Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zobacz, jak działają ledowe

W skrócie jedziesz cały czas na długich, a pojedyncze ledy ściemniają się, jak ktoś idzie/jedzie z naprzeciwka.

W zwykłych przełączasz się między długimi światłami a zwykłymi

Moim zdaniem warto wydać więcej

Chyba się mylisz, od tego jest asystent świateł drogowych.

Wydaje mi się, że różnica polega na tym, że jedne światła skręcają w zakrętach, a długie też wycinają wiązkę światła.

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam ksenony plus reflektory adaptacyjne plus asystenta i zestaw robi wszystko , zmienia światła ,

skraca promień , wycina odcinki , działa bez zarzutu.

Z tego co pamiętam dla F15 różnica w leadach oprócz wyglądu to były kierunki.

Może w G30 coś zmienili ?

Opublikowano

Z tego co pokazują na filmiku w konfig. to nie wycina pojazdów.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
nie wiem czy takie pytanie już padło, nie chcę też wszczynać dyskusji z przechwałkami. Jednak ciekawi mnie jakie rabaty otrzymaliście/ ewentualnie na jakiego maxa można liczyć na g30?
Opublikowano
nie wiem czy takie pytanie już padło, nie chcę też wszczynać dyskusji z przechwałkami. Jednak ciekawi mnie jakie rabaty otrzymaliście/ ewentualnie na jakiego maxa można liczyć na g30?

Jako , że nie raz byłem na tym forum świadkiem tego typu dyskusji proponuję doprecyzować pytanie czy chodzi o polski salon , EU salon , brokera a także rabat dla klienta indywidualnego , klienta flotowego , korporacyjnego itd. ;) Albo przynajmniej żeby odpowiadający pisali : Dostałem rabat XX % typ klienta ...... :)

Opublikowano
A w przypadku brokera rabat 20%, ale 10% prowizji :lol:
Opublikowano

Jako , że nie raz byłem na tym forum świadkiem tego typu dyskusji proponuję doprecyzować pytanie czy chodzi o polski salon , EU salon , brokera a także rabat dla klienta indywidualnego , klienta flotowego , korporacyjnego itd. ;) Albo przynajmniej żeby odpowiadający pisali : Dostałem rabat XX % typ klienta ...... :)

heh :wink: chodzi mi o polski salon (bez ofert brokerów), klient indywidualny, ewentualnie flotowy. Najlepiej jakby koledzy odpowiadali tak jak napisałeś rabat/klient.

Opublikowano
Kwestia rabatu była już w tym wątku intensywnie omawiana...
Opublikowano
Sikora Mikołów 6% od strzału dostaniesz . Im więcej wyposażenia i mniejszy silnik (2.0d) to większy rabat ( tak mi się wydaje, że tak tam to działa ) .
Opublikowano

Panowie, w przypadku zakupu samochodu w LEASINGU! Niezależnie od tego czy kupiliście 1 BMW czy więcej, jest realne 14% rabatu, kwestia tylko dobrego dogadania się ze sprzedawcą ( takowy samochód może być podciągnięty pod flote - ważne, żeby to szło w leasing )

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Jeżeli samochód kupujemy w opcji "handlowca" to jak przeleżakuje to może być maksymalnie 16%. Nie licząc faktu że kupując przez Czechy możesz sobie pełen VAT odliczyć :).
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
Panowie, w przypadku zakupu samochodu w LEASINGU! Niezależnie od tego czy kupiliście 1 BMW czy więcej, jest realne 14% rabatu, kwestia tylko dobrego dogadania się ze sprzedawcą ( takowy samochód może być podciągnięty pod flote - ważne, żeby to szło w leasing )

Pzdr

ok dzięki za wypowiedź. Jestem koło tej cyfry:) swoją drogą spore te rabaty. Jak zamawiałem 6 dostałem ok 19%-20%(dokładnie nie pamiętam), ale ile było z tym kombinacji.

Jeżeli samochód kupujemy w opcji "handlowca" to jak przeleżakuje to może być maksymalnie 16%. Nie licząc faktu że kupując przez Czechy możesz sobie pełen VAT odliczyć :).

chyba nie jestem mentalnie gotowy na zabawy w "Czechy".

Opublikowano
To żadna zabawa. Jesteśmy w Unii i dzięki temu fakturowanie jest banalnie proste. Trzeba tylko mieć "czym" i księgową która wszystko wyjaśni step by step :lol:
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na czechy wychodzi dużo taniej przy większych pojemnościach bo akcyza odchodzi.

