Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie - chciałbym kupic cos w granicy 22-23 tysięcy PLN. bardzo podobają mi się E36 coupe, za tą cenę myślę, że udało by mi się kupic 96-97 rok najlepiej 323 lub 320, ale widziałem, że za tą cenę mogłbym wyrwac e39 z 96 roku z podobnym silnikiem

i teraz pytanie - która z nich jest mniej awaryjna oraz tansza w utrzymaniu??

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Opublikowano
Ja bym szukał E39. Co by nie było ma nowszy design. Oczywiście E39 w normalnym stanie. Gdyby nie udało się znaleść może lepiej ciut dołożyć
Opublikowano
Zdecydowanie e39 to juz zupełnie inna klasa samochodu tylko , że....za 20tyś. to kupic coś sensownego będzie raczej trudno (czyt. prawie niemożliwe) więc może warto dozbierać trochę gotówki.
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano

hmmm... :think:

za takie pieniadze... zdecydowanie E36... :cool2:

spokojnie i bez problemu mozna kupic calkiem ladne autko... :mrgreen:

a co do awaryjnosci...

to tylko zalezy kto i jak użytkował wczesniej dane auto... :mrgreen:

i tu nie ma znaczenia czy jest to E36 czy E39...

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Jezeli masz ładna e39 na oku to ja wybralbym e39. Ale jak masz kupic jakiegos " tłuczka" to moze lepiej zastanowic sie nad ladnym egzemplarzem e36 z niezlym wyposazeniem:)
Opublikowano
Jak trafisz zadbany to o czesci dlugo sie nie bedziesz martfilł poza wymiana czesci typu: klocki, olej, filtry ,ale jak ci cos zacznie padac to ...masakra np. czójnik abs 320pln a potrafia posypac sie 4 w niedużym rozstepie czasu ale to też jeszcze nic(w koncu to czółe częsci bo elektronika pod pojazdem +śnieg i błoto z woda =kiszka). Innych zmartwien poza tymi 3 czójnikami nie mialem -odpukać ,autko zadbane wiecej problemów nie powinno przysporzyć.Klasa jazdy i przyjemność niesamowita ,jednak cena ok 20K to spora "okazja" na ,która trzeba zwrócić uwage pod względem technicznym. :roll2:
Opublikowano
Tak jak Dixi napisał, z tym że z 320 daj sobie lepiej spokój. Są piękne coupe 323-328 z niezłymi osiągami za dobre pieniądze a palą podobnie i części w tych samych cenach co 320.
Opublikowano

Jak dla mnie tylko E39 jak już... miałem E36 i jak już wybierasz między tymi modelami to poszukaj E39 - auto dużo bardziej bezpieczne i stabilne na drodze a to się ceni.

Częsci nie jest tak strasznie... wspomniany czujnik ABS padł mi jeden na jakieś 35000 km jakie w roku zrobiłem a zapłaciłem za nowy 210 zł :mrgreen:

Ważne tylko żeby się nie napalać i spokojnie posprawdzać auto u jakiegoś mechanika co zna się na BMW i wie czego się doszukiwać w tych autach.

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
sam sie zastanawialem czy brac E36 czy E39 .. za cene ok 25 tys .. jednak wdyaje mi sie ze w tej kwocie duzo lepsza bedzie E36 niz E39 .. (u mnie wchodzil pod uwage tylko silnik 2.8)
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

hmm, ja na waszym miejscu kupiłbym Honde civic z silnikiem Vteca...

mało pali, fajnie wygląda i zjada większość bmw !!

ale to tylko moja opinia!

eloo
Opublikowano

Widzę, że rośnie kolejny kandydat w doradztwie zakupu aut :mrgreen: ... może kariera w programie "Zakup kontrolowany" ? :cool2:

Opublikowano

Wszystko zależy od tego do czego potrzebujesz samochodu.

Jesli masz rodzinkę i cenisz sobie przestronność oraz wszechstronność to niewątpliwie E39.

Jesli jednak ponad wszystko chcesz miec autko o zacięciu sportowym a do tego jeździsz sam lub z jednym pasażerem i sporadycznie zabierasz się w więcej osób to naturalnie E36 coupe.

http://img223.imageshack.us/img223/6755/633csi21nn.jpg
Opublikowano

Ciekawe czy moją by zjadła ;)

http://img223.imageshack.us/img223/6755/633csi21nn.jpg
Opublikowano
może kariera w programie "Zakup kontrolowany" ? :cool2:

:mrgreen: :cool2:

Ciekawe czy moją by zjadła

Nie wiem, ale po mojej to by dostała czkawki albo rozwolnienia :)

Opublikowano (edytowane)

hmmm no no ciekawe...

ale jedno jest pewne... połykam e36 320, 318is, 518, 520 itd...

:twisted: :twisted: :twisted:

i o wiele mniej mi pali hihihi

niedlugo robie dolot, stozek i kolektor.... tak że BMW ZJADAM!!!!

mialem e36 1,6 jeszcze miesiąc temu... dobre autko wygodne i fajne....

sprawdzało się ekstra naprawdę, ale tylko do patrolowej jazdy na felach 17"

Edytowane przez jacowawa
eloo
Opublikowano

mialem e36 1,6 jeszcze miesiąc temu... dobre autko wygodne i fajne....

sprawdzało się ekstra naprawdę, ale tylko do patrolowej jazdy na felach 17"

wogule e36 316 to sie nadaje do wolniejszej jazdy a co mowic jesszcze na 17'' . duzo lepiej chodzi e30 316

wiem bo mialem e30 a e36 jezdze obecnie

:twisted: