Skocz do zawartości

POLSKIE MENU F10 F11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem F11 w Niemczech, mam niemiecki jezyk menu, prośba o pomoc. Jak najlepiej zmnienić język na polski? :?: :?: :?: Dziękuję z odp. POzdr
  • Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 26,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wchodzisz w ustawienia, język i zmieniasz na polski. Od rocznika produkcji zależy też, czy w ogóle jest taka możliwość. Z tego co pamiętam, to chyba od 11/2011 można, ale piszę to z pamięci i mogę się mylić...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
wg mnie dokładnie od 09/2011 powinien być PL
Opublikowano
  • Autor
to mam problem, bo mam 03/2011
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
e tam, mnóstwo firm zmienia język na Pl za odpowiednią opłatą
Opublikowano
Mam samochód wyprodukowany 2011.02.24 i już jest polska wersja językowa.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zasadniczo powinna wystarczyć aktualizacja oprogramowania.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mam 06 2011 i Polski jezyk, ktorego i tak nie uzywam bo nie dziala wtedy sterowanie glosem.
Opublikowano
W ASO z tego co pamiętam, życzą sobie około 1000 PLN za wgranie polskiego menu.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Bywa tak tak że nie ma PL na liście dostępnych języków.

Napisz skąd jesteś.

zgadza sie, w zależności od pakietu jezykowego jaki jest zakodowany, ale we wszystkich modelach F serii można dograć menu polskie oraz lektora,

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

Opublikowano
A ja mam f10 jeszcze w roczniku 2010 i tez mam jezyk polski ;-)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
mam pytanie troszkę innego typu, ale nie chcę zakładać kolejnego wątku...siedziałem ostatnio w F10, która miała już nowe menu i włączając radio to oprócz wiadomości z RDS, wyświetlane są dodatkowo jeszcze inne informacje nadawane przez stacje radiową, a pytanie brzmi czy w starszej wersji jest też taka możliwość, czy wyświetlają się tylko wiadomości w prawym górnym rogu z RDS??
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A jakie dodatkowe informacje są wyświetlane? Bo nie zwróciłem uwagi na to u siebie?
Opublikowano
Zauważyłem że w górnej części ekranu są informacje z danej stacji radiowej czyli np. aktualna muza, wykonawca, prowadzony wywiad itp.... W dolnej części mam informacje/news'y z serwisów informacyjnych. W sumie "na dolnym pasku" dość sporo tego leci i w zasadzie nie trzeba słuchać wiadomości.

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Zauważyłem że w górnej części ekranu są informacje z danej stacji radiowej czyli np. aktualna muza, wykonawca, prowadzony wywiad itp.... W dolnej części mam informacje/news'y z serwisów informacyjnych. W sumie "na dolnym pasku" dość sporo tego leci i w zasadzie nie trzeba słuchać wiadomości.

A czy ktoś się orientuje czy w F30 też jest taka funkcjonalność???

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak nie zapomnę to sprawdzę dzisiaj.
Opublikowano
Nie wiem jaka i czy jest różnica w monitorze i oprogramowaniu pomiędzy F10 i F30. Logika nakazywałaby sądzić że zestawy professional są takie same ... :?:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W F30 2013 nie ma dodatkowych informacji z RDSu. Może pojawi się jakiś nowy soft w modelu 2014. Może jest to kwestia odblokowania tej funkcji, musiałbym pogrzebać w CICu.
Opublikowano
Dowiedziałem się w BMW że w połowie grudnia będzie dostępna aktualizacja softu. Nie wiem co jeszcze poprawi oprócz integracji z najnowszym softem na iPhone'y o co akurat pytalem. Zostalem jednak poinformowany iż aktualizacja będzie "szersza" cokolwiek to oznacza :D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dowiedziałem się w BMW że w połowie grudnia będzie dostępna aktualizacja softu. Nie wiem co jeszcze poprawi oprócz integracji z najnowszym softem na iPhone'y o co akurat pytalem. Zostalem jednak poinformowany iż aktualizacja będzie "szersza" cokolwiek to oznacza :D

A jaki jest problem z integracją z aktualnym ajfonem? :)

Opublikowano

Obecny soft na pokładzie nie wspiera IOS7. Przynajmniej takie info uzyskałem od BMW gdy zgłosiłem problem z kilkoma funkcjonalnościanmi któremsą dostępne przy IOS6 i starszych. Zreszta można wejść na stronke i sprawdzić kompatybilność telefonów i dostępne funkcje.

Poprawka która będzie dostępna za max 2 tyg zapewnia poprawne funkcjonowanie z IOS7. Tzn wszystkie funkcje będą działać poprawnie przewidziane przy integracji z iPhone'em.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Własnie o to pytam - jakie aplikacje / funkcjonalności nie działają. Ew. link do stronki poprosze.
Opublikowano

Wchodzisz na strone bmw.com/bluetooth , wpisujesz końcówke VIN'u, wybierasz telefon i w przypadku iPhone'a podawany jest IOS7 (chyba 7.0.2) jako wykładnia dostępnych funkcji. Gdy zamawiałem auto było odniesienie do IOS6 i wiekszość funkcji była dostępna. Teraz większość ma czerwony krzyżyk :mrgreen: Wg infolinii BMW nowy soft uruchomi wszystkie braki również na IOS7. Ja w sumie nie mam z tym dużego problemu gdyż wiele funkcjonalności mam z ConnectedDriveAdvanced i z pokładowego SIM'a ale np. nie mogę na wyświetlacz pokładowy zaciągać sms'ów z telefonu i innych funkcji Office które związane są z integracją z telefonem.

A swoją drogą jako informatyk z 15 letnim stażem nie byłbym sobą gdybym nie przyjrzał się oprogramowaniu pokładowemu z odrobinę innej strony :D Wierzcie mi ....pewne funkcje mogłyby działać :mad2: