Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pozwoliłem sobie zgodnie z tradycją zacząć nowy wątek. Wersja dostępna na torrentach przy pierwszym lepszym wyszukiwaniu, zassana dla testów czy pokrycie jest istotnie lepsze od poprzednich wersji. Polska jest na DVD3 - OstEuropa z takimi często odwiedzanymi przez nas krajami jak Bułgaria, Białoruś, Rosja, Grecja... Tradycyjnie już Czechy i Niemcy są na oddzielnej płytce w MittelEuropie. Z rzeczy dotychczas OIDP nieobecnych pojawiły się wreszcie A2 Warszawa-Stryków i A1 Gliwice-Pyrzowice. Na płytce nie ma natomiast obwodnicy Warszawy od Konotopy do Puławskiej. Dla osób nieoznajomionych ze stolicą a wjeżdżających od zachodu czy południa brak POW praktycznie dyskwalifikuje tą wersję. Jest za to cała A1 pod Włocławkiem - podobno w lutym ma też być w realu... Sposób wypalania jest identyczny jak przy poprzednich kilku edycjach - siedem plików .rar, które same rozpakowują się do obrazu ISO. Z miłych niespodzianek - płytka odpala od razu po włożeniu do czytnika a nie po 5 minutach bezczynności jak w poprzednich edycjach. Nie testowałem czy tak samo jest przy zmianie płytki z DVD 3 na DVD 2.
  • Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
To jak to jest? W wątku http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=228709 jest zrzut mapki na której dokładnie widać S2 Konotopa - Puławska! Różne mapy dla PROF i PREMIUM?

Ano różne. W Professional zawsze mapy były do bani. Słynny rozgrzebany most w Mszanie na A1 to chyba od 2 lat pokazują, że istnieje.

http://img27.imageshack.us/img27/2708/8v88.jpg

Opublikowano

Magnet link do klienta torrentow - np. uTorrent

magnet:?xt=urn:btih:513e435dae11ddab4c8220c4c41100c0d66b2973&dn=BMW+Road+Map+Europe+PROFESSIONAL+2014&tr=udp%3A/tracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A/tracker.publicbt.com%3A80&tr=udp%3A/tracker.istole.it%3A6969&tr=udp%3A/tracker.ccc.de%3A80&tr=udp%3A/open.demonii.com%3A1337

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znów o kant d upy rozbic :duh: z polska na 3 plycie. Przekladanie z 2 na 3. To juz lepiej navi na komórce wlaczyc niz przekladac plytki. :roll:

🙃🙃

Opublikowano

A ma może ktoś bazę fotoradarów nowszą niż z 2012 roku?

Najlepiej w odpowiednim formacie dla nawigacji Professional.

Może być też z innej nawigacji, chcę spróbować dodać do mapy BMW.

Opublikowano

Dla mnie te radary na mapce są o kant d**y. I tak stacjonarne według przepisów muszą być oznakowane a te, które są wgrane na mapach zawierają każdy najbardziej zardzewiały i sypiący się maszt jaki ktokolwiek kiedykolwiek postawił. Polecam w tej kwestii Yanosika na smartfonie albo tablecie.

W kwestii nawigacji zresztą też polecam Automapę albo cokolwiek ze Smart Routes a nawigację fabryczną traktuję jako ciekawą tapetę na wyświetlaczu odkąd wraz z pojawieniem się A2 trasę Warszawa - Gliwice wyznacza przez Łódź...

