Skocz do zawartości

E90 335D przeróbka na 440 koni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Uszkodzone przetworniki ciśnienia prawie nigdy nie pokazują błędów, więc jest spore prawdopodobieństwo że to właśnie któryś z nich ma wpływ na turbinę.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i

• Odpowiedzi 155
  • Wyświetleń 50,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Nie moge sie dostac do tego przetwornika, to jest tyle rozbierania że :mrgreen:

http://i.imgur.com/3KxpY8z.jpg

Żartuję, zabrałem się za zakładanie ICka i nie będzie tak łatwo jak myślałem. Trzeba wywalić chlodzenie oleju ze skrzyni tzn przemontować je wyżej a to nie takie proste. Trzeba kupic mocowania chlodnic o seri 7 (są duzo szersze) i przerobić te metalowe rurki . Jak to ogarne to ICek powinnien sie zmieścić. Te ICki do automatów średnio pasują...

Co do sterownika podciśnień to spokojnie i na niego przyjdzie czas. tak jak radzicie to zamienie węże od podciśnień na tych przetwornikach i zobaczę czy będzie poprawa.

Co rusz mam oferte kupna na to cacko... Chyba te felgi taki efekt robią... Sprzedawać?

Opublikowano
Wywal te rurki i wstaw chłodnice oleju :

http://fmic.pl/45-chlodnice-oleju-fmicpl

Takie moje zdanie :cool2:

+1

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
sprzedaj mnie koła a auto zostaw sobie ;) i po dylemacie ;)
Opublikowano
mowilem ze z ickiem bedzie ciezko.... ;) a ile roboty :) fiu fiu... :) u mnie bylo mniej przerobek...
Opublikowano

hehe cypisek to ja moge wziąć auto a ty bierz felgi bo mi się one akurat nie podobają :mrgreen:

ten Icek to nie zły potwór, ciekawe jak będzie z parkowaniem na krawężnikach :D

Opublikowano
  • Autor
Wywal te rurki i wstaw chłodnice oleju :

http://fmic.pl/45-chlodnice-oleju-fmicpl

Takie moje zdanie :cool2:

+1

Błagam o szybką pomoc. Gdzie kupic coś takiego na szybko w Poznaniu?

Edytowane przez alduwiel

Opublikowano
to temat na tydzien pracy popoludniowej by wszystko ladnie sie zgrało ;) trzeba wiele przemysleć nim zaczniesz ciąć...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj bedzie założony ten IC. Co do rozebrania polowy samochodu to w sumie nie było to chyba absolutnie konieczne, ale chce przy okazji tak jak Ty cypisek21 zdjąć wszystkie chłodnice i wymyć je ze syfu tak ,aby miały lepszą przepustowość powietrza pomiedzy użebrowaniami. Do tego nowy plyn 60%woda i 40% koncentrat castrolu

Przewody olejowe, złączki, pospawać ramkę by ładnie się zgrało, zamów kurierem to w następnym tyg podziałasz :D

Ale pech chce ,ze pomaga mi to zalozyć koleś co umie robic takie rzeczy. Specjalnie brał wolne na to i jak do jutra tego nie zrobimy to już nie wiem kiedy i kto mi to ogarnie jak zakladanie takich wielkich ICków to mega dłubanina i nikt za normalne pieniądze tego mi nie chce zrobić :?

Opublikowano
plyn do chlodnic kup gotowy rozrobiony fuchs maintain fricofin.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Widzę, że na tym forum porzuciłeś ten temat i tylko na BMW Sport się udzielasz. Daj chociaż znać jak uda ci się ukończyć projekt i jakie będą tego rezultaty.
Opublikowano
Daj spokój, przynajmniej na tym forum już nie spamuje. Tam jest więcej dzieciaków i głośniej klaszczą.

potrzebny komentarz ...

http://imageshack.us/a/img809/1850/f526.jpg

e46 coupe "soft german" works i progress

Opublikowano
Daj spokój, przynajmniej na tym forum już nie spamuje. Tam jest więcej dzieciaków i głośniej klaszczą.

Jeśli już chcesz tworzyć takie bezsensowne podziały to tam jest więcej przyjaźnie nastawionych do siebie ludzi a mniej zarozumiałych debili...

pozdrawiam serdecznie :mrgreen:

.

Opublikowano
huuu tak zwany kreg wzajemnych adoratorow lubie takie fora jest milo i mozna sie po jajkach polizac wzajemnie tylko absolutnie nie spalniaja swojej roli, bo czlowiek nie krytykowany nawet niezasadnie nie rozwija sie, to krytyka i reakcja na nia czyni ze robisz postepy.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
huuu tak zwany kreg wzajemnych adoratorow lubie takie fora jest milo i mozna sie po jajkach polizac wzajemnie

Ciekawe masz fantazje, zmień awatar na tęczowy :lol:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Widzę, że na tym forum porzuciłeś ten temat i tylko na BMW Sport się udzielasz. Daj chociaż znać jak uda ci się ukończyć projekt i jakie będą tego rezultaty.

Kolego, na tym forum nie dowiemy sie o koncu tego projektu bo został zbanowany :? Jedynie na BMW Sport można śledzić dalsze postępy tego projektu.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
huuu tak zwany kreg wzajemnych adoratorow lubie takie fora jest milo i mozna sie po jajkach polizac wzajemnie tylko absolutnie nie spalniaja swojej roli, bo czlowiek nie krytykowany nawet niezasadnie nie rozwija sie, to krytyka i reakcja na nia czyni ze robisz postepy.

Guzik prawda - dużo lepsze rezultaty daję pozytywna konotacja niż zajadła krytyka.

Człowiek który dostaje wzmocnienie ma dużo lepszą motywację i później się "wypala" przy niepowodzeniu.

:wink:

Opublikowano
huuu tak zwany kreg wzajemnych adoratorow lubie takie fora jest milo i mozna sie po jajkach polizac wzajemnie

rozumiem, nie oceniam, akceptuje ale skoro tutaj tak lubicie się bawić wybieram stanowczo mało przydatne bmw-sport.pl

http://imageshack.us/a/img809/1850/f526.jpg

e46 coupe "soft german" works i progress

Opublikowano

pff sposob z lat 90tych nawet juz amerykanie nie stosuja Krytyki pozytywnej w managemencie (zwany rownierz krytyka a la Oprah Winfrey, ok w sumie jest do dupy ale jednak to i to i to zrobiles dobrze a reszte przemilczmy bo sie zniechecisz) bo w wiekszosci wypadkow jest to tylko starta czasu i nie pozwala celowi krytyki na wiarygodna ocene swoich umiejetnosci. Sprawdza sie glownie krytyka Faktualna oraz w mniejszym stopniu konstruktywna bo wymaga pewnego przygotowania dydaktycznego i jest czesto mylona wlasnie z pozytywna. W obu przypadkach chodzi jendak o to aby rozmawiac o niedociagnieciach w sposob dobitny, pozytywne strony nie sa tematem dyskusji bo nie sa interesujace. Powyzej pewnego poziomu intelektualnego dziala najlepiej krytyka teoretyczna i negatywna (nie mylic z krytyka destruktywna) w zaleznosci od przypadku.

W sumie w tym wszystkim chodzi o to aby czlowiek umial sobie urzeczywistnic swoj poziom faktyczny oraz drogi do jego poprawy bez dawania mu iluzorycznych plusow dla dopingu... jezeli nie umie sobie z tym poradzic i sie wypali to juz nie problem krytyki tylko jego samego. Nie wszyscy musza sobie radzic i trzeba dac ludzia se wypalic aby po prostu dopasowali swoj poziom do realiow zyciowych.

rozumiem, nie oceniam, akceptuje ale skoro tutaj tak lubicie się bawić wybieram stanowczo mało przydatne bmw-sport.pl

i to jest dobre podejscie bo nie wszystkim musi pasowac pewien tryb dyskusji lub nawet wspolzawodnictwa itd, niektorzy sie w tym odnajduja inni wola bardziej neutralna dyskusje, trzeba znalesc swoj styl...

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Postępy sa takie jak mozna sie było spodziewać po tej paplaninie. Kolega jnx wszystko dokładnie opisał.

Jurek, możesz podać linka do tej wypowiedzi Jnx-a :) chętnie poczytam :) :wink:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D