Skocz do zawartości

e39 523i benzyna 1997 sedan kasowanie inspekcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kolejny rok mam problem z kasowaniem inspekcji nie wiem czy ja cos robie nie tak.7 pin mostkuje z masa na zaplonie 15 sekund czekam i nic,7 pin z 19pinem tez nic nie daje. :cry:drzwi i szyby zamkniete.

Opublikowano
ja też ostatnio nie mogłem skasować inpekcji olejowej, ani inpą, ani kabelkami, może to ma związek z tym , że pozostała mi jeszcze jedna zielona "cegiełka", bo do tej pory zawsze kasowałem jak już wszystkie zielone "cegiełki " zniknęły.
Opublikowano
To nie ma nic wspólnego z cegiełkami. Musi dać radę. Czasem nie łączy dobrze wejście. Najlepiej robić to próbówką na 12v, a kolega już wrzucił link, gdzie wstawiałem kasowanie inspekcji :D
Opublikowano

Nie wiem jak to wygląda w E39, ale kiedyś miałem E34 i tam z kasowaniem to były czary mary, tzn. różnie z tym bywało. Nie będę sie rozpisywał, podam linka do tematu http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=68&t=33091&start=30. Poszukaj pod moim postem, może akurat pomoże :wink:

Co do INPY, to kasowania szukamy pod "Instrument clusters", o ile dobrze pamiętam.

A wszystko to przez REKINA ;-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja dziś po swapie kasowałem inspekcję kablem < zreszta zawsze tak robię>

Pin 7 i na masę na dokładnie 12s.

Zapłon właczony przez cały czas.

Za piewrszym razem wychodzi.

A kasowanie "zegarka" 24s.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Mam takie pytanie bo dzisiaj postanowiłem zmienić język OBC ale mi nie wyszło więc postanowiłem sobie pokombinować i skasowałem inspekcje lewym guzikiem na zegarach nie wiem czy dobrze ale święcą wszystkie cegiełki i zegar też skasowany. Może spotkaliście się kiedyś z tym?
Opublikowano
Tak ma być, później zielone gasną kolejno, zapala się zółta, a na koniec czerwona... czyli już najwyższa pora.
A wszystko to przez REKINA ;-)