Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jaki ma byc akumulator do bmw e39 3.0d 1999r??teraz mam 90ah i dzialal dobrze do zimy.Moge kupic 88ah lub 100ah ale o wiele drozszy.Jaki ma byc fabrycznie akumulator do naszego e39 3.0d??ile ah i amper??Z gory dzieki za odpowiedzi
Opublikowano
A wiec zamowilem 100ah 800 rozruch.Mam troche wyposazenia ale nie az tak duzo np brak elektryki w siedzeniach brak podgrzewania siedzen brak nawi ...Czy 100ah moze byc za duze??moga byc jakies problemy??wczesniej maielm 90ah 720
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

10Ah dużej różnicy nie zrobi, ja taki mam i wydala, a wcześniej też nie miałem dużo bajerów.

Nawet po doposażeniu nic się nie zmienia, alternator ogarnia, a dołożyłem sporo gratów :wink:

Aku mam ok rok, i zawsze go ładnie doładowuje.

Pomijam fakt, że wcześniej mi gdzieś prąd uciekał, i mimo tego altek zawsze dawał radę i aku trzymało.

Opublikowano

Ja mam od miesiąca założony akumulator Bosch S5 - 100ah i po rozmowach z paroma sprzedawcami oraz znajomymi posiadającymi również bmw 3.0d stwierdziłem że to świetny wybór. Takie auto potrzebuje dużego prądu rozruchu, oraz wydajnego akumulatora. Jeśli będzie do bani - po prostu nie będzie dawało rady zapalić, nawet jak to bedize nowy akumulator.

Polecam serie S5 boscha.

P.S. Ciekawostka - podobno akumulatory Warty to teraz to samo - z jednej fabryki wychodzi.. (tak mi jeden ze sprzedawców powiedział).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
P.S. Ciekawostka - podobno akumulatory Warty to teraz to samo - z jednej fabryki wychodzi.. (tak mi jeden ze sprzedawców powiedział).

Podobno.Mi też tak powiedział w sklepie jak kupowałem.Różnią się tylko naklejkami,nawet cena ta sama.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
ja polecam centra futura 95ah 900a (3lata gwarancja + 2 lata assistance) i proponuję się na rozruchu właśnie skupić. Miałem 800 i wyraźną poprawę na 900 widać. Dobrze też na miejscu sprawdzić parametry bo często gęsto rzeczywiste wskazania różnią się od deklarowanych i nie warto przepłacać za naklejkę :wink:
  • 4 miesiące temu...