Skocz do zawartości

Video i foto testy spalania e9x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, tak jak obiecałem wstawiam Wam 2 filmy relacjonujące spalanie mojej e91 330d manual po mieście. Nie udało mi sie wprawdzie trafić w mega korki, Ale ruch był normalny jak przystało na centrum Poznania o godzinie 13-14, no światła czerwone były co chwilka.

Opony 4x 225/45/17 napompowane do 2,9 bara, ropa z Bp ta najlepsza

zaraz wstawię...

https://www.youtube.com/watch?v=xMQaN7AojCU

http://www.youtube.com/watch?v=0JnvdoHTNrk&feature=youtu.be

Edytowane przez alduwiel

• Odpowiedzi 109
  • Wyświetleń 15,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Chcesz się podzielić zaoszczędzoną kwotą na paliwie z innymi forumowiczami? Jeżeli tak, podsyłam numer konta na PRIV. Jeżeli nie, to jest już temat o spalaniu i weź nie rób śmietnika.
Opublikowano

I właśnie przez takich idiotów jak ty robią się korki.

Ta twoja jazda to nawet nie jest emerycka, to po prostu jakiś żart, poza tym to skasuj sobie licznik km i zatankuj do pełna, nastepnie wyjeździł cały bak, założe się, że nie zrobisz zrobisz ~1100km ( wchodzi ok 62l paliwa ) na zbiorniku.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
  • Autor

Jak śmietnik? Nie ma tematu w którym mozna załączać video raporty spalania... teraz juz mamy taki dział. Proszę zamieszczć tutaj Wasze filmiki.

ha ja tak jechałem tylko po to , aby Wam udowodnic ile pali najmniej- NIKT WAS NIE ZMUSZA DO TAKIEJ JAZDY ja zwykle jadę bardzo szybko- spalanie 9 litrów miasto... Ale jadąc normalnie zejde ponizej 7 po miescie bo widzieliscie sami na zamulaczu wychodzi 5,5 litra

ps jakbym miał zrobic 1100 km po miescie z taką jazdą to chyba bym umarł ze starości po drodze...

Edytowane przez alduwiel

Opublikowano

Nie mogę się już doczekać na filmik cz.3

To będzie tylko trylogia, czy coś bardziej na styl Star Wars gdzie w sumie będzie 6 części. Możesz zdradzić?

Opublikowano

obejrzalem prawie caly filmiki i max. obroty jakie miales to 1500rpm. Wiec spalanie 5.5L 'prawie na luzie' mysle, ze jest to mozliwe. Lecz dzis zrobie tak samo w 20d. Zagrzeje silnik, wyzeruje i do 1500rpm po miescie i zobaczymy ile mi pokaze .... 4l ? Masz moje slowo i o 20:00 dam wam wszystkim znac bo bede po Wawie smigac w korkach o 18:00. Zdjecie(a) tez bedzie :mrgreen: Akurat nagrywac nie bede.

P.s toz u Cb turbina ma wakacje :8)

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Fakt jest faktem, że na BP Ultimate mi też pali mniej niż na innych paliwach.

Ciekawa tylko jak na śliskim zachowują się opony z takim ciśnieniem..

Edytowane przez Saico

Opublikowano
  • Autor
Kolega moj ma e90 320 177 koni i przy takiej powolnej po mieście pali mu 4,4... Mi w centrum miasta bez szaleństw , ale i bez ecodrivingu pali mniej niż 7 litrów

Edytowane przez alduwiel

Opublikowano
Te korki o których mówi autor nagrania to są...ale zanim. To nie jest jazda to jakas masakra.... :D
Opublikowano
  • Autor
Jaki sens było dawać gazu skoro na końcu drogi było czerwone? Na filmach tego nie widać za kazdym razem , ale w kilku momentach (między innymi na 15 minucie filmu) bylo widac dlaczego sie tak powoli wlokę. Bo nie było sensu dodawać gazu ,aby zaraz potem hamować na czerwonym :roll:

Edytowane przez alduwiel

Opublikowano

Eco-driving master:D Aczkolwiek wyczuwam szwindel :mrgreen: ...

... albo potezne przeklamanie komputera.

Jesli pali Ci 5 litrow ze srednia predkoscia 20km/h oznacza to ze 100 kilometrow pokonasz w 5h.

330d pali na postoju chyba litra na godzine. Wiec podczas samego 5 godzinnego postoju spalisz 5l, a Ty tutaj jeszcze lewitujesz ;) :cool2:

Ale niezle, nigdy nie bawilem sie w taki eco driving... moze dzis tez cos nagram...?

Opublikowano
  • Autor
Mogę zrobic test , aby sprawdzic wiardodajność BC - zalac do pełna i zrobic 100km i znowu zalać do pełna, ale po co? Skoro zawsze spalanie sie zgadzało z tym co faktycznie wyjeździłem . BC dobrze pokazuje...
Opublikowano
Żebyś się nie zdziwił. BC przekłamuje różnie w zależności od stylu jazdy, sporo zależy tutaj od faktycznego stanu zużycia wtryskiwaczy.
Opublikowano
Mogę zrobic test , aby sprawdzic wiardodajność BC - zalac do pełna i zrobic 100km i znowu zalać do pełna, ale po co? Skoro zawsze spalanie sie zgadzało z tym co faktycznie wyjeździłem . BC dobrze pokazuje...

