Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4s/10s to chyba zbyt optymistycznie, ale być może niedługo będę mógł porównać osiągi z F80 :)

Na suchym nie ma problemu przy ruszaniu, na mokrym już mocno buksuje mimo xDrive. Na pełnym gazie trzeba się pilnować przy łukach - łatwo stracić trakcję już niezależnie od stanu nawierzchni.. Tu jest przepaść między fabrycznym 335i :)

Co do wagi to muszę gdzieś podjechać - sam jestem ciekaw :)

Kupiłem też przewody hamulcowe HEL - zobaczymy czy coś się zmieni. Na bimmerpost wyczytałem, że hamuje bardziej przewidywalne. Zobaczymy.

Jakieś sensowne fotki zrobię na wiosnę. Jest parę planów na ten sezon :)

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
super auto - bardzo fajnie wygląda i prosimy o więcej modów:)
Opublikowano

Dzięki :)

Coś tam się dzieje. Dziś zamówiłem sportowe stabilizatory H&R - zobaczymy jaki będzie efekt.

Na wiosnę myślałem o Eibach Pro Kit, ale nie wiem czy nie będzie za nisko w połączeniu z przednim spliterem... To jednak jest daily i nie chcę się niepotrzebnie denerwować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki :)

Na wiosnę myślałem o Eibach Pro Kit, ale nie wiem czy nie będzie za nisko w połączeniu z przednim spliterem... To jednak jest daily i nie chcę się niepotrzebnie denerwować.

Miałem Eibach ProKit w S4 - na codzienne użytkowanie męczące.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mam Eibach pro kit w f30 - bardziej komfortowo niż w serii, zero problemów.
Opublikowano

Tez zamierzam założyć Eibach Pro kit, ale w planach jest również dokładka przedniego zderzaka. Mam obawy, że będzie za nisko, a to przecież daily. Chyba, mimo to, zaryzykuje. Te prześwity są naprawdę za duże :|

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam Eibach pro kit w f30 - bardziej komfortowo niż w serii, zero problemów.

Widocznie w BMW jest OK a w OOOO do końca nie było :-) (poza prowadzeniem) :cool2:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Czy jest ktoś chętny na końcówki MG? 100mm w czarnej ceramice. Zakładane jakoś w wakacje. Jak coś to PW.
Opublikowano

Świetnie się prezentuje ! Jedyne nad czym osobiście bym się zastanowił to ten spojler na klapie bagażnika.

Tak czy siak zrobiłeś niezłego kocura. I dosłownie i w przenośni :D

Opublikowano

Spojler uważam za jeden z lepszych zakupów :)

Doszły stabilizatory - montaż za 2 tygodnie. Nie mogę się doczekać :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Świetnie ją zrobiłeś. Auto teraz wygląda jak milion dolarów :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stabilizatory H&R wymienione.

Różnica jest mega!! Zupełnie inne wrażenia przy skręconych kołach (nawet na długim łuku czuć tę różnicę).

Pojeżdżę więcej to dowiem się o wadach :)

Przewody hamulcowe w stalowym oplocie poprawiły nieco odczucia hamowania, ale i tak myślę o jakimś BBK jak obecne tarcze będą się nadawać do wymiany :)

Zestaw performance BMW różni się tylko tarczami i klockami - zaciski są te same z tego co znalazłem na bimmerpost. Nie wiem czy większa średnica tarcz i inne klocki robią aż taką różnicę...

Dwie foty z dziś:

c9c7159a2e37ba3d162389f16e2a277a.jpg

530694456c9d5c99de220e6f27692b41.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ale ona jest piękna <3

Na wiosnę kupuję splitter !

Opublikowano

Te graty performance naprawde robia robote. Jak mi sie F30/31 w tylko m-pakiecie srednio widzi tak z gratami performance to jest juz to cos :) Ciekawe czy jest patent na wloty w blotnikach jak w F32 bo juz tylko tego mi brakuje zeby nastepna byla f30 a nie f32 ;)

Ostatnio nawet sie dowiedzialem ze performance wypuszcza dedykowana szpere :norty: :twisted:

Garage:

f87 M2 LCI 2018r -> https://bit.ly/3BgwoE6

e92 M3 2010r -> https://bit.ly/3BgwoE6

Ex:

e46 318i 1999r

e46 330Ci 2002r

e60 535d 2006r

e92 335d 2007r @410KM/750Nm -> http://bit.ly/2NRV79i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Petarda ;) tylko z parkowaniem problem nawet ze zwykłym m pakiem i stałym m łatwo porysować zderzakbod spodu... :/

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

39895476885f585a4b208f942dd1a006.jpg

Minął pierwszy rok mojego użytkowania auta - zrobiłem aż 11kkm :)

Opublikowano

auto ma 4lata czyli 12500 rocznie , delikatnie

dobrze widzę że 392km na baku zrobione i już woła jeść :) ?

Opublikowano

Zgadza się :) Zimą pali dużo więcej niż wiosną czy latem :) Wina krótkich odcinków.

Przebieg skromny - łącznie w dwóch autach nie wychodzi więcej niż 25kkm rocznie.

Na samym początku - przy przebiegu ok. 40kkm padła skrzynka rozdzielcza xDrive. Koszt naprawy 1400 brutto.

Mam też sumiennie wpisane koszty modyfikacji i inne, ale nie chcę sobie psuć humoru :D

Opublikowano
Fajnie ten wydech u Ciebie wygląda, sam się zastanawiam nad czymś podobnym, jak na razie zakupiłem ori folie m performance, być może jeszcze dokupię listwę spodnią, czekam na karbonowe obudowy lusterek i czarne nerki ale z m-ki, Twoja listwa przednia też mi się mega podoba ale zastanawiam się na jej praktycznością, pewnie musisz być dosyć ostrożny przy wszelakich krawężnikach i podjazdach ?
p44ahXld_o.jpg
Opublikowano
Jest kłopotliwa :) Sam bym jej nie założył, ale już była. Wygląda super i dopóki nie połamię to będzie :)