Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dosyć dużo jest tego na forum ale nie ma instrukcji sparowania telefonu od samego początku do końca . (albo nie znajduje ) . Posiadam Samsunga galaxy ace na androidzie. Moje auto to bmw e91 z radiem professional bez navi. Proszę o poradę ,,krok po kroku" co zrobić abym mógł używać zestawu głośnomówiącego w swoim aucie( jak połaczyć telefon z autem). Pozdrawiam Wiktor
Opublikowano

Instrukcja dla radia professional, dla innych modeli pewnie będzie podobnie :)

Włącz radio i BT w telefonie. Następnie w tel. wyszukaj urządzenia, powinieneś widzieć "BMW ...". Kliknij w tel. by połączyć się z tym urządzeniem, w radio pojawi się do wpisania kod, wstukaj dowolny najlepiej 5 cyfrowy numer i kliknij OK. Ten sam numer wpisz w telefonie i kliknij OK. Po tym zabiegu urządzenia powinny zostać sparowane. Tel. może zapytać się czy udostępnić kontakty itp, warto dać "Tak". Po krótkim czasie powinieneś widzieć w radiu kontakty.

Jeśli w samochodzie wyłączony jest BT należ wejść w Menu -> Tel i jednym z przycisków włączyć BT.

Film z YT

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
witam .... kupiłem co dopiero e91 i nie mogę sparować tel. Posiadam tel Samsunga S4 i tel, nie wykrywa bmw, następnie biorę drugi tel i go mogę sparować odnajduje bez problemu..... CO ZROBIC
Opublikowano

Zmienić telefon :lol:

A tak na poważnie, może masz coś powalone w ustawieniach w szajsungu, ja jak przez chwilę miałem mojego nieszczęsnego Note2, bez problemu łączyłem się z samochodem.

Znajduje Ci samsung inne urządzenia(telefony, głośniki, cokolwiek co ma bluetooth)? Może dla pewności zrób się dostępny dla wszystkich urządzeń i wtedy spróbuj poszukać jeszcze raz, tam gdzieś jest taka opcja w samsugnu...

Opublikowano

Spróbuj tak:

1. wejdź w ustawienia bluetooth tak żebyś widział sparowane telefony z autem

2. usuń wszystkie powiązania

3. włącz bluetooth na telefonie i spróbuj się powiązać, ale patrz ciągle na telefon możliwe, że pominąłeś jakiś komunikat

Też mam S4 i telefon nie robił problemów z podłączeniem.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Być może jest tak jak w s3. Kontakty w telefonie musisz przypisać do jakiejś grupy, wtedy się sparuje i kontakty będą widoczne. Mój s3 na początku sparował się od razu bez problemu, ale po jakiejś aktualizacji androida nie chciał się już połączyć. Rozwiązaniem okazało się przypisanie kontaktów w telefonie do obojętnie jakiej grupy np.znajomi , rodzina itp. Po przypisaniu parował się znowu bez problemu.
Opublikowano
Kuziwa..... hu.... wie co jest, robię tak jak radzicie i [BAD] nie widzi bmw. Mam włączone że jest widoczny dla wszystkich i nic.... A, BT, na pewno chodzi bo w tel LG. odnalazło bmw.........
Opublikowano
chodzi o protokoly bt... sprawdz jaki masz modul w aucie i jakim protokolem sie laczy ... potem pogrzeb w internecie i znajdz jaki tel obsluguje dany protokol... reszte juz wiesz :cool2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

To ,że masz ikony w kierownicy nie znaczy ,że masz moduł .

Rozkoduj vin i będziesz wiedział dokładnie .

Co do tematu to mam już piąty aparat różnych firm i obecnie Note 2 i bez problemu się łączy z samochodem i wyświetla wszystkie kontakty .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie mam podobny problem ale..

W radiu w opcji tel w ramce mam 2 poziome kreski.Niestety nie wiem co z tym zrobic.Nie da sie uruchomic funkcji. Radio pro instrukcje itd wszystko niby ok. Na filmiku z YT jest jasno pokazane postepowanie ale nie moge aktywowac samej ikonki telefonu?

• 2 lata później...
Opublikowano
Panowie mam podobny problem ale..

W radiu w opcji tel w ramce mam 2 poziome kreski.Niestety nie wiem co z tym zrobic.Nie da sie uruchomic funkcji. Radio pro instrukcje itd wszystko niby ok. Na filmiku z YT jest jasno pokazane postepowanie ale nie moge aktywowac samej ikonki telefonu?

Wlasnie kupiłem e91 chciałbym odgrzać kotleta. Mam właśnie taki sam problem i nie mam pomysłu co zrobić. Forum studiuję już tydzień ale odpowiedzi brak. Jakieś sugestie?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam

też mam mały problem z zestawem głosnomówiacym bt...

e91 09r. navi bmw bussiness.

Parują z BT mi się generalnie wszystkie telefony , ale mam problem z tymi na androidzie (samsung galaxy a5 i jakiś LG nie pamietam modelu) - po każdym wejściu do samochodu trzeba kliknąć na telefonie akceptacje połączenia z samochodem. Szperałem w ustawieniach BT w telefonach i włączyłem dla mojego "BMW12303" opcje zaufanego urządzenia ale to i tak nic nie zmieniło.

iphone 5 czy stara nokia c6 na symbianie łącza mi się same bez wyjmowania telefonu z kieszeni.

Co trzeba zmienić w tych z androidem?

pozdrawiam

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
to że np. przy galaxy a5 musze zawsze wyjac telefon z kieszeni spodni i nacisnac ikonke na ekranie telefonu by połączył się z samochodem - a chyba nie taka jest idea tego systemu, ma to łączyć się automatycznie z telefonem po wejsciu do samochodu ? czy przy androidach to normalne? Przy iOS i starym symbianie tego problemu nie ma.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Po zmianie na iPhona 7 nie mogę e żaden sposób skopiować kontaktów, z poprzednim iPhonem 6s nie było żadnych problemów (ta sama wersja iOS), czy ktoś ma/miał podobny problem?
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam świeżo zakupionego E91 325i iDrive z 2005 roku oraz telefon nówka Sony Xperia L1 z najnowszym Androidem .

Różnica generacji kolosalna .

Sparowanie telefonu z samochodem poszło gładko , działa ok włącznie z książką adresową .

Robiłem wszystko wg instrukcji .

1. BT on w telefonie

2. inicjacja BT i procedury sparowania w menu IDrive

3. BT BMW pojawiło się w telefonie

4. kod połączenia wpisany w telefonie

5. kod wpisany do IDrive ( 30 sekund na wpisanie )

6. poszło

łączy się po kilkunastu sekundach zawsze gdy pojawię się w samochodzie z włączonym BT w komórce

Może antena BT w samochodzie nie chodzi ?