Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To chyba jakies jaja. Na glowe upadli w tym Monachium? Nawet gdyby ten silnik brzmial koszmarnie zle to takie rozwiazania sa jeszcze gorsze!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A skąd wiesz, że gorsze? Jeździłeś nowym M5, słuchałeś jak to brzmi?
Opublikowano
Nawet jakby brzmial jak grabiarka to i tak wolalbym sluchac tej grabiarki niz sztucznego brzmienia V8 z glosnikow!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko pewnie jak byś nie przeczytał gdzieś, że to sztuczny dźwięk, to byś zachwycał się jak zajefajnie brzmi silnik w nowej M5 jadąc nią. ;) Proponuję się nie uprzedzać do czegoś zanim faktycznie nie będziesz miał okazji sprawdzić sam osobiście jaka jest rzeczywistość. Zresztą to też na pewno nie jest tak, że silnika prawie nie słychać i całe brzmienie generują głośniki. Zapewne one tylko "dokręcają" to brzmienie w stronę bardziej rasowego. Pamiętaj, że teraz najważniejsza jest ekologia, małe spalanie bla bla bla bla i niestety ciężko