Skocz do zawartości

sposob na wypiaskowane klosze przednich lamp ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ma ktos z was jakis spokos zeby chciaz troche pozbyc sie sladow wypiaskowania klosow ?? jest jakis sposob oprocz wymiany szkla ?? pozdrawiam
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
Ja swoje dałem znajomemu do polerowania. Popytaj w firmach zajmujących się szybami samochodowymi. Efekt końcowy zarąbisty.
Opublikowano
W dobrym zakładzie szklarskim też wypolerują Ci klosze i to za niewielką cenę.

Pozdrawiam Kanap.

czyli ile ? bo za 60 moge miec nowe szkol ja potrzebuje wypolerowac tylko jeden reflektor ,,,

Opublikowano

Spróbować można (np. specjalną pastą diamentową).

Nie wiem jednak, czy nie będzie niespodzianki :shock: :think:

Oryginalne soczewkowe reflektory Hella, które kupowałem do E30, miały klosze niby-szklane, ale tak naprawdę z tworzywa sztucznego.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

to ja się podłącze,

jak ktoś da radę wypolerować szkło w e36 to niech to opisze bo ja też bym jeden wypolerował ale jak dotad nikt nie ma na to patentu i nikt tego nie robi (pytałem u szklarzy,w szybach i u lakierników i nic.)

Arton jeśli możesz to napisz czym ten znajomy i jak wypolerował ci klosze i czy miałeś szkło czy tworzywo bo mi chodzi o szkło.

Opublikowano
ja swoje w e36 przelecialem pasta tempo przy okazji polerowania lakieru i troche ladniejsze sie zrobily... ale tyko troche:)
Opublikowano
Panowie po co sie bawić w jakieś piaskowanie lub inne temu podobne zabiegi :lol: ja do swojej buni kupywałem ostatnio same klosze i zapłaciłem po 30 zł za sztukę. Szkoda zachodu :mrgreen: :mrgreen:
Adam
Opublikowano
No i tu popre Adama. Po co sie meczyc jak mozna za niewielkie pieniadze kupic nowe szklo i wkleic??

ja za nowy kosz hella zaplacilem 60 zeta dlatego ...:)

Opublikowano
wg mnie ciezko bedxie rownomiernie to zrobic rezcnie to chyba trzeba maszyna :) .. nie wiem dzisp odjade do szklarza zpaczymy cop owie ...
Opublikowano
No ja robiłem ostatnio własnie papierkiem wodnym a później pastą ale nic to nie pomogło ... może jakby sie pobawić z tym dłużej :think:, też będę szukał kogoś bo musi sie dac to wypolerować.
Opublikowano

Arton jeśli możesz to napisz czym ten znajomy i jak wypolerował ci klosze i czy miałeś szkło czy tworzywo bo mi chodzi o szkło.

Znajomy pracuje w Szybexie, zajmują się tylko szybami samochodowymi. A czym i jak to zrobił to nie wiem. Taka usługa kosztuje ok 15 zł, tylko nie wiem czy nie trzeba dac samego szkła bo ja tak zrobiłem.

Opublikowano

Znajomy pracuje w Szybexie, zajmują się tylko szybami samochodowymi. A czym i jak to zrobił to nie wiem. Taka usługa kosztuje ok 15 zł, tylko nie wiem czy nie trzeba dac samego szkła bo ja tak zrobiłem.

Dzieki Arton,jak tylko bedę na mieście to podjadę do "szyb" i zobaczę co oni na to (kiedyś mówili że nie da się usunać,moze teraz coś się zmieniło.) :cool2:

Opublikowano
chlpaki mam sposoba ..:0 zrobilem tak .. najsampierw pasta tempo ... duzo razzyyyyyy .. i po kazdej warstwie polerowalem taka polerka nakladana na wiertarke ,,, i co warstwa jest lepiej wiwadomo nie da rady zrobic tak jakby byl nowy klosz ,, ale ze to sa dlugie to juz tak zostawie jest naprawde efekt ,,ta polerka mocno przyciskacie tylko nie za mocno zeby wam nie pekl ,, i jest lala ,,, :)
Opublikowano
aaaaaa i sa jeszce takie proszki do tego ze sie poleruje specja;ne dowiedzialem sie u swojej mlodej w zakladzie do polerowanie rys na szybie tez ponic dziala tyle ze takze bez rewelki ,,,
Opublikowano

Panowie mówicie tu o polerce, a ja mam pytanie jak ściągnąć te szkło bo ostatnio dostałem kamieniem i pełkło, czy da sie ywmienic same szkło, przy okazji jak bym zdjął szkło to bym przetarł w środku bo czuje ze tam jak wkopalni :oops:

Oczywiście chodzi mi o E34 o szkła od świateł mijania czyli tychnormalnych, po zewnętrznej

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Panowie mówicie tu o polerce, a ja mam pytanie jak ściągnąć te szkło bo ostatnio dostałem kamieniem i pełkło, czy da sie ywmienic same szkło, przy okazji jak bym zdjął szkło to bym przetarł w środku bo czuje ze tam jak wkopalni :oops:

Oczywiście chodzi mi o E34 o szkła od świateł mijania czyli tychnormalnych, po zewnętrznej

zdjac sie da dzis koles z regenracji powiedzial ze jakos na cieplo to zdjemuja ale jak peklo to bioeresz kombinerki i wyrywasz po kawalku oni zdjemuja zeby bylo cale ale jesli tobie peklo to ja nie widze problemu ,,,pozdrawiam ,,,