Przy 2.0D dla mnie nie warto kombinować bo zostaje nam tylko część vatu a akcyza niska więc różnica nie wielka.

Opublikowano
Pomóc w D?

:mrgreen:

a jak to wygląda w DE?

z bmw > r1150r rockster > k1200r beaster > f30 328 sport > g30 520xd

RIP - audi S5 460PS - stolen...

Opublikowano

Na swoim fanpage-u Select udostępnił aktualne na dzień 26.05.17 ceny G30 . Auta w standardzie wyposażenia jak ta 520d z linku poniżej , między innymi automat z manetkami , Dakota , światła LED , Navi Professional , podgrzewane fotele , oświetlenie ambient , bluetooth , czujniki parkowania przód/tył , tempomat .

http://www.select-automotive.pl/BMW/520-d

Wiadomo , że do cen należy doliczyć transport i prowizję ( ok.12 000 netto) oraz opłaty rejestracyjne .

silniki Diesla :

520d - 168 822

520d xDrive - 181 000

520d M Sport - 183 000

520d xDrive M Sport - 193 800

530d - 238 000

530d xDrive - 248 000

530d M Sport - 255 000

530d xDrive M Sport - 265 800

silniki benzynowe:

530i - 189 000

530i M Sport - 204 000

540i xDrive - 253 000

540i xDrive M sport - 271 000

Opublikowano
Na swoim fanpage-u Select udostępnił aktualne na dzień 26.05.17 ceny G30 . Auta w standardzie wyposażenia jak ta 520d z linku poniżej , między innymi automat z manetkami , Dakota , światła LED , Navi Professional , podgrzewane fotele , oświetlenie ambient , bluetooth , czujniki parkowania przód/tył , tempomat .

http://www.select-automotive.pl/BMW/520-d

Wiadomo , że do cen należy doliczyć transport i prowizję ( ok.12 000 netto) oraz opłaty rejestracyjne .

silniki Diesla :

520d - 168 822

520d xDrive - 181 000

520d M Sport - 183 000

520d xDrive M Sport - 193 800

530d - 238 000

530d xDrive - 248 000

530d M Sport - 255 000

530d xDrive M Sport - 265 800

silniki benzynowe:

530i - 189 000

530i M Sport - 204 000

540i xDrive - 253 000

540i xDrive M sport - 271 000

Pewnie temat był wałkowany ale od 1roku wróciłem do świata żywych jakieś pomysły gdzie ku pić m paket g30????????????????? duży rabat mile widziany typowy Polak zastaw się a postaw się :)))))))))))))))))

widzę pojawiły się różne możliwości Czechy widzę itd selekt oferty to dla mnie nowość , ktoś korzystał jakieś uwagi może namiary na rozsądnych sprzedawców lub propozycje poproszę o info na prv

Opublikowano
To żadna zabawa. Jesteśmy w Unii i dzięki temu fakturowanie jest banalnie proste. Trzeba tylko mieć "czym" i księgową która wszystko wyjaśni step by step :lol:

Możesz pomóc jeśli chodzi o Czechy?

Lub jest tu ktoś kto jest w temacie?

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano

Pytanie nr 2. Wie ktoś dlaczego w Polsce nie ma do wyboru tych felg w M550? Będą dostępne?

http://g30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=1510417&stc=1&d=1476671785

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano
Pytanie nr 2. Wie ktoś dlaczego w Polsce nie ma do wyboru tych felg w M550? Będą dostępne?

http://g30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=1510417&stc=1&d=1476671785

Są dostępne w akcesoriach. Kpl. 23 000 zł

Opublikowano
Mogę wskazać zaufaną kancelarię, która założy podmiot w Berlinie lub pod Berlinem.

Do wyboru, do koloru. Pytania na -> PW.

Firmę w Niemczech można założyć szybko. Ale w przypadku GmbH,nie pamięć nie myli, kapitał założycielski to min.

25k euro. Do tego żaden Leasing nie podpisze z Tobą umowy bez historii.

Czyli samo założenie spółki nic nie daje.

W Niemczech dochodzą wyższe koszty ubezpieczenia, podatek drogowy i również podatek dochodowy od użytkowania samochodu służbowego do celów prywatnych.