Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja widzę to w ten sposób , że mało jakiego chłopaka ze wsi stać na auto za 30 tys zł :)

a jak już taki się dorobi na ziemniakach to w dojrzałym wieku jest i pod byle remizą lacza nie pali

Takie moje zdanie :)

Start ze świateł, jazda do odcinki , chodzi o szybką mocną jazdę , czasem może jakaś 1/4 ze znajomym , czy jakaś zabawa na mokrym , nie wydaję mi się , że ktoś kto ma takie auto wcale tego nie robi . Więc chcę znać spalanie tego auta .

A co do gazownictwa, nie słyszałem by dużo bardziej dowalało to silnik , a skoro auto pali np. 13l w mieście benzyny , a ja mogę jeździć za 15 l gazu to mogę jeździć o jakieś około 30zł taniej na każde 100km :) jeżeli sam zakładam gaz chociaż wolałbym kupić z gazem zawsze kasa do przodu . To instalacja zwraca się po 10-11tys km :)

Jeżeli kupiłem z instalacją to po roku oszczędzam na różnego rodzaju remonty i opłaty :)

Edytowane przez Radson24
Opublikowano
Ja widzę to w ten sposób , że mało jakiego chłopaka ze wsi stać na auto za 30 tys zł :)

a jak już taki się dorobi na ziemniakach to w dojrzałym wieku jest i pod byle remizą lacza nie pali

Takie moje zdanie :)

heh

Opublikowano
Radson24 czy Ty przypadkiem nie prowadzisz dyskusji akademickiej ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

No właśnie próbuję się czegoś dowiedzieć , a co chwilę rozmowa zbiega na inny tor , mało kto odpowiada konkretnie na pytania które zadałem..

Dobra ostatnie pytanie .

LPG jaka cena montażu , znacie kogoś kto naprawdę dobrze się na tym zna ?

Opublikowano

Dzięki wnikliwie przeglądam warsztaty lpg , opinie tu na forum , na forum lpg i coś wynajdę .

Jakby ktoś chciał coś jeszcze dorzucić do tematu to bardzo chętnie dowiem się czegoś jeszcze :)

Opublikowano

Witam,

zastanawiam się nad kupnem 316ti Compacta. Auto będzie służyło do jeżdżenia na co dzień, nie musi być królem prostych a ze względu na wysokość ubezpieczenia/podatku (w UK) 316ti jest najlepszą opcją.

Szukałem informacji na temat awaryjności, typowych usterek itd. itd. Benzynowe 1.8 i 2.0 uchodzą za dość bezawaryjne. Nie wiem ile w tym prawdy, dlatego skierowałem się na to forum.

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat usterkowości tego auta z tym silnikiem? Ja wiem, że jednemu trafi się lepszy egzemplarz, innemu gorszy, ale jakaś obiegowa opinia wśród właścicieli BMW na pewno krąży. Podstawowe naprawy jestem w stanie wykonać we własnym zakresie ale nie chcę się ładować w skarbonkę bez dna. Samochód ma przede wszystkim jeździć i nie zawracać mi głowy ;)

Z konkretów to jak na razie interesuje mnie poniższy egzemplarz, który jadę jutro obejrzeć. Nie ukrywam, że wolałbym młodszy rocznik ale jednak sprzedawca jest prywatny i do tego auto wygląda na zadbane.

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201409177469685/sort/default/make/bmw/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/usedcars/maximum-mileage/up_to_90000_miles/radius/20/price-to/2500/page/1/body-type/hatchback/postcode/cv58as/model/3_series/fuel-type/petrol?logcode=p

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moj kolega z tego co pamietam to wsadzal do sedana i chyba bez problemu ale to bylo z 6lat temu

pewnie wtedy wózki były mniejsze :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
moj kolega z tego co pamietam to wsadzal do sedana i chyba bez problemu ale to bylo z 6lat temu

pewnie wtedy wózki były mniejsze :mrgreen:

chodzilo mi ze kojarze cos bo to bylo 6lat temu ale nadal szukam swojego modelu i narazie nic nie ma

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

LPG jaka cena montażu , znacie kogoś kto naprawdę dobrze się na tym zna ?

a skąd jesteś bo jak z Ustrzyk Dolnych a gazownik ze Świnoujścia to masz 800km w jedną stronę :norty:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Okolice trójmiasta .

Podobno dobry gazownik jest w Gdyni firma Vanos , słyszał ktoś coś ?

Mały Off, mogę polecić chłopaków z Vanosa na Hutniczej. Instalacje wyglądają elegancko, poza tym lubią BMW jak sama nazwa wskazuje.

Opublikowano
Dzięki ale tam pustka , po własnym zapytaniu o ten warsztat zostałem uznany za nienormalnego i przekierowany na forum Skody także jakby ktoś coś wiedział to liczę na info :)
Opublikowano

Witam forumowiczów!

Odświeżę trochę temat. Poszukuję e46 od jakiegoś czasu. W grę wchodzą silniki M54b22 25 30. Żaden diesel czy inny wynalazek typu valvetronik czy cos innego. Niestety widziałem już parę egzemplarzy i ciężko znaleźć coś dobrego. Mam rodzinę w Niemczech, tak więc przerzuciłem swoje poszukiwania w tamtym kierunku. Mam do Was prośbę. Czy moglibyście się wypowiedzieć na temat skrzyni automatycznej w 325i? Mam na oku ładny egzemplarz i chciałbym poznać Wasze zdanie. Czy ktoś użytkuje taki silnik z tą skrzynią? Z góry dzięki :)

Opublikowano
Witam forumowiczów!

Odświeżę trochę temat. Poszukuję e46 od jakiegoś czasu. W grę wchodzą silniki M54b22 25 30. Żaden diesel czy inny wynalazek typu valvetronik czy cos innego. Niestety widziałem już parę egzemplarzy i ciężko znaleźć coś dobrego. Mam rodzinę w Niemczech, tak więc przerzuciłem swoje poszukiwania w tamtym kierunku. Mam do Was prośbę. Czy moglibyście się wypowiedzieć na temat skrzyni automatycznej w 325i? Mam na oku ładny egzemplarz i chciałbym poznać Wasze zdanie. Czy ktoś użytkuje taki silnik z tą skrzynią? Z góry dzięki :)

tylko manual...

Opublikowano
Sprawdź czy zmienia płynnie biegi i nie falują mu obroty, skrzynie ZF są wg. niektórych trwalsze niż GM (które były przeważnie montowane w dieslach), więc jeżeli taka tam siedzi powinno być ok.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

tylko manual...

dlaczego tylko manual? automatem bardzo przyjemnie sie jeździ... automaty sa tylko wolniejsze jeśli o chodzi o zmiany biegów... ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widocznie kolega nie lubi automatów :wink: w 325i automat już daje radę, więc spokojnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.