Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A ktoś rozszerzał gwarancję do 550D? Ceny jak za prawdziwe M. :duh:

Jak masz 3 turbiny na wyposażeniu to co się dziwisz :mrgreen:

Opublikowano

Wiem, że to nie ten dział (ale pośrednio dotyczy gwarancji) - tylko dla informacji co do wysokich kosztów - hak holowniczy do 520d LCI - ręcznie montowana kula - ponad 10.150zł z montażem :duh: Fakt, że w tym jest jakiś KIT zwiększający wydajność układu chłodzenia (chyba większe wiatraki na chłodnicy, już sam nie wiem, ale cena jest okrutna) - ale nie ma wyjścia, jak nie chce się stracić właśnie gwarancji i ma się rozszerzoną tak jak ja do marca 2019r...

Sam nie wiem, na razie odpuszczam... :cry2:

Opublikowano
Trzeba bylo go zamówić przy konfigurowaniu auta wyszło by 50% ceny dokładnie 5280zł , co przy obeznej cenie 10150zł była by to prawdziwa okazja :)

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r

Opublikowano

Wow, to faktycznie - to ważna informacja dla wszystkich zainteresowanych. Ja wyboru nie miałem, bo brałem z Premium Selection, ale być może na przyszłość będę pamiętał. Do tego z tego co się orientuję, ten hak jest wtedy chowany elektrycznie - więc w tej sytuacji 5000zł to kwota do przełknięcia.

Wszyscy myślimy o rozszerzonej gwarancji ale nie wszyscy myślimy o jej ograniczeniach i minusach z racji jej posiadania - tak naprawdę jesteśmy skazani na ASO prawie w każdej sytuacji.

Opublikowano

Czy jak się np. wybierze przedłużenie gwarancji do 4 lata/80 tys.km to czy przed upływem 4 lat lub 80 tys. km można przedłużyć np na 6 lat / 150 tys ?

Czy wtedy płaci się tylko różnicę między w/w pakietami? Korzystał ktoś z takiego rozwiązania?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można, płaci się tylko różnicę.
Opublikowano

Ja korzystałem.

Płaci się różnicę ale pakiety zmieniają swoją cenę w czasie, tj. ten sam pakiet może stanieć lub zdrożeć z czasem (zależy pewnie od statystyk awarii).

• 1 rok później...
Opublikowano

Dostałem dzisiaj info od dealera, że gwarancje można przedłużać tylko do końca roku (moja 2-letnia końćzy się 2017.10). Czy ktoś jeszcze dostała taką informację?

Przy zakupie dostałem informację, że gwarancję mogę przedłużać tuż przed końcem aktualnie obowiązującej i mogę co roku to robić. Teraz mam informację, że albo przedłużę do końca grudnia albo już nie będę miał opcji przedłużenia.

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety to prawda :(

"Tylko do końca 2016 roku możliwy jest zakup lub przedłużenie pakietów BMW Repair Inclusive (BRI) oraz BMW Service Inclusive (BSI), BMW Service Inclusive Plus (BSI+) na dotychczasowych zasadach.

Od dnia 01.01.2017 zakup Pakietów Naprawczych BRI oraz BSI i BSI+ będzie możliwy tylko dla nowych samochodów i nie będzie możliwości ich rozszerzenia.

Wszystkie wcześniej zakupione pakiety BRI oraz BSI i BSI Plus pozostają ważne, a także mogą być przedłużone zgodnie z aktualnymi warunkami maksymalnie do dnia 31.12.2016 r."

Moim zdaniem BMW strzela sobie właśnie w stopę...

Opublikowano
Niestety to prawda :(

"Tylko do końca 2016 roku możliwy jest zakup lub przedłużenie pakietów BMW Repair Inclusive (BRI) oraz BMW Service Inclusive (BSI), BMW Service Inclusive Plus (BSI+) na dotychczasowych zasadach.

Od dnia 01.01.2017 zakup Pakietów Naprawczych BRI oraz BSI i BSI+ będzie możliwy tylko dla nowych samochodów i nie będzie możliwości ich rozszerzenia.

Wszystkie wcześniej zakupione pakiety BRI oraz BSI i BSI Plus pozostają ważne, a także mogą być przedłużone zgodnie z aktualnymi warunkami maksymalnie do dnia 31.12.2016 r."

Moim zdaniem BMW strzela sobie właśnie w stopę...

Mój punkt widzenia jest taki ,że jako osoba która kupiła auto u brokera z fabryczną dwuletnią gwarancją i miała możliwość przedłużenia jej na kolejne lata w ASO ( co zreszta zrobiłem ) przy zakupie nowego pojazdu dwa razy zastanowię się gdzie dokonać kolejnego zakupu .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie w połowie przyszłego roku była w planach wymiana F20 na F48. Bardzo mocno będę się zastanawiał, czy nie zmienić marki.

Uważam, że BMW właśnie pozbywa się jednego ze swoich mocnych atutów.

Powiedzmy sobie szczerze - adaptacyjne światła LED można mieć w Astrze, a podgrzewaną kierownicę nawet w Corsie. Więc niegdysiejsza przewaga marek premium w postaci wyposażenia obecnie właściwie nie istnieje.

W przypadku BMW do tej pory zaletą były m.in. bardzo dobre i elastyczne warunki serwisu.

