Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Umyłem, parę fotek cyknąłem ale okolica nieciekawa więc na razie jeszcze nie wrzucam :wink:

BTW wydaje mi się, że moja chodzi głośniej niż demówka. Nie wiem czy faktycznie tak jest czy wtedy byłem tak podjarany, że tego nie zauważałem. Jak to jest z tymi czterocylindrowcami? Klekoczą? Dzwonią?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ładny kolorek, pasuje do GT ! Gratuluję ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A diesel klekocze, dzwoni i wszystko naraz :) Przypuszczam, że wydaje Ci się :)

Na zimnym jest głośny ale już na ciepłym nie klekocze tak strasznie - przynajmniej u mnie...

Opublikowano
wg mnie te czterocylindrowe diesle od BMW nie maja zbyt pieknej pracy - konkurencja potrafi zrobic to lepiej, jednak w BMW te silniki maja inne zalety (elastycznosc, spalanie itd)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, nie pracują najładniej ale osiągi parametry mocy / momentu do spalania super :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To są 18tki? Bo na fotce z boku wyglądają na jakieś takie małe.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

W tym samochodzie wszystko wygląda na małe ;)

Bo to jest wersja sport, która ze względu na kolor i obramowanie szyb w satynowanym aluminium ma takie a nie inne boczne wloty powietrza (podobno czarne wyglądałyby koszmarnie) i jest na kołach zimowych, które mi się najbardziej podobały :lol:

Albo jest to funkiel nóweczka poskładana z 3 :lol:

Opublikowano

Felgi sa bardzo ladne, my mamy teraz czarne 18" i tez wydaja sie malutkie.

Co do tych bocznych srebrnych wlotow to moim zdaniem wyglada to slabo, bo z przodu masz czarne, a boczne nie wiem, czy satynowe aluminium, czy jakies takie srebrne? Jak juz cos z tym kombinowales, to mogles brac w kolorze nadwozia, a tak masz lekka choinke:P poza tym masz czarny wydech i czarny pasek na zderzaku z tylu:) trzeba bylo boczne brac shadow line i czarne obudowy lusterek.

Po prostu razi mnie to w oczy, bo wyglada zupelnie inaczej niz u nas:))

Opublikowano

Ale to nie było do wyboru: tak jest po prostu fabrycznie skonfigurowane :D

Gdybym brał czarne ramki do szyb to wloty byłyby czarne ale aluminiowe przy tym kolorze warunkują takie wloty. Nie miałem możliwości ingerencji w kolor w tym zakresie. A czarna ramka szyb przy tym kolorze nadwozia wygląda słabo. Ja się już przyzwyczaiłem :lol:

Rozumiem, że Ty do swojego też i dlatego Cię to razi w oczy :lol:

Opublikowano
Wydaje mi sie, ze nie do konca, w konfiguratorze masz czarne - standart - wersja sport, i opcja, w kolorze nadwozia, za 0zl chyba, a aluminiowych tam nie widzialem. Byc moze do satynowanych dodaja srebrne te wloty. A na zywo sa w takim samym kolorze jak ramki wokol szyb?
Opublikowano
Wydaje mi sie, ze nie do konca, w konfiguratorze masz czarne - standart - wersja sport, i opcja, w kolorze nadwozia, za 0zl chyba, a aluminiowych tam nie widzialem. Byc moze do satynowanych dodaja srebrne te wloty. A na zywo sa w takim samym kolorze jak ramki wokol szyb?

Ależ jest dokładnie tak jak mówisz: do Sport Line są wszędzie czarne. Ale jeżeli bierzesz aluminiowe ramki to boczne wloty zamieniają się z czarnych na srebrne (przynajmniej w tym kolorze). I wloty nie są takie same jak ramka - są właśnie takie jak w Modern Line. Wiem wiem - pokręcenie z pomyleniem ale nie mam na to wpływu. Wybrałem taki a nie inny kolor, więc musiałem brać ramkę aluminiową i wtedy automatycznie zmieniły mi się boczne wloty. BTW całe szczęście, że z przodu mam całe czarne bo te z Modern Line wyglądają według mnie paskudnie :mad2:

Mi osobiście bok się podoba i komponuje. To co bym zmienił to zderzak na eMkowy bez tych wielkich czarnych plastików. Ale jak już ustaliliśmy sam zderzak z przodu będzie wyglądał kiepsko no i do tego trzeba na niego wydać 4,5 tysiąca.

Zamówiłbym na starcie pakiet M w kolorze czerwonym ale wtedy nie mógłbym mieć ostrzegania o zmianie pasa ruchu, które jest w tym samochodzie genialne. Nie wiem czy to błąd w konfiguratorze czy ograniczenie techniczne (np. w tylnym zderzaku eMkowym nie da zamontować się radarów).

Opublikowano

Ponieważ ja też z niecierpliwością wyczekuję na odbiór F34 to zgadzam sie z _holkiem:

- ten kolor z listwami satynowymi i wlotami srebrnym pasuje elegancko :D

a ponieważ ja mam zamówionego szary mineral i czarne listwy mi sie nie podobają - wygląda to nijako - tak szaro-buro czyli smutno :cry:

dlatego ja chyba dobiorę te listwy coby trochę go rozjaśnić z boku, wloty wtedy pozostaną u mnie czarne

Opublikowano
holek, ktoś Ci walnął ściemę chyba. Sprawdzam sobie konfigurator, wybieram sport, Twój kolor, listwy z aluminium zewnętrzne, ale te wloty powietrza nadal pozostają czarne ;)) I co więcej, można te skrzela wybrać również w kolorze nadwozia.
Opublikowano

nie mam pojęcia, być może podmienili w salonie, lub pomylili coś w fabryce. A może po prostu tak jest.

Nie zmienia to jednak faktu, że sprawdziłem u niemców, i w ich konfiguratorze również wychodzi na to, że powinny być czarne wloty:

http://images62.fotosik.pl/808/5438f1421d1aeae6m.jpg

znalazłem też jakieś ogłoszenie w necie, dla sport line i aluminiowych ramek okiennych ;) ma czarne wloty

http://www.autodb.no/bil/view/1616843#img11301878

Opublikowano

Widze, ze co kraj to obyczaj...

U nas w Sport Line (tylko to sprawdzalem) przy wyborze satynowych ramek wylot na blotniku zostaje czarny, mozna tylko wybrac ew. w kolorze nadwozia.

Za to ciekawiej jest z asystentem pasa... bo u nas juz takiego brak :) Jest teraz Driving Assistant i mozna go takze wybrac w M Sportpaket

Opublikowano

Napisałem już do dealera, jutro zadzwonię i zapytam co ustalili i co w związku z tym proponują ;)

Dzięki, że zwróciliście na to uwagę, bo ja łyknąłem wyjaśnienie sprzedawcy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla mnie dużo ładniejsze są te srebrne wloty niż jakby były czarne - zwłaszcza w tym kolorze, takiej konfuguracji. Wloty na zderzaku jakby były srebrne to dopiero choinka!
Opublikowano
Na chwilę obecną próbują to wyjaśnić w BMW. Prawdopodobnie będą wymieniać na czarne. Sam nie wiem, które lepsze :|
Opublikowano

wiec jednak ktos cos grzebal... skoro w konfigu tego nie ma.

Choc szczerze powiedziawszy czarne moga za bardzo rzucac sie w oczy (wiem, wiem - o gustach sie nie dyskutuje)