Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam części. W weekend zrobię podejście pod temat ale.. Powiedzcie mi czemu 1 kabelek jest niebiesko-żółty ? Czy traktować go jako uziom czy bez różnicy po prostu dobrze dobrać do pary.

lyDGew.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Grubość każdego kabla jest taka sama więc nie ma znaczenia. Po prostu potraktuj to jako masę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bądź ostrożny z zagniataniem pinów, bo jak spłaszczysz za bardzo i stracą owalny/kwadratowy przekrój to nie włożysz tego do wtyczki. Niestety w tych wtyczkach gniazda są bardzo długie i wchodzi w nie cały pin do samego końca.
Opublikowano

No i ja dołożę swoje 1h pracy :)

4wNmUK.jpg

4AECR5.jpg

tNWwE0.jpg

uzB9FD.jpg

Bardzo fajny mod. Polecam każdemu, nawet jeśli jesteście słabi w te klocki jak ja :D Ale w internecie jak i tutaj są wszystkie potrzebne informacje.

Pozdro :8)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
10 x lepiej wygląda, gratuluję. Must have w każdej f30.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Montował ktoś te ramki z Aliexpress? widziłałem że ktoś pytał ale ciekawi mnie różnica w efekcie bo różnica w cenie obecnie jest kolosalna
Opublikowano
Montował ktoś te ramki z Aliexpress? widziłałem że ktoś pytał ale ciekawi mnie różnica w efekcie bo różnica w cenie obecnie jest kolosalna

Kolosalna ? 450zl za wszystko Ori części wyszło.

Żeby była różnica kolosalna to na Ali 45zl by musiało być...

A te z Ali słabo, bo tryb sport świeci na niebiesko a nie na biało jak Ori ambient.

Opublikowano

Kolosalna ? 450zl za wszystko Ori części wyszło.

Zawsze można kupić używkę z portalu aukcyjnego z obydwoma panelami po lifcie :) Wyszło mnie to połowę powyższej kwoty :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
a czy ktoś dołożył pasek oświetlenia nad schowkiem pasażera i kawałek nad włącznikiem świateł? tak żeby to wyglądało jak oryginał? taki sam odcień i jasność białego lub pomarańczowego.
Opublikowano

Witam,

czy jest ktoś chętny do łączonego zakupu poniższych elementów? Widziałem ze sprzedają tylko po 10sztuk.

Piny z kablem 61130005198 x 3stk

Piny z kablem 61130005197 x 3stk

Piny bez kabla 61131393723 x 3stk

Wtyk 61138377072 x 1stk

Wtyk 61136931929 x 2stk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No i ja dołożę swoje 1h pracy :)

4wNmUK.jpg

4AECR5.jpg

tNWwE0.jpg

uzB9FD.jpg

Bardzo fajny mod. Polecam każdemu, nawet jeśli jesteście słabi w te klocki jak ja :D Ale w internecie jak i tutaj są wszystkie potrzebne informacje.

Pozdro :8)

Jakie koszta?

• Moderatorzy
Opublikowano

Mi się nie chciało za bardzo bawić w to ale samo oświetlenie mi się podoba.

Więc najtańszą drogą, kupiłem połamaną/podrapaną ramkę z oświetleniem i do swojej przełożyłem sam "światłowód". Dorobiłem kawałek przewodów i bursztynowe podświetlenie ramki podłączyłem pod przycisk zamykania drzwi - nie mam pakietu oświetlenia a tak przynajmniej będzie działać przyciemnianie.

Koszt 30 zł... 15zł ramka, 15zł przesyłka i 30 minut roboty.

spacer.png

Opublikowano
Koszt 30 zł... 15zł ramka, 15zł przesyłka i 30 minut roboty.

Dobra robota :cool2:

Dla pre LCI jednak warto się pobawić w wymianę ramki na błyszczącą + nowy panel klimy - daje to trochę powiewu świeżości naszym autom :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć posiadam lci bez podświetlenia a chce założyć i podświetlenie panelu i podświetlenie cupholdera.

Chce kuoic używaną ramkę, i podpiąć się gdzie się da tak żeby dimmer działał. Ale mam taką zagwozdkę czy poliftowy panel/ramka klimy przyjmie moją, manualną klime. Klima manual pasuje do ramki z klimatyzacją automatyczną?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W F30 nie ma manualnej klimy. Pewnie mówisz o klimatyzacji jednostrefowej.

Co do ramki, to nie ma ona związku z rodzajem klimatyzacji. Nie możesz się podłączyć "byle gdzie". Musisz mieć oświetlenie sterowane LINem, czyli obsługujące dwa kolory. To się chyba pakiet oświetlenia nazywa (S653).

• Moderatorzy
Opublikowano
Może podłączyć się, np. pod podświetlenie przycisku zamykania drzwi, traci w ten sposób możliwość wyboru koloru podświetlenia ale można podłączyć bursztynowe i zmniejszać jasność.

spacer.png

Opublikowano
Dokladnie o to mi chodziło, nie zalezy mi na zmianie koloru podświetlenia, mialem w mondeo mk5 bodajze 8 różnych i nigdy nie zmieniłem ze standardowego. Ale po a4 b8 we wnętrzu f30 po zmroku jest ciemno i ponuro jak w kościele wiec chociaż ten cupholder i ramka by się przydały
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja osobiście nigdy tego nie podłączałem na samym zasilaniu. Ktoś tak robił i może powiedzieć jakim kolorem to wtedy świeci?