Jednak takie zagrania jak powyższe, coraz bardziej zbliżają marki premium do mark popularnych - pytanie czy sam >znaczek< wystarczy, aby klient płacił kilkadziesiąt % więcej za auto...

Opublikowano

Zmienili zdanie, dostałem taką wiadomość godzinę temu:

Uprzejmie informujemy, że w celu utrzymania satysfakcji klientów i zapewnienia im możliwości zakupu Pakietów Naprawczych oraz Serwisowych BSI Plus w rozsądnym czasie, została podjęta decyzja o przesunięciu daty wprowadzenia zmian.

Rejestracja oraz przedłużanie Pakietów będzie możliwe do 31 marca 2017r.

To jednak nie zmienia faktu, że postąpili nie fair w stosunku do klientów. Jeśli powodem likwidacji tej opcji jest jej nieopłacalność dla BMW to powinni to wycować dla nowych klientów, a nie dla istniejących, którym mówili, że taka opcja będzie cały czas dostępna. Jak dla mnie BMW straciło wiarygodność i nie wiem czy będzie wyborem jeśli chodzi o moje następne auto (ale do tego jeszcze kilka lat).

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dziwne, że nigdzie nie ma cen dot. przedłużenia gwarancji
Opublikowano

Ja dostałem takie ceny netto http://imgur.com/a/dCyCx (520d xdrive)

Jeśli to przepisy to one też nie zostały raczej wprowadzone wczoraj tylko wcześniej i BMW musiało o nich wiedzieć. Zwlekanie do ostatniej chwili z informowaniem klientów też nie jest fair.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To dotyczy nie tylko klientów.

Serwisy są również zaskoczone takim posunięciem (a przynajmniej dwa warszawskie, z którymi dzisiaj rozmawiałem).

Inna sprawa, że ze strony BMW to zagrywka wyjątkowo nieprzemyślana PR'owo.

Bo deadline 31.12 (o ile nie zostanie przedłużony) przekłada się na niespodziewany wydatek sporych kwot, w krótkim czasie, do tego tuż przed świętami.

W moim przypadku, przy dwóch autach, to kwota pięciocyfrowa... (zakładając, że chciałbym wykupić dla każdego z aut BRI na 5 lat)

Oj, BMW baaardzo dużo straciło u mnie tym posunięciem :evil:

Naprawdę będę mocno się zastanawiał przy kolejnej wymianie aut...

Opublikowano

BMW wycofuje się z BRI/BSI w momencie, gdy producenci marek popularnych idą drogą wprowadzenia takich usług.

Czy ktoś wie - zmiana znaczy, że nie będzie można kupić obsługi serwisowej czy przedłużyć gwarancji w ogóle? Strzał w stopę to chyba najdelikatniejsze określenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ktoś wie - zmiana znaczy, że nie będzie można kupić obsługi serwisowej czy przedłużyć gwarancji w ogóle? Strzał w stopę to chyba najdelikatniejsze określenie.

Podobno (tak przynajmniej twierdzi ASO na dzień dzisiejszy) przedłużoną gwarancję będzie można wykupić tylko w momencie konfigurowania nowego auta, jako wybrana opcja "wyposażenia".

Czyli zamawiając nowe auto będziesz musiał:

- wyskoczyć na dzień dobry ze sporej kaski (tzn. opłacić pakiet za kilka lat z góry)

- zadecydować ile tak naprawdę planujesz jeździć autem (w sytuacji gdybyś przez cały okres eksploatacji chciał mieć gwarancję - bo później już jej nie przedłużysz)

- liczyć się z ewentualną stratą finansową za opłacony z góry pakiet w sytuacji, gdy auto sprzedasz jednak wcześniej

Powyższe ma rzekomo dotyczyć BRI (czyli przedłużonej gwarancji), zaś nie ma dotyczyć BSI (czyli Service Inclusive) - ten podobno będzie można dokupywać/przedłużać.

Tyle tylko, że wartościowe tak naprawdę jest BRI... Samo BSI, bez BRI - przynajmniej w mojej opinii - jest ekonomicznie słabo uzasadnione...

Opublikowano
Ja dostałem takie ceny netto http://imgur.com/a/dCyCx (520d xdrive) ...

To wszystko jest bardzo dziwne.

Zaproponowano mi (F11 520d RWD) trochę inne ceny: 1146/2552/5499 odpowiednio za 3/4/5 rok z limitem 200 tys. Pewnie netto ale nie zapytałem.

Wszystko w rozmowie telefonicznej, poprosiłem o maila ze szczegółami i cisza :lol:

jest moc, będzie szmoc ;)
Opublikowano

Zaczekajcie bo nie rozumiem. Mam auto z 2015 r, wlasnie przedluzylem gwarancje na 3ci rok (nie chce od razu na 5 - zreszta tak mi sugerowano, ze lepiej co rok przedluzac, a bo to sie auto rozbije, ukradna itp). Czy to oznacza ze teraz musze jechać do BMW i jednak przedłużyć na 5 lat bo inaczej nie będę w stanie nic zwojować po 31.12.2016?

Jak tak to ma wyglądać to pier...le to BMW i więcej już go nie kupie.

Opublikowano
Chetnie odkupie po okazyjnej promocji z okazji zmiany umowy w BMW :mrgreen:

Ja mówiłem o następnym aucie a nie tym, jeżeli to było do mnie :D