"wiardodajność" -to po polsku czy chodzi o coś związanego z wiadrem?

Opublikowano
  • Autor

Re: Jaki przebieg w 330d?

Postprzez amsat » 14 Paź 2013 21:51

alduwiel napisał(a):

7 to już maxymalnie... Jak powoli jadę po miescie spokojnie mieszczę się w przedziale 6 litrów. takie coś niestety umozliwia tylko manual.

Opona podpompowana na 2,8 bara i toczymy się na luzie to zchodze do 5 może 5,5litrow po miescie, ale to już jest najmniej ile może spalić.

No kurde rekordzista 5l po mieści 330d to wyczyn niesłychany ale chyba z trzema murzynami z tyłu i z górki a na każdym skrzyżowaniu blokada policji aby Pan Fantastico przejechał zapisując wynik w Księdze rekordów Guinnessa :duh:

Sorry ale z jakiej części galaktyki tacy ludzie się biorą :?: :mad2:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/

Awatar użytkownika

amsat

Dołączenie: 06 Lis 2011 22:35

Moje BMW: 320d E91 - 193KM

Co teraz powiesz kolego amsat?

Re: Jaki przebieg w 330d?

Postprzez Mlodzik18 » 14 Paź 2013 21:17

No ja jestem z Poznania i niczego mi nie udowodnisz, jeździłem 330d na manulau przez rok po tym mieście i nigdy nie wyszło spalanie niższe niż 8 litrów, owszem, średnie wychodziło jakieś 7.2, ale to było 50% miasto 50% trasa.

100% w mieście auto połyka 9 litrów i nie ma bata. Widać, że trochę bujasz w obłokach więc polecam zimną kąpiel :)

Młodzik a z Tobą co sie stało? walkowerem ,żeś mi oddał wygraną jak się zakladaliśmy,że mi spali mniej niż 7 na trasie górczyn-serwis bmw na obornickiej... A tu widzisz , wyszlo by 6litrow ,a jechał bym szybciej niz na filmikach :8)

Edytowane przez alduwiel

Opublikowano
Ale nawet jeśli cos tam przekłamuje to bedą minimalne różnice ...

No to jesteś w błędzie, bo te różnice potrafią być naprawdę duże. Do momentu aż tego nie sprawdzisz z baku, nie możesz zakładać, że są minimalne.

Opublikowano
  • Autor

Ja nie zakładam .

Ja twierdzę ,że to spalanie sie zgadza z tym co leje na stacji. Możliwe jest wahanie maks +-5%

kacpercio i co Ty na to?

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Zresetuj średnie spalanie włącz sobie telefon i kamerka rejestruj np 15minutowy film po Ponznaniu wtedy pogadamy o średnim spalaniu, jestem w pyrlandii czesto i jezdzilem tam juz wieloma autami od 318d ED poprzez 530xd do nowej M5 , nie ma opcji nawet po nocy zeby zrobić średnie spalanie 5-7/100, jestem po 3 kursach ecodrivingu wiec chyba nizej niz ja nie zejdziesz

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

kacpercio i co Ty na to?

Na tym pierwszym filmiku to ani jazda ani korek. Nie obejrzałem całego bo mi się nie chciało a drugiego nawet nie otwierałem. Tak jak napisałem wcześniej. Wskazanie z BC się dla mnie nie liczy.

Opublikowano

I zalej do pełna i wyjeździj caly bak, a nie 100km, zakładam, że zresetowałeś przebieg jak zatankowałeś do pełna, u mnie jak było te 170 - 180km zrobione od tankowania to kreseczka od paliwa była dokładnie w tym samym punkcie co u ciebie, i na 1/4 ( od fulla do 3/4 baku ) robiłem ok 200km, a na całym baku ok 700km, co dawało spalanie przybliżone do 9l i u ciebie będzie podobnie, nawet przy takiej jeździe, każdy obeznany w temacie powie ci, że jak będziesz jeździł do 2,5tys obrotów to spalanie będzie takie samo lub nie dużo większe niż do 1500obr itd.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Ja nie zakładam .

Ja twierdzę ,że to spalanie sie zgadza z tym co leje na stacji. Możliwe jest wahanie maks +-5%

Konkretne dane podawaj. Teraz kręcisz kolejny filmik, gdzie masz na liczniku dziennego przebiegu więcej przejechane więcej niż 200km i filmujesz jak odbija dystrybutor.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dla mnie to żaden dowód. Ja moge Ci w nakręcić filmów ze spalaniem poniżej 4l. Komputer możesz przestawić do 25 % w każdą stronę co przy spalaniu 8l daje 2l/100 km.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Panie gdzie tu korki w pierwszym filmiku? chociaż fakt przewijałem bo szkoda na to czasu...

ad2 bezsensowny topic.

ad3 "generalnie przeleciałbym na czerwonym" - kreujemy stereotyp kierowcy bmw ;)

uciekam z tego tematu =]

Opublikowano
ja zwykle jadę bardzo szybko- spalanie 9 litrów miasto... Ale jadąc normalnie zejde ponizej 7 po miescie bo widzieliscie sami na zamulaczu wychodzi 5,5 litra

Aha czyli na zamulaczu w trasie wyjdzie pewnie 3,5l :?: :lol: :mad2:

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.