Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ponad 10 letnie BM-ki się psują ? bo jakis szwagier ojca mojego kumpla ma warsztat i mówi że często u niego goszczą 10 letnie i więcej BM-ki i nie opłaca sie ich kupować. Jak się dowiedziałem co on gada to mi ręce opadły, za tem zwracam się do użytkowników BM-ek tych ponad 10 letnich o opinie
Opublikowano
moze ponad 10 letnie sie psuja, ale ponad 20 letnie NIGDY, zaklinam sie i przysiegam, ze tak jest :D (ale palce mam skrzyzowane :lol: )

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano

Im starsze, tym mniej się psują. :mrgreen: Sprzedaje swoje E28, bo wieje nudą, tylko leje ropę i nic. :wink: Muszę kupić coś młodszego. :8)

Wszystko zależy od przeszłości auta. Moje przejeździło w Bawarii 19 lat w rękach jednago właściciela i to jest recepta na sukces!:cool2:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
Myśle że wiek koło 14 lat to taki że trzeba dwie - trzy rzeczy wymienić (jeżeli się posiada m40 ;)), po zrobieniu tego ma się spokój na następne 14 lat.
Opublikowano
moze sie naraze co niektórym ale np E32 740 w porównaniu do W126 , pierwszego LS400 czy nawet Audi V8 pod wzgledem niezawodnosci wypada blado :? ale co z tego skoro pod wzgledem radosci z jazdy bije je na głowe :8) :twisted: i dlatego nim jezdze :8)
Opublikowano
jasne im starsze tym lepsze , moje E34 z 1990r przezyło 13 lat u niemca i bylo pieszczone - a ja mam teraz tego rezultaty , jezdze do mojego mechanika tylko na kawe. :cool2:
Opublikowano

potwierdzam słowa mojego przedmówcy!

E34 1989 pełna opcja bez skóry jedyna wada/usterka/ zamarzający 1 siłownik centralnego.Zero kłopotów z elektroniką ,tempomat piekna sprawa.POLECAM teb model

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
Wcale BMW nie sa bardziej awaryjne od innych samochodow, rowniez japonskich, a wrecz w moim przypadku to BMW jest gora.
Opublikowano
Z moich aut to właśnie bmw-u najlepiej się trzyma- poprzednie(alfa, ford (u to była pomyłka), audi) w podobych rocznikach zawodziły znacznie częściej, m. inn. dlatego właśnie bmwu jeżdzę :)

było:

e-32;

e-34,

Opublikowano

wujek mojej mamy od strony ojca babci twierdzi ze jak sie szrota za 5 tysiecy kupi to czesciej stoi w warsztacie niz jeżdzi.

jesli sie kupuje auto po "promocyjnej" cenie to tak jest,i chyba nie ma roznicy czy to bmw czy opel wszystko sie psuje

Opublikowano

Do tej pory mialem 4 BMW (E36 318 is 1994, E32 750i 1992, E34 AC Schnitzer 1990, E30 318i 1985), wlasnie kupilem piate (E36 320i 1995). Zadne z nich nie bylo awaryjne, najmniej rzeczy do zrobienia bylo przy E30 318i z 1985(!) roku.

Wszystko zalezy od tego, w jakim stanie jest konkretny egzemplarz. Jezeli jest zadbany, to problemow raczej nie powinno byc.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

to tak jak ze wszystkim jak sie dba tak sie ma

kiedys byla fiesta (tragedia wielka) potem kupione berlingo (jezdzi nadal ale zawieszenie nie wytrzymuje) na teraz jest na wypady za miasto e30 is i jestem z niej bardzo zadowolony (lecz musze wymienic silnik bo jakas ku... (czytaj poprzedni wlasciciel) wbijala napinacz lancucha rozrzadu mlotkiem i sie wszystko rozwalilo) i naprawde nie zalouje ze je kupilem mimo ze koszta sa z silnikiem ale jaka frajda z jazdy

Opublikowano

Dołączam się do opini poprzedników.

Moja ma niecałe 15 lat. Mam ją od roku kupioną w Niemczech z przebiegiem nie małym bo 280 000 km (w pełni serwisowana), przejeżdziłem nią chociaż tylko 8000 ale mechanika jeszcze nie widziała. Silniczek pracuje idealnie i pali w normie, oczywiscie benzyny, bo oleju silnikowego zero. Kupując ją był to muj pierwszy samochód na własność i jak zobaczyłem taki przebieg pomyslałem: CO TO JEST DLA BMW .

Jestem a niej w pełni zadowolony :lol: i oby tak dalej było, choć jest to tylko 1,6l i 100KM.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
gdzies czytalem ze najwieksze straty < brak znacznych zyskow > BMW mialo na rocznikach '82 serii 6 wlasnie z powodu ich trwalosci.. samochody te byly przez dlugi czas bezawaryjne i nie odwiedzaly serwisow.. pozdrawiam
Bayerische Motoren Werke !
Opublikowano
Przez 6 miesięcy jazdy kompletnie nic się nie zepsuło. Tylko wymieniam płyny i leje benzyne. Raz musiałem klocki zmienić, ale to nie można zaliczyć do awarii. Auto kupiłem od Niemca, był trzecim właścicielem. Przebieg 163tys.km w tym moje może 6-9tys.km. Rocznik 1993. Miałem auta, którymi co 2 tygodnie wieżdżałem na warsztat. Ale to już naszczęście przeszłość. Teraz już tylko BMW. Jak kupisz zadbaną, to będziesz jeździł długo i szczęśliwie :wink:
Opublikowano

320 mam od dwóch lat. Przejechałem 50 tys. km. To co naprawiałem zaraz po kupnie:

- łączniki stabilizatorów przód (wymieniłem na febi)

- tarcze hamulcowe + klocki przód

- guma do mocowania tylnego amortyzatora (ta w kielichu)

- opony

(oczywiście pomijam oleje i filtry i świece)

w trakcie użytkowania (50 tys. km) wymieniałem:

- łącznik stabilizatora przód (tym razem na lemfordera)

... i jak na razie to wszystko...

Chyba nie jest tak źle jak na staruszka ;)

Sama radość :)
Opublikowano
Witam.Jak kupisz łocha to się bedzie bardzo psuł i to nieważne czy to honda,opel,czyBMW.Ale jak kupisz wypieszczone od niemca to lepszego wozu nie znajdziesz.Koszty klocków,gumek i innych tego typu pierdułek są wyzsze niż konkurencji ale i tak warto kupić BMW.Ja teraz pomykam audi ale jak bede miał tylko okazje to wróce do BMW.Pozdrawiam
Opublikowano
Bmw nie sa awaryjne chyba ze sie nie dba o niego i nie wymienia sie czesci eksplatacyjnych BMW sie psuje nigdy W ŻYCIU :cool2: :cool2:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)