardziej słychać za plecami silnik niż wydech i mnie się to podoba.

Kolor gentian blue, wnętrze w skórze w kolorze crayon + deska w czarnej z przeszyciami.

8889c6f6f8014915f7187a790b4ca935.jpg

0dc141bcd111c2484b79a01a16bd5192.jpg

d8e3d6d7fbc9ece33d5b66a12450ef0b.jpg

5adccb189bdc2005c2ae3794e777a4ed.jpg

Bagażniki są symboliczne ;)

Bagażnik przód:

9d4b16f5ea7c00efa3737a67df8409ca.jpg

Bagażnik tył:

6455f31bf867a3e2c723234b4c127ae7.jpg

Fotkę wnętrza nadrobię, aczkolwiek wiele nie ma do focenia ;)

ec4f9d3398798456be941160a55f6c63.jpg

d53546096e490e89ca324a3ed314aa3f.jpg

Po 10 latach z BMW moja pierwsza inna marka. Pewnie kiedyś jeszcze wrócę do BMW, bo to genialne auta. Szczególnie podoba mi się 8er. Jeździłam sporo w ostatnim czasie 8 gc rodziców i nie ma rzeczy, której nie lubiłabym w tym aucie. Na razie przede mną kilka lat z zabawką. Co później? Zobaczymy. Może dorosnę ;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Piękny następca, gratulacje :) Wrzucaj tu czasami coś o wrażeniach z jazdy Porsche !
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Po pierwsze genialny wybór, to auto jeździ niesamowicie. Po drugie bardzo fajna konfiguracja kolorystyczna :cool2:

Felgi również na plus, bo 20" to nieporozumienie w tym nadwoziu. Brałaś pod uwagę kierownicę GT?