Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Już jestem.

Dziś rano auto kupione.

Przedłużyło się bo Auto dostało nowy TÜV

Auto super, spalanie średnie z ostatnich 10 000 km 9,2l :cool2:

Wjadą tylko czarne nerki i nic nie robię więcej.

8084ecd05e325e93med.jpg

2eca3ba4f7f70ce8med.jpg

87afb94d3e90df56med.jpg

fd06ae92d5bcc999med.jpg

Edytowane przez Bad_Boy
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ładna i szybka :twisted:
Opublikowano
Dobry wybór :cool2: zwłaszcza ze juz niedługo do miasta dieslem sie nie wjedzie. Wiedziałem ze wolisz benzynę. Napisz czemu wogole myślałeś o dieslu ?
Opublikowano

Sam nie wiem co mi strzeliło...

Jakaś chwile słabości miałem....

Do mnie i mojego stylu jazdy 335i pasuje idealnie.

Auto jest naprawdę duże, styl jazdy bardziej dostojny, auto nie prowokuje do szybkiej jazdy jak f30-

Wprost przeciwnie. W mojej obnizonej f30 siedziałem tyłkiem na jezdni, auto bylo lekkie, zwinne.

Tutaj czuć masę i gabaryty- mam nadzieje ze przez to mój styl jazdy także zrobi się spokojniejszy.

Opublikowano

Petarda, rozum wygrał :) Gratuluję !

Dołożysz boxa i dalej będzie prowokował :)

Opublikowano

Dobrze że to tylko chwilowe zaćmienie umysłu było i w porę ci przeszło. Wybrałeś super auto :cool2: po cichu ci kibicowałem i trzymalem kciuki za 335i .

Nietypowe z mocnym silnikiem R6 m pak tez robi swoje jest petarda gratuluję.

Opublikowano
Gratuluję zakupu, silnik :cool2: Na pewno będziesz zadowolony. F34 to bardzo dobrze skrojony samochód i faktycznie nie prowokuje do szybkiej jazdy. Spalanie takie jak u mnie z 40kkm, z tym że ja mam R4 :/
Opublikowano

nic nie pisze bo...jezdze po prostu :D

Odzwyczailem sie od dzwieku 6 cyl od 3,5 roku i faktycznie jest roznica na +++

Co rano zawoze coreczke do złobka i juz start auta w podziemnym garazu inaczej mnie nastawia,

aczkolwiek bardzo wyciszone i podczas normalnej jazdy silnika prawie nie slychac- delikatne pomruki przy przyspieszaniu.

Auto super- jestem bardzo zadowolony, duze-musze sie przyzwyczaic.

Dzis wymienilem olej na Mobil1 0W40 New Life, nerki Performance juz zamowione...

Jutro jade z rodzina do Amsterdamu na kilka dni- jak wroce zdam relacje :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki koszt wymiany na nerki performance?

W Pl.koszt 300 za stronę + montaż ( chyba że samemu) - jakiś mały rabat ( mowa o ori)

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano
A cha, ciekawe, czy spoiler można wymienić na performance? czarny Carbon?
Liczy się tylko bmw!!:)
Opublikowano

Dziś wróciłem z 1 trasy tym autem

Pakownosc- do kufra weszła mi duża walizka, wózek dziecięcy i kilka siatek z pierdolami...

Jazda- cała drogę z Amsterdamu padał deszcz- f34 jedzie stabilnie i spokojnie prędkością 150-200km/h.

To co jest wadą f34 w mieście okazuje się zaletą na trasie.

Hud z poleceniami navigacji- bajka.

Spalanie- do Amsterdamu 300km przez Niemcy pomiędzy 100-160 km/h

Ostatnie 200km Holandi 120-130km/h i wyszło 8,5l.

Z powrotem było gorzej bo cały czas deszcz, korek 15min, postój na przewinięcie małej, tankowanie....

Ostatnie 100km w De prędkością 180-200km/h żeby nadgonić-

Spalanie wyszło 9.3l.

Na baku robię spokojnie 600km a wiec dobrze.

3485536b4d19fb6dmed.jpg

0e06ed2481801eaemed.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
GT jest świetne, coś więcej niż seria 3, a mniej niż X3. Twoja kocur :cool2: niech dobrze służy
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Kurcze, to ja nie wiem co z moją jest nie tak, jeśli chodzi o spalanie. 328i xDrive, 2014, kola 18 zima.

Trasa Łodź - Wrocław, 150-160km/h tempomat, 2 osoby + bagażnik, wychodziło ponad 11 l/100km. I to bez przyspieszania.

Jazda po mieście, krótkie odcinki (5-7km, plus korki) spalanie 13,5l, bez ciśniećia.

Czy ktoś może powiedzieć jakie ma spalanie macie w xDrive?

Opublikowano

Ostatnio trasa Wrocław-Warszawa- Wrocław 150-160 (prędkość śr. na kompie 129) śr. 9.5l/100 km :)

A średnia z 25 tyś. 9.6l/100 km. :D

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Kurcze, to ja nie wiem co z moją jest nie tak, jeśli chodzi o spalanie. 328i xDrive, 2014, kola 18 zima.

Trasa Łodź - Wrocław, 150-160km/h tempomat, 2 osoby + bagażnik, wychodziło ponad 11 l/100km. I to bez przyspieszania.

Jazda po mieście, krótkie odcinki (5-7km, plus korki) spalanie 13,5l, bez ciśniećia.

Czy ktoś może powiedzieć jakie ma spalanie macie w xDrive?

ja dlatego nie chcialem xdrive

spalanie wieksze o 1-1,5l

a zim u mnie praktycznie nie ma...

Opublikowano
Ostatnio trasa Wrocław-Warszawa- Wrocław 150-160 (prędkość śr. na kompie 129) śr. 9.5l/100 km :)

A średnia z 25 tyś. 9.6l/100 km. :D

ale nie masz GT

ja w F30 328i mialem tak-

06c187d9f2d8b264med.jpg

Opublikowano

ja dlatego nie chcialem xdrive

spalanie wieksze o 1-1,5l

a zim u mnie praktycznie nie ma...

powtarzam już któryś raz na tym forum - to nie jest prawda, że xdrive zwiększa spalanie o 1-1.5 litra na 100km. Z moich obserwacji wynika, że spalanie jest większe o maks. 0.5l/100km.

Jeśli nie wierzycie to sprawdźcie sobie tutaj: https://www.spritmonitor.de/en/overview/6-BMW/37-3er.html?fueltype=2&constyear_s=2015&power_s=135&gearing=2&exactmodel=320

Tam są realne spalania raportowane przez kierowców. Nie jakieś tam testy i dane z komputera, tylko spalanie wyliczone na podstawie danych z tankowań i przebiegów.

f30 320i xd automat LCI
Opublikowano

no własnie- originalne raporty o spalaniu poszczegolnych osobnikow a nie porownania

tzn zdarza sie ze Hans z X-Drive spala tylko o 0,5l wiecej niz Stefan bez X-Drive ale to sa zupelnie inni własciciele i warunki jazdy.

Dopiero gdybys porownal w tych samych warunkach mogłbys cos powiedziec, bo teraz to tylko statystyka jak ta ze jak mnie porownac z koniem to mamy statystycznie po 3 nogi.

A z moich obserwacji a jezdze BMW od ponad 20 lat i juz wiele razy porownywalem sie z kolegami z forum/pracy autami - ja zawsze bez X-Drive i zawsze mialem spalanie nizsze o ponad litr.

Ostatnio mielismy z kolega z pracy F30 328i , kolega 328ix i mieszkamy w tej samej miejscowosci- ja spalanie 8,9l a on 10,3l

Ja na "20 on na "18.

Opublikowano

właśnie dlatego porównuje się na możliwie dużej próbce, żeby wyeliminować takie niuanse.

Bardzo dużo zależy od techniki jazdy: gaz, hamulec, gaz, hamulec i na tej samej trasie tym samym samochodem można mieć bardzo duże różnice w spalaniu.

Zamieńcie się samochodami na kilka dni i nie zmieniając stylu jazdy sprawdźcie różnice w spalaniu.

To też będzie trudne bo podświadomie będziecie udowadniać, że ten pali mniej niż tamten, ale może coś z tego wyjść.

Ja nie widzę logicznego uzasadnienia dlaczego spalanie z xdrive ma być o 1.5 litra większe niż bez xdrive.

f30 320i xd automat LCI
Opublikowano
Wieksza masa i wieksze straty w ukladzie napedowym.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3