Opublikowano

Witam, mam problem z poprawnym nagraniem płyty - tzn płyta nagrywa się bez błędów (dodatkowo weryfikacja po nagraniu) ale czytnik jej nie "widzi". Ściągnąłem obraz 3 płyty z chomika kilka postów wyżej jak również z torentów, czyli te które wg użytkowników działają i mimo że nagrywałem je na 4 różnych kompach z najniższą prędkością na jaką pozwalały nagrywarki (2x lub 3x)to dalej czytnik w navi nie czyta płyty. Używałem płyt DVD sony, verbatim, tdk , nawet jakieś taniej, były w różnych konfiguracjach zapisu czyli "+" lub "-", niestety zawsze kończyło się to liptonem . Programy do nagrywania były różne - clone cd, Nero, roxio. Jak włożę nagraną płytkę z 2011 lub 2013 to mija chwila i działa a ta z 2014 nie chce. Może ma ktoś jakiś pomysł lub sprawdzony sposób na poprawne nagranie tej płytki?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Opublikowano
Witam, mam problem z poprawnym nagraniem płyty - tzn płyta nagrywa się bez błędów (dodatkowo weryfikacja po nagraniu) ale czytnik jej nie "widzi". Ściągnąłem obraz 3 płyty z chomika kilka postów wyżej jak również z torentów, czyli te które wg użytkowników działają i mimo że nagrywałem je na 4 różnych kompach z najniższą prędkością na jaką pozwalały nagrywarki (2x lub 3x)to dalej czytnik w navi nie czyta płyty. Używałem płyt DVD sony, verbatim, tdk , nawet jakieś taniej, były w różnych konfiguracjach zapisu czyli "+" lub "-", niestety zawsze kończyło się to liptonem . Programy do nagrywania były różne - clone cd, Nero, roxio. Jak włożę nagraną płytkę z 2011 lub 2013 to mija chwila i działa a ta z 2014 nie chce. Może ma ktoś jakiś pomysł lub sprawdzony sposób na poprawne nagranie tej płytki?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Miałem tak samo, nagrałem chyba z 5 płyt. w końcu stojąc w korku zacząłem bawić się idrivem i wszedłem w nawigację i był komunikat, że wykryto nową wersję płyty/nawigacji i żeby wyłaczyć sysytem i po 5 minutach go właczyć. tak zrobiłem i zaczęł płyta działać, sprawdź to u siebie.

E91 318d 2007r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wam też ten komunikat o nowej wersji systemu/plyty wyskakuje ZA KAŻDYM razem gdy zmieniacie plyte 1/2/3 2014 ?
Opublikowano

Witam mam problem z restartami nawigacji.

Jeżdżę dużo po autostradach i coraz częściej mam taki problem że dojeżdżam do rozjazdu 2 autostrad i nagle zawiesza się mapa, i następuje reset nawigacji zanim się włączy od nowa i zaplanuje trasę mija jakieś z 3-4 kilometry.

Dzieję się to nie na każdym rozjeździe jak na razie znalazłem 3 takie miejsca gdzie ZAWSZE w tym samym miejscu jest ta sama sytuacja. Korzystam z DVD nr2 z fotoradarami.

Na wersji 2013 nic takiego nie miało miejsca.

Opublikowano

Spróbuj wypalić nową płytę, może tu jest problem.

wam też ten komunikat o nowej wersji systemu/plyty wyskakuje ZA KAŻDYM razem gdy zmieniacie plyte 1/2/3 2014 ?

Mam tak samo. Z 2013 też tak miałem.

Opublikowano
Gdy zmieniałem płytę z PL z 2013 na 2014 ruszyła od razu. Gdy zmieniłem na 2013 z Czechami kazało czekać 5 minut. Gdy 2013 z Czechami zmieniałem z powrotem na 2014 z Polską też kazało czekać 5 minut. Jak się jeździ po słabo znanych terenach przygranicznych - Wodzisław/Jastrzębie/Ostrava/Karvina to ten cały system nadaje się do kosza. Żeby będąc jeszcze w Polsce wbić adres czeski tzreba zmienić płytę. Potem jeśli potrzebuje się nawigacji po stronie polskiej trzeba ją znowu zmienić, dojechać do granicy i zmienić kolejny raz. Więcej zmieniania i odczekiwania niż jazdy.
Opublikowano
Witam,

Czy może ktoś wrzucić płyty na inne serwery (nie chomik) ?

Pozdrawiam

przeca masz torrenta jak wol na pierwszej stronie

Magnet link do klienta torrentow - np. uTorrent

magnet:?xt=urn:btih:513e435dae11ddab4c8220c4c41100c0d66b2973&dn=BMW+Road+Map+Europe+PROFESSIONAL+2014&tr=udp%3A/tracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A/tracker.publicbt.com%3A80&tr=udp%3A/tracker.istole.it%3A6969&tr=udp%3A/tracker.ccc.de%3A80&tr=udp%3A/open.demonii.com%3A1337

tutaj cala dyskusja:

http://gpsunderground.com/forum/bmw/230 ... l-ccc.html