Skocz do zawartości

cena za regeneracje turbiny e60 530d 2003r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Napewno ktos z Was regenerowal turbine w swoim aucie

jesli tak to jaka jest cena ktora zaplaciliscie z taka usluge ?

na allegro mozna znalezc regenerowane turibny do e60 z gwarancja za ok 1000 pln

czy taki produkt jest godny zaufania ?

jelsi ma ktos do polecenia jakis serwis turbo z okolic Lublina to prosze o informacje

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Edytowane przez mistrz

Opublikowano
za regerowane turbiny 100 zl ????????? :mad2: za ta cene nawet zepsutej nie kupisz.... ja dalem 200 euro + gwarancja na rok i stara musiałem zostawić .... to bylo w niemczech , ale w polsce chyba podobne ceny.... pozdro
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Kolega napewno nie dopisał jednego 0. Ale mam tylko jedno pytanie; skoro koszty związane z wymianą turbosprężarki są około 1300,00 zł, to co oznacza gwarancja za regenerowaną turbosprężarkę w kwocie 1000,00 zł? Gwarant odda te 1300,00 zł?

Proponuję kupić nową i mieć święty spokój.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
  • Autor

przepraszam za pomylkę w cenie, zabraklo jednego zera :)

oczywiscie 1000zl

gwarancja jest podobno roczna bez limitu kilometrow, rozumiem ze jesli turbo padnie to moge skladac reklamacje...

Opublikowano
  • Autor
co wchodzi w sklad tych 1300zl kosztow wymiany turbiny o ktorych pisales?
Opublikowano
Wiem jedno napewno tanio nie bedzie jak ktos jest z trojmiasta to kolega ma swoja siedzibe gdzie sam naprawia na miejscu , nigdzie nie wysyła a fach w reku ma no i w nodze tez - gramy w pileczke ;)
Będziesz Miał Wszystko
Opublikowano
  • Członkowie klubu
co wchodzi w sklad tych 1300zl kosztow wymiany turbiny o ktorych pisales?

Wszystko zgodnie z rzemiosłem wymiany turbosprężarki....

Robocizna, zestaw montazowy, przewód zasilajacy, przewód spływowy, płyn do zmywania, olej, filtr oleju, powietrza i separator oleju.

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
  • Autor

Widzę ze masz wiedze odnosnie tego tematu

Masz moze koncepcje na temat usterki e60 530d 2003,

auto podczas przyspiesania dochodzac do 2tys obrotow nagle spada do ok 1,5 tys i jedzie dalej plynnie

po podpieciu pod komputer nie wyszukalo bledow

Czy moze to byc przeplywomierz lub zawor egr ?

czy moze to byc objaw usterki wtryskow lub turbo (przy turbinie/wezu od tubiny widac jakis wyciek) ?

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Prowadzę warsztat AutoClassicService BMW - Raszyn, wiec czemu mam nie mieć wiedzy :mrgreen:

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
Ja swoją regenerowałem w Szczecinku, wysyłałem kurierem, koszt 1000 zł. Gwarancja na rok. Wymiana w warsztacie 150zl. Tyle mnie to kosztowało.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
  • Moderatorzy
Wiem jedno napewno tanio nie bedzie jak ktos jest z trojmiasta to kolega ma swoja siedzibe gdzie sam naprawia na miejscu , nigdzie nie wysyła a fach w reku ma no i w nodze tez - gramy w pileczke ;)

A gdzie w tą piłeczkę gracie i z kim? Bo też bym sobie jeszcze pograł a 2x w tygodniu (teraz tyle gram) to dla mnie ciut mało :D

Opublikowano
  • Autor
Prowadzę warsztat AutoClassicService BMW - Raszyn, wiec czemu mam nie mieć wiedzy :mrgreen:

Może kolega podzielilby sie odrobina wiedzy? :D

jesli masz może koncepcję co do owyżej opisanej usterki mogłbys cos powiedziec ?

jakie sa prawdopodobne opcje

(jesli mieszkal bym w okolicach Wawy do napewno bym sie pojawil, niestety ale jestem z Lublina, to troche daleko)

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Ja swoją regenerowałem w Szczecinku, wysyłałem kurierem, koszt 1000 zł. Gwarancja na rok. Wymiana w warsztacie 150zl. Tyle mnie to kosztowało.

A co z resztą :?: Gwarancja jest niewazna jesli nie spełni się procedury gwaranta :wink:

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
A reszta to, co jest napisane na karcie gwarancyjnej, czyli opis montażu. Poza tym, we własnym zakresie, oprócz tego, podczas wymiany turbiny, wymienione zostało: odma, przewody podciśnienia, filtr powietrza, olej i filtr. Więc chyba to co było potrzebne.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
  • Członkowie klubu
A reszta to, co jest napisane na karcie gwarancyjnej, czyli opis montażu. Poza tym, we własnym zakresie, oprócz tego, podczas wymiany turbiny, wymienione zostało: odma, przewody podciśnienia, filtr powietrza, olej i filtr. Więc chyba to co było potrzebne.

A widzisz, więc nie pisz, że koszty to 150,00 zł :nienie:

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
  • Autor

Może kolega podzielilby sie odrobina wiedzy? :D

jesli masz może koncepcję co do owyżej opisanej usterki mogłbys cos powiedziec ?

jakie sa prawdopodobne opcje

(jesli mieszkal bym w okolicach Wawy do napewno bym sie pojawil, niestety ale jestem z Lublina, to troche daleko)

czy kolega udzieli forumowej fachowej opini odnosnie poruszonego tematu ?

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Trzeba przejechać się z kompem podgladając parametry silnika. Automat czy manual :?:

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
  • Autor

dziękuję za odpowiedź

jest to e60 530d 2003r automat...

czy masz moze jakies wiodące przypuszczenie co do tej usterki ?

Opublikowano
Zeszly sezona na orlikach liga szostek , ja juz odpuscilem bo mi gnojki noge zlamali .. doszedlem do siebie ale juz probuje grac tylko w gronie naszych osiedlowych wymiataczy :) gramy na obluzu na hali , niestety 1x w tygodniu a mi wlasnie odpowiadaloby 2x ;) a skad jestes sonar ?
Będziesz Miał Wszystko
Opublikowano

też jestem z Gdyni i również od pewnego czasu szukam miejsca, gdzie można by sobie pograć ;)

w ktory dzień tygodnia gracie? ;)

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano
  • Autor
Panowie, prosze nie zasmiecac tematu
Opublikowano
Witam, regenerowalem Turbine do BMW e46 330d ( w Mielcu to robia) z tego co mechanik mowil to 700zl, + robota wyciagniecie jej wlozenie itd , zaplacilem 1200zl + gwarancja na rok , pozdrawiam
Opublikowano
kolego ja też regenerowałem w Mielcu na ulicy polnej,zrobiłem 10tys i się rozleciała!!!
Opublikowano
kolego ja też regenerowałem w Mielcu na ulicy polnej,zrobiłem 10tys i się rozleciała!!!

No slyszalem ze nie jednemu po roku turbina poszla, na szczescie auto sprzedalem :cool2:

Lepiej czasami kupic uzywke z jakiegos rozbitego auta