Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to fajnie bo myslałem ze juz nic nie da się z tym zrobić. trzeba rozejrzeć się za jakimiś alusami no i nowymi oponkami :)

Wielkie dzięki za szybka odpowiedź

Opublikowano (edytowane)

:modlitwa: przeczytajcie dokładnie ten temat. Wiele razy było już pisane, że szerokie gumy powodują znoszenie w koleinach. Można to niwelować idealnyą zbierznością i ukł. kierowniczym, czy rozstawem kół, ale to jest nie uniknione, chociażby przez to, że nasze kochane besie są na tył napęd (z przednim tak nie ściąga).

Koleną moją uwagą i to bardzo ważną - przestrzegajcie wyznaczonych przez BMW rozmiarów opon, bo np. nie spotkałem się żeby do E36 były montowane 195/65 lub 195/60. Z tego powodu nie tylko zmiania się dynamika ukł. jezdnego ale i wskazania na prędkościomierzu.

A o Fuldach to już szkoda gadać - NIE KUPUJCIE ICH !!!!!!!! :nienie:

Edytowane przez Sebikos
E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano
:.A o Fuldach to już szkoda gadać - NIE KUPUJCIE ICH!!!!!!!!

POTWIERDZAM!

założyłem na tył letnie fuldy wczoraj i jak bym nie wiedział że na zimowych było dobrze to bym się brał za robotę dyfru bo tak huczy

a niedośc tego przy profilu 50 bok opony z ciśnieniem 2,5 atmosfery dalej wygląda jak bym miał kapcia (chyba taki dziwny urok tej oponki)

JA TEŻ NIE POLECAM FULDY :doh:

Opublikowano
Ja również odradzam FULDY (CARAT EXTREMO). Objaw dokładnie ten sam jak u poprzedników - hałas jakby łożyska do wymiany... a na zimowkach cisza...
Zbir
Opublikowano

Witam!

W e34 mam podobny problem. Kapcie w oryginalnym rozmiarze 225/55/16 i auto lata po koleinach.

Myślałem że tak ma być (e34 to moja pierwsza bejca) do czasu gdy nie kupiłem e39 - też na 225/55/16

e39 prowadzi sie idealnie, nie myszkuje po drodze, kolein nie widzi.

Postanowiłem zając sie e34. Kupiłem nową przekładnie kierowniczą.... zmieniłem wszystkie gumy w zawieszeniu, drązki kierownicze i przeguby okazały sie sprawne, ustawiłem zbieżnośc.........generalnie wydałem kupe kasy i ...... i e34 lata po drodze jak latała.

Na zimówkach 195/65/15 jest idealnie, na letnich szerokich już nie.

Niestety to juz wynika z konstrukcji zawieszenia i tego myszkowania nie da sie w 100% wyeliminować.

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano
to jest wina opon. ja gdy mialem zimowki 195/55/15 to nie mialem tego prbolemu, a gdy zalozylem letnie 235/45/17 to zaczelo mnie bujac w koleinach strasznie
Opublikowano
W niemczech nawet "polna" droga jest w lepszym stanie niż niejedna z naszych pseudo autostrad więc nie ma się co dziwić, że nie przewidzieli jazdy z przeszkodami :twisted2: