Skocz do zawartości

Road Map Europe Premium CIC 2014-1 - trefna wersja?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW już wydaje mapy na 2015 rok, tak więc 2014-2 z pewnością nie będzie.
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 365
  • Wyświetleń 91 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Strona sie nie otwiera, chyba ze tylko u mnie bo na komorce.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Witam,

mam nawigację CIC z mapą z 2008 roku. Na ekranie mapy są w odcieniach szarości, a na forum widziałem wiele zrzutów ekranu, gdzie mapy były kolorowe. Czy to jest kwestia aktualizacji mapy czy oprogramowania?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Chyba kwestia ekranu, moze zgubil gdzies po drodze kolory :) .

Takie ustawienie nie jest mi raczej znane a tez mialem mapy z 2008-2 wiedz mysle ze winne sa zlacza ekranu albo jakies luty na plytce.

Ps. a hak wyglada Twoje menu na radiu, tez czarnobiale? Powinno byc kololowe ;)

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Menu wygląda normalnie, wszystkie kolory są takie jak powinny być. Filmy DVD też odtwarza bez problemu. Jedynie mapy w nawigacji mają ten odcień szarości. Tak jak tutaj:

images?q=tbn:ANd9GcS2PPAhNrsq1YVNesclYworCl9fxQzEeChKb-NyQydIKMpgSLPx

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
kwestia ustawienia w słupku bocznym na samym dole masz mozliwosc ustawienia widoki kilku perspektyw 3D tez
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja nie widze nic dziwnego na Twoim zdjeciu. Chyba taka grafika bo tak szczerze mowiac na kolorystyke mapy nigdy nie zwracalem uwagi.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Ok, chodzi mi o to, że np. u mnie autostrady są na biało jak tutaj:

http://psm-pharma.home.pl/psm-pharma/imgg.jpg

a porównuję to do takiego zrzutu jak tu, gdzie jest dużo więcej kolorów:

http://img197.imageshack.us/img197/7214/2013bmw.jpg

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Wyłącz tryb "traffic situation/grey map" i kolory powrócą :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To drugie zdjecie jest poza tym z podgladu mapy, szusta pozycja od gory na lewym slupku

Ps. znalazlem zdjecie z mojej navi na komorce, wyglada identycznie.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Mobile%20Uploads/th_IMG_20140413_214854_zps3l2veu9v.jpghttp://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Mobile%20Uploads/th_IMG_20140413_220739_zpsbebxpzzx.jpghttp://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Mobile%20Uploads/th_IMG_20140413_220541_zpson7xjrt2.jpg

Co do ustawien musze tez zobaczyc czy moge to zmienic. Do tej pory mi to nie przeszkadzalo i pasowalo ale ciekawy jestem :)

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Dzięki wszystkim, @prmax - dokładnie, chodziło o ustawienie "Traffic information" z opcji mapy. Kolory są już jak należy :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zmienilem to ustawienie w opcjach ale nie bylem zadowolony i odrazu wrocilo do starego stanu. Mapa jest bardzo slabo czytelna przez te wszystkie kolory.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Wiadomo kiedy bedzie dostępna wersja 2014-2?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nigdy, czekaj na 2015-1 w pazdziernik powinna sie pokazac.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

pytanie do urzytkownikow mapy 2014-1 macie nakreślone na mapie alternatywne wybory tras ?

u mnie nie ma :( probowalem chyba wszystko zmieniac i dalej nic - moze to wina mapy ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A masz ustawione zbieranie sygnalu z radia o korkach itp. Moze dla tego nie szuka innych tras i nie pokazuje ich.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A masz ustawione zbieranie sygnalu z radia o korkach itp. Moze dla tego nie szuka innych tras i nie pokazuje ich.

to mam wszystko ustawione , wyszukuje trasy alternatywne ale ich nie pokazuje na mapie :(

Opublikowano
Gdzie właczyc ta opcje " zbierania sygnalu" ? U mnie generalnie pokazuje korki jesli wejdziesz w opcje, ale nigdy nie wyznacza alternatywnych tras i nie wiem gdzie to właczyc. :(
Londyn
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Menu->Traffic information settings->Traffic information i zaznaczasz TMC

ale tez mam z tym problem, w starej mapie wchodzac w opcje, wybieralem korek ktory mnie interesuje i naciskajac objazd wysylalo mnie inna trasa. Teraz naciskam i jade dalej w korek :evil: TCM mam zaznaczone i dynamiczne prowadzenie do celu tez i tez nie wiem co jest grane :mad2: mape mam 2013-2

Moze sie ktos wypowiedziec czy ma te same problemy i czy aktualizacja softu cos pomoze czy moze to mapy winne?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Te opcje odhaczone i jesli korek na drodze to po prostu w niego wjezdza. Czyli tu nie ma auto-powiadomienia o korkach? A takie cudo jak asystent pasa ruchu? No właśnie a co w ogóle wnosi software update?
Londyn
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie, właśnie TMC mam zachaczone, dostaje info na mapie (pomarańczowe pogrubienie trasy gdzie jest korek), jest wyswietlona informacja z objazdem i wszystkie korki w lewym pasku menu ale jak naciskam na objazd korka nic się nie dzieje :evil: a przed aktualizacja normalnie mnie wysyłał po zaakceptowany objazdu.

Aktualizacja softu CIC-a pozwala na wgrywanie map przez złącze USB ale co jest jeszcze poprawione nie wiem.

Małysz a Ciebie wysyła na objazd?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Miałem na myśli zahaczone.:) Nic mi nie wyświetla na mapie, chyba ze klikne w ikonke "korki" to wtedy pokzuje info o korkach. Może zrobić restet i wgrac mapę jeszcze raz?
Londyn
Opublikowano
Czy ktoś się orientuje kiedy będzie nowsza mapa.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.