Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejrzałem kilkanaście stron nie znalazłem więc zakładam temat.

Opcja jest tego typu, że jak sie wypoleruje lampy jest super wyglądają jak nówki natomiast po pewnym czasie robią sie matowe i wtedy jest lipa i światło się nie przebija. Natomiast można je wypolerować i położyć od nowa teflon (prosze mnie poprawić jeżeli innaczej się to nazywa) i wtedy nie ma problemu mija rok.. dwa.. trzy... i lampy cały czas są w idealnym stanie wiadomo można dostać kamieniem itp. ale dzięki nałożeniu tej warstwy nie matowieją mamy jakby nowe lamy.. :)

Moje pytanie czy ktoś już to robił może coś powiedzieć na ten temat ewentualnie polecić jakąś firmę??

Pzdr!

Opublikowano
właśnie dlatego pytam (dzieks za info zaraz poszukam) wiadomo, że jak wypoleruje będzie super tylko żeby się nie okazało, że za chwile będzie tragednia i będzie trzeba zmieniać całe lapy co tanie nie jest...
Opublikowano
Ja wypolerowałem swoje (bardzo mocno wypiaskowane) kilka miesięcy temu, nie zauważyłem jak do tej pory jakichkolwiek oznak matowienia czy pogorszenia przejrzystości kloszy.
Opublikowano

Panowie jak polerujecie pastami tempo czy innymi cudami, to nie dziwcie się, że po 2 myciach jest to samo.

Polecam oddanie to fachowca, który ma odpowiedni sprzęt i pasty. Ja wypolerowałem już ponad 3 miesiące temu i nic nie matowieje.

Zapłaciłem coś ok. 120zł.

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Nie mówimy tutaj o kwesti 3 miesiący tylko roku, trzech lat ja właśnie zamierzam oddać do osoby która to ogarnia tylko musze wiedzieć gdzie w Wawie można kogoś takiego namierzyć...i czy oprócz polerowania nakakłada na nowo warstwe ochroną...

kamiloo98 powiedz mi orientujesz się czy on Ci coś kład czy tylko wypolerował??

Opublikowano
No ja mam od 3 miesięcy i jestem pewien, że nic złego nie będzie się działo jeszcze przez długi czas, gość powiedział, że do roku czasu jakby cos zmatowiało/ zżókło to mam przyjechać. Kładł jakąś warstwę ochronną na koniec, poza tym używał jakichś 2 rodzai past.

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Kto może polecić jakiś zakład :?: Gliwice i okolice (Górny Śląsk) :?: Chciałbym swoje odnowić....
Opublikowano

Panowie, a ja podepnę się z innym problemem - wydaje mi się, że moje soczewki od ksenonów są takie... zamglone. Świecą dobrze, ale bixenony w X1 są jakieś... wyraźniejsze ;D

Czy możliwe jest, że soczewki się przyjarały/zabrudziły - cokolwiek? i czy ktoś to regeneruje?

Opublikowano
Tak, soczewki się kurzą od środka, dlatego jak na nie patrzysz to są takie jakby zamglone. poszukaj na youtube, różnie sobie z tym radzą, jedni robią jakieś płukanki wnętrza reflektora, inni czyszczą kawałkiem mikrofibry nawiniętym na drut poprzez otwór do wkładania palnika ksenonowego.
Opublikowano
Nie mówimy tutaj o kwesti 3 miesiący tylko roku, trzech lat ja właśnie zamierzam oddać do osoby która to ogarnia tylko musze wiedzieć gdzie w Wawie można kogoś takiego namierzyć...i czy oprócz polerowania nakakłada na nowo warstwe ochroną...

kamiloo98 powiedz mi orientujesz się czy on Ci coś kład czy tylko wypolerował??

Poszedł pw z linkiem aby nie robić nielegalnej reklamy :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie a jak jest z wyczyszczeniem/polerowaniem od środka, wewnątrz lampy, moje lampy są chyba nieszczelne ponieważ po dużym deszczu lub po myjni zachodzą parą z tego powodu zrobił sie nalot w środku. Jedna lampa jest znacznie ciemniejsza/brudniejsza od drugiej. Da sie z tym coś zrobić?
Opublikowano
Panowie a jak jest z wyczyszczeniem/polerowaniem od środka, wewnątrz lampy, moje lampy są chyba nieszczelne ponieważ po dużym deszczu lub po myjni zachodzą parą z tego powodu zrobił sie nalot w środku. Jedna lampa jest znacznie ciemniejsza/brudniejsza od drugiej. Da sie z tym coś zrobić?

Tak,wyminić :mrgreen:

Opublikowano
W ostatnim Motorze (48/2012) jest artykuł na temat regeneracji zmatowiałych reflektorów. Regeneracja przez nich opisana (i pokazana na zdjęciach) mówi o zastosowaniu 'kilku składnikowego lakieru do malowania reflektorów', który jest 'twardy i wytrzymały' (cyt. z opisu). Po nałożeniu go na reflektor przetarty kilkoma gradacjami papieru ściernego lampa nabiera połysku. Potem utwardza się go za pomocą 'specjalnych lamp' (pewnie na ciepło) przez 20 minut a potem poleruje mechanicznie. I tyle. O woskowaniu nie ma mowy.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
:idea: a może zamiast tych lakierów nałożyć folię np taką jaką ma w swojej e91 forumowy kolega damp21plbe :?:
Opublikowano

Na forum 5er jest opisany patent z proszkiem do prania, podobno są już też spece którzy uszczelniają lampy np. w Katowicach ;)

• 5 miesięcy temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Odświerze temat, potrzebuje namiar na warsztat gdzie profesjonalnie matowe lampy w E39 doprowadzą do "nowości" , preferowana centralna Polska i południowa.

Na moim końcu świata nie ma magikow więc gdzie pojadę nie ma znaczenia.

Opublikowano
hehe a ja znam jednego gościa który swoje zmatowiałe lampy traktuje silikonem. Po wtarciu lampy wyglądają jak nowe ponoć przez 2 tygodnie:)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Odświerze temat, potrzebuje namiar na warsztat gdzie profesjonalnie matowe lampy w E39 doprowadzą do "nowości" , preferowana centralna Polska i południowa.

Na moim końcu świata nie ma magikow więc gdzie pojadę nie ma znaczenia.

Proponuję wpisać w Google: Auto Detailing - często polerują też reflektory.

Ja ostatnio polerowałem w S-PLUS i jest OK. 100zł/ lampę.