Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

F30 na 100% nie będzie. Mamy także 2x F34 które nie przypadły mi do gustu wyciszeniem, prowadzeniem i ogólnie jakością. Czytam także często dział o F30 u nas na forum i widzę, że wszyscy podzielają moją opinię czyli takie auto ni w pyte ni w oko nie wiedomo po co. Przez 1 dzień miałem B47 20d i miałem wrażanie, że bardziej buczy i jest bardziej traktorowate od M47 także poczekamy aż ceny G20 spadną i wtedy coś się weźmie z serii G. Oglądając test serii G także dużo ludzi się wypowiada w taki sposób iż to właśnie seria G powinna zastąpić E a nie F.

Było sporo przymierzania się do F 328i czy 320i ale no zupełnie inna liga i auto o klase niżej w porównaniu do E90 - to jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgodzić. WIadomo F troche świeższe ale nawet bok czy tył podobny. Ostatnio parkowałem obok F30 i jak spojrzałem na drzwi czy klamki to miałem wrażenie, że to ten sam element

Póki co z M pakietem LCI i dokładkami karbonowymi wygląda bardzo młodo a wnętrze jest proste i nie nudzi się wcale. Ciężko będzie przebić je czymś nowym :D

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może zamiast R4 weź R6 skoro jest niedosyt? Ja kiedys przez chwile tylko moze 2msc jezdzilem e91 320d to jest przepaść.

Kup 335i/340i albo 335d w fajnej wersji to zmienisz zdanie co do serii F , mi tam auto się nie nudzi ;) właśnie wrociłem z 3dniowej wycieczki 900km i srednie spalanie 8l ,kiedy trzeba jest sie czym pobawić ,a i nie jeden kierowca zwraca uwage na auto , nie powiedziałbym że każda F30 jest "byle jaka czy nudna" :mrgreen:

na 3 lata nowsze g20 320d nie zamieniłbym się

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Lekki mały update:

Okazało się, że mam mały wycisz z chłodnicy i musiałem kupić nową. Nie chciałem używki wiec szukałem jakiegoś dobrego zamiennika, znalazłem koyorad po 400zl ale mówię zobaczę używki. Była jedna dziwnie czysta jak nowa oryginalna BMW z data produkcji 2018. Zakupiłem za 120zl jak przyszła to wyglądała jak nie używana, kupiłem także nowy korek z uszczelką

Update 2 zdecydujcie sami i zobaczcie, moim zdaniem super. Wgl nie rzuca się w oczy i nic nie widać żeby było cokolwiek robione w jakikolwiek sposób. Jest schludnie i prosto bez agro tjunum. Na średnim podświetleniu idealnie się komponuje, na max podswietleniu trochę za bardzo swieci. Ustawiłem na jedna grepsie poniżej 50%. Montaż bardzo prosty, więcej było z tym aby światłowód idealnie ułożyć, można regulować jego wysunięcie spod listwy drewnianej aby był widoczny cały i wtedy mamy efekt grubego podświetlenia lub schować jak u mnie aby było minimalnie

d5cwdKu.jpg

SEu2Fc3.jpg

Lwr9x59.jpg

fqdsFZe.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj doszła paczka prosto z Alpiny dzięki koledze z forum KKX :D

Nowy przewód olejowy turbo - oryginalny 20d jest trochę inny

Nowy przewód termostatu - oryginalny jest zupełnie inny i nie pasuje

Nowy spływ oleju do miski - oryginalny nie pasuje

Co najśmieszniejsze to to, że w Alpinie jest taniej niż oryginalne BMW

9D104CC9-5054-4C54-BF87-73D4AB032C08.jpg

Opublikowano

Hej,

Przyznam, że ta listwa led wygląda ciekawie. :) Rozumiem, że podświetlenie jest uruchamiane w momencie uruchomienia świateł mijania? Wrzucisz zdjęcie jak to wygląda jak listwa nie świeci?

Opublikowano
Jak nie swieci to tego nie widać dopóki nie weźmiesz głowy mocno na dół i nie zajrzysz. Dość mocno schowałem te listwę tak właśnie aby nie była widoczna wcale
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem, fajnie ta listwa wygląda :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
w nocy wygląda bardzo fajnie i póki co każy mi mówi, że pasuje do auta i nie jest na siłe. Idealnie się zgrywa z podświetleniem plus regulacja podświetlenia listwy jest połączona razem z regulacją podświetlenia zegarów i całej reszty
Opublikowano
w nocy wygląda bardzo fajnie i póki co każy mi mówi, że pasuje do auta i nie jest na siłe. Idealnie się zgrywa z podświetleniem plus regulacja podświetlenia listwy jest połączona razem z regulacją podświetlenia zegarów i całej reszty
Opublikowano
W dzień :mrgreen: ........ ale nocą listwa zdecydowanie nadrabia :8) .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak widać trochę nowości wpadło. Co ciekawe poduszki lemfordera dostałem ori bmw z zamazanym logo a druga była poduszka swag i była oni bez zamazanego loga :D Pompa wody od automatu z metalowym wirnikiem od SKF czy SFK już nie pamiętam. Stwierdziłem, że wole dopłacić te 30zł żeby był metalowy wirnik

- nowa pompa wody (wzmocniona z metalowym wirnikiem)

- nowa uszczelka pompy wody

- regeneracja dodatkowej pompy wody

- nowy płyn chłodniczy

- nowy termostat główny (Behr)

- nowy termostat egr (Behr)

- nowe poduszki silnika (oryginał)

- nowa uszczelka podstawy filtra oleju

- nowa uszczelka vacum

- nowy filtr powietrza

- nowy docisk wraz ze sprzęgłem łapa i łożyskiem (LUK)

- nowy waż turbo (Oryginał Alpina)

- nowy waż termostat/chłodnica (oryginał alpina)

- nowy waż spływu oleju turbo (oryginał alpina)

- olej

- filtr oleju

- nowy przewód masowy

Do tego jakieś nowe obejmy duperele i inne drobnostki.

oWyMdeI.jpg

1be13LL.jpg

JwmNeku.jpg

RKW8q1K.jpg

1qSMaMP.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mała rzecz a cieszy. Kupiłem wszystkie poduszki/gumki do wszystkich osłon silnika. W aso kosztowały jakieś grosze a denerwował mnie luz na jednej z nich i lekko klekotała. Dodatkowo nowe śruby i nowy odbijak do paliwa. Razem coś około 100zl

35-C992-DE-A252-4-FE7-A68-A-7-DB587-BE987-F.jpg