Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przesuwałem fotele aby wymienić dywaniki i pewnie rozłączyłem gdzieś wtyczkę pod fotelem w wyniku tego wyświetlił się błąd:

http://imageshack.com/a/img836/1448/39ob.jpg

http://imageshack.com/a/img838/6649/jx8a.jpg

Może ktoś miał coś podobnego dodam że jechałem przed przesuwaniem foteli i nic nie było a po przesunięciu kilka razy pojawiły się w/w komunikaty.

Opublikowano

Problem rozwiązany - elektromechanik zmienił oporowość napinaczy pasów i poduszki powietrznej i jest to wina słabo naładowanego akumulatora po obniżeniu wartości w omach (ohm) błąd znikł od razu. Wybieram się do niego ponownie zarejestrować nowy akumulator. Polecam Pana Andrzeja ze Sztabina - Jedyny tam mechanik gm. Augustów sam ma e60 więc wie o.c.b.

Problem Rozwiązany :cool2:

Opublikowano
Dzisiaj pojawił się u mnie podobny komunikat i też po przesunięciu fotela pasażera. Czy to oznacza wymianę akumulatora? Dodam, że przesuwałem bez włączonego silnika.

Może tak być, zmień oporowosc napinaczy pasów bezpieczeństwa albo zmień Aku. U mnie też na postoju wyskoczyło to.

Opublikowano

wystarczy sprawdzic kostki napinaczy pasow.nie trzeba nic wymienic.c

blad sam nie zniknie trzeba kasowa

jesli wymieniales aku to adaptacja nowego jesli jest inny.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Problem znikł po nasmarowaniu klem akumulatora i styków pastą miedziana poprawiającą przewodzenie prądu. Żaden z was na to nie wpadł hehe :-)
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Przyłącze sie do postu.

Ostatnio wyskoczyło mi to samo podczas jazdy.

sprawdzałem kostki pod siedzeniem u pasażera i z kierowcy mam troche kłopot.

Fotele z pamięcia ful elektrik wiec troche tam tego jest.

Zimno i ciemno. jutro zerknę dokładniej te kostki bo nie znalazłem tej małej z 2 pinami u mnie pod fotelem.

Maglowałem troche forum i znalazłem wiele prawdopodobnych usterek.

jutro zerknę na aku i jakies przewody koło plusa ktore tez moga sie wypinac albo zaśniedzieć .

dodam ze aku odpala naprawdę dobrze,

mam go od 5m i poznaje go coraz bardziej.

Zanim podjadę na Kompa pytanko jest takie :

Czy jak odnajde zaśniedziały styk albo aku cos nie tak to błąd odrazu sam zniknie ?

czy trzeba kasowac ?

coś zrobisz i nie wiesz czy zrobiłeś to trochę głupio.

Ludzie kasowali i po czasie pojawiał sie znowu.

I kolejne pytanie.

Jezeli to okaze sie ze mata jest walnięta to emulator zajętosci fotela wyeliminuje problem ?

Wiem ze jest jeszcze jeden problem tej usterki który kosztuje niby z 2tyś.

530d 2003r

Opublikowano
Miałem to samo , często załączał mi się błąd poduszek (nie koniecznie przez przesuwanie fotela) po skasowaniu było OK. , ale po kilku dniach znowu miałem to samo :? . Po wymianie akumulatora (nowy) od kilku miesięcy mam spokój :wink: .
Opublikowano

No ale to własnie chodzi o to zeby nie jezdzić sto razy na kasowanie błędów tylko znalesc co to powoduje.

Podłączenie pod kompa 50zł !!

Aku patrzyłem dziś i wyglada naprawde Ok.

zaglądałem tam jej pierwszy raz :)

bat ma 12.4v a na ładowaniu 14.7v

kostki tez sprawdzone wiec juz cholera wie co !

Podłącze ją i zobacze co tam sie dzieje.

No nic...

Opublikowano
Witam, dziś mechanik przesuwał mi fotele i rozkładał boczki bo zakładał mi inne głośniki i wyskoczył ten błąd, co teraz zrobić z tym?