Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 215
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest jakis skaner (bez potrzeby uzywania laptopa) do E61 2005 M57 130KW ??

Jak nie ma nic w okolicach +/- 300zl to jaki kabelek pod laptopa do wyzej wymienionego autka mozna kupic?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Głowica ds150 na podwójnej plycie 3.0( koszt 350 do 500 zl) radzi sobie niezle z Bmw, a w połączeniu z programem WoW Wurth (po polsku ) to juz calkiem niezle narzedzie do diagnozy. Oczywiscie o kodowaniu i programowaniu zapomnij.No ale ds150 wymaga laptopa.

W cenie którą podales nie ma niestety uniwersalanego skanera typu all in one który robilby Bmw. Najtanszy jaki znam to launch 129 i kosztuje 1400zl.

Prawda jest taka że zestawu typu: kabel 2KD-Can plus inpa, ncs,winkfp i ista d nic nie zastąpi w tej cenie jesli chodzi o serie E.

sprzedam iCom Next Ori
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

koledzy pomożecie, nabyłem w zeszłym tygodniu BMW e53 z silnikiem M57TU z 2006roku.

Jestem w posiadaniu viakena, który bez problemu działał z E39 z 2003 i E38 1999 . (taki z możliwością dopięcia adaptera na okrągłą końcówkę 16 pin)

Możliwe że nie będzie poprawnie działał z 2006 ?

zainstalowałem inpa na kompie, ale nie wykrywa mi wszystkich modułów (możliwe że inpa ma problem z Windows 10)

nie mogę się z silnikiem połączyć a potrzebuję EGR przymknąć ;) i zobaczyć jak wtryski.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy taki interface będzie dobry?

https://viaken.pl/pl/interfejs-usb-do-bmw-k-dcan-pro-we-wtyku-obd2-16pin.html

gość przez telefon polecił program ISTA D.

są gdzieś bezpieczne "źródła"

Z góry dzięki za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzięki...

nabyłem z D Can - będzie na przyszłość

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

jaki interfejs polecacie do E39? Najlepiej Interfejs plus oprogramowanie.

Chodzi mi o to, żeby móc sprawdzić błędy, skasować je, ustawić poziomy NIVO. Z drugiej strony nie musi być jakiś drogi i wypasiony, bo nie jestem mechanikiem i nie zamierzam nic kombinować ;)

Opublikowano
Mam na zbyciu kabel K+DCAN z forum BMW-sport od kkkkamil26. Do tego na plytach mam INPA, NCS Expert, NCS Dumny, DIS, ISTA D i pewnie coś tam jeszcze. Kabel sprawny w 100%, dziqsek kodował mi nim zdalnie moje e84, auto sprzedałem i został mi się sprzęt
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich, bo nowy jestem :)

Kupiłem w sobotę e84 X1 z 2014 roku, wersja usa no i chciałbym sobie trochę rzeczy powłączać, takie tam pierdoły typu szyby, szyberdach i lusterka przy zamykaniu auta.

Metti ile byś chciał za ten komplecik?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej, pytanie do majstrów czy ten kabel z linku poniżej to będzie działać w mojej e60 z 2005 roku?

https://allegro.pl/interfejs-kabel-diagnostyczny-obd2-inpa-dis-bmw-i5056338373.html

Nie chciałbym się bawić w odsyłanie i potrzebny mi będzie do INPA. Na pożyczonym od kumpla takim niebieskim to bezproblemowo się łączyło i chciałbym tak samo. Tu pytanie do kogoś z forum czy nikt takimi kablami nie handluje to przypadkiem?

• 2 tygodnie później...