Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z buczeniem z tylu w e39, ujawnia sie od 50-60 km/h i przestaje przy 140-150 km/h. Czasami przstaje jak skrecam na dlugim luku ale tylko gdy skrecam w prawo. Czy ktos spotal sie z takim probloemem?

Czy jest to wina ukladu napedowego, czy moze lozysko?

Opublikowano
Też stawiam na łożysko, ja w swoim obecnym aucie (E39) wymieniałem prawy tył a w poprzednim e34... wymieniałem prawy tył :)
Łukasz
Opublikowano
Też stawiam na łożysko, ja w swoim obecnym aucie (E39) wymieniałem prawy tył a w poprzednim e34... wymieniałem prawy tył :)

Dzieki z podpowiedz :D .Duzo kosztowala wymiana? Czy warto kupic oryginal czy mize jakis zamiennnik jesli tak to jaki?

Opublikowano
Z robocizną 500 PLN z małym haczykiem, w tym z tego co pamiętam ok 280 PLN kosztowało samo łożysko, oryginalne.
Łukasz
  • 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
odświeżę stary wątek , wczoraj u mnie w e-46 zauważyłem buczenie z tyłu ale tylko przy prędkości między 90 a 110km/h - nie wiem czy to dyfer czy coś innego , nie ma różnicy czy jadę w zakręcie czy na prostej - zauważyłem wczoraj bo zmieniłem koła na zimowe / nowe opony / i teraz nie mogę sobie przypomnieć czy miałem tak na letnich - czy może to być wina niespasowania sie jeszcze nowych opon zimowych ? czy dyfer :( , opony wyważone
Opublikowano
Łożysko na 1000% - ja miałem podobne objawy. Zmieniłem od razu dwa mimo, że jedno tylko hałasowało...ale jeśli chcesz mieć spokój...to zmieniaj dwa. Ja zapłaciłem więcej - jedno łożysko 240 - czyli dwa 480 same łożyska plus 100 zł za zmianę jednej strony - czyli razem 680.. I niech mechanicy uważają na taśmę na łożysku po której jak założy się łożysko czyta czujnik ABS - jak ci taśmę wcisną, albo uszkodzą...to przy hamowaniu będzie ci sie non sop włączał ABS... Ja miałem nieprzyjemność takiej sytuacji...musieli chłopaki rozbierać ponownie i zamienić łożysko...
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano
to by mnie uspokoiło nieco , myslałem ,że łozysko buczy przy skrętach a nie w przedziale jak u mnie 90-110km/h - nie wiem czy na luzie też bo mam tiptronik - przy prędkościach innych jest cisza
Opublikowano

witam!!!!

u mnie tez cos wyje z tylu, najgorzej przy predkosci miedzy 60 a 80 , ale zauwazylem ze jak jade po luku w lewa strone to wycie niknie i jest cisza, gdzies czytalem na forum kolega pisal ktore to moze byc lozysko do wymiany jak sie skreca w lewo i przestaje wyc ale teraz nieumiem znalesc tego posta:(

jak ktos by mogl mi pomoc to dziekuje bardzo.

pozdrawiam devro.

Opublikowano
no u ciebie wygląda ma łożysko ale u mnie nie ma różnicy czy jadę po łuku czy na wprost - mam jeszcze jedno do sprawdzenia , nie wiem czy to nie jest spowodowane oponami zimowymi u mnie , nie kojażę żeby coś takiego było na letnich
Opublikowano
no u ciebie wygląda ma łożysko

hmm tylko jak sprawdzic dokladnie ktore ??

ma ktos moze jakis pomysl , bo jak wspomnialem mechanicy chca wymieniac wszystko po kolei.

pozdrawiam devro.

Opublikowano

hmm tylko jak sprawdzic dokladnie ktore ??

ma ktos moze jakis pomysl , bo jak wspomnialem mechanicy chca wymieniac wszystko po kolei.

pozdrawiam devro.

Jest jeden skuteczny sposób... garaż, albo noc na podwórku - żeby cicho było - tyłek w górę, para w łapy i... kręcimy :mrgreen:

Bardzo proste acz skuteczne! Naprawdę.

Jeśli to faktycznie łożysko, to gwarantuję, że przy rozkręceniu koła do... "jako takiej" :norty: prędkości usłyszysz które huczy.

A najlepiej na podnośnik - jak będzie wysoko łatwiej kręcić :D

Powodzenia w kręceniu! <-

...żartuję, nie jest tak źle. Ale to na serio najskuteczniejszy sposób!

- to ja przepraszam! ...i znikł