Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, zauważyłem że w mojej beti są nierówne odstępy w wysokości (od nadkola do opony), inaczej - w szczeline pomiedzy kołem a nadkolem z lewej strony z tyłu umiem wsadzić 3 palce, z prawej strony tylko 2, dodatkowo z prawej strony koło było minimalnie bardziej "rozchylone" dolną częścią na zewnatrz, pojechalem na stacje diagnostyczna i powiedzieli mi że spręzyna do wymiany, kupiłem, mechanik wymienił okazało się że sprężyna była pęknieta, koło sie wyprostowało lecz teraz zauważyłem że różnica w wysokości jest dalej, ktoś ma jakiś pomysł?
Opublikowano

Ja w poprzedniej tak miałem,ale to była wina źle wspawanej ćwiartki.W tej co mam reraz też minimalnie niżej jest prawa strona.Myślę,że to od wybicia poszczególnych elementów gumowych może być.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
... wg mechanika gumki z amorów do wymiany za okolo 4 miechy

A cóż to za magik, tak popatrzeć ...i za 4 miechy.

Opublikowano
wróżbita, jasnowidz, pełno dzisiaj takich :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
mechanicy już wyginęli teraz są tylko wymieniacze części:)

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

w e36 coupe tak mialen kiedys to na forum wyczytalem ze ta roznica jest celowo zrobiona, jak kierowca +80kg wsiada to wtedy sie wyrowna

ile w tym prawdy nie wiem :) nigdy nie sprawdzalen..

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

i znowu za zamiane sprężyn wezmą mi 200zł :(

tłumacze sobie to tym że teoretycznie bak jest z prawej strony i dlatego tak nisko siedzi :D ale to głupota bo bak nie robiłby różnicy jednego palca, nad lewym kolem umie wsadzić 2-3 palce, nad prawym tylko 1 :( trzeba bedzie znowu wydać pare złoty i podjechac do mechanika...

Opublikowano
proponuje zobaczyc zdj baku paliwa zanim pomyslisz ze "bak jest z prawej strony",tam jest tylko wlew do niego ;)

Opublikowano

świat jest dziwny ... dzisiaj sprawdzam odległość nadkola od koła i ... kurde równo po obu stronach, nie czaje totalnie tego auta ... no i oczywiście nie może byc wszystko idealnie, jeden problem zniknął a pojawił się zupełnie inny a konkretnie zaświeciła mi sie lampka czerwona przedniego lewego światła, na tej ikonce samochodu gdzie są pokazywane otwarte drzwi, już raz ta ikonka zapaliła mi sie jakies 2-3 tyg temu ale zniknęła po zgaszeniu auta i ponownym urochomieniu, tym razem ikonka trzymie się zapalona i raczej nie ma zamiaru przestać świecić, zapala sie jakie 3-4 sekundy po odpaleniu auta dopiero, światła wszystkie świecą bez problemu, dodam że mam ringi od jakiegoś czasu smd które również świecą idealnie

kolejna rzecz, po wyłączeniu silnika usłyszałem 4 pipnięcia oddzielone pół sekundowym przerywaniem, co mogły oznaczać ?

i jeszcze jedna rzecz, na samym dole w zderzaku przednim, w tych dziurkach na rogach głębiej są umieszone jakieś okrągłe hm... czujniki albo zaslepki czy coś ? od nich leci kabel w góre, co to jest ?! :idea: :shock:

doszło pipanie przy przekręceniu kluczyka na pozycję stacyjki zeby wszystkie ikonky sie zapaliły tzn te podstawowe :P pipanie rozumiem przez 3 oddzielone pół sekundowymi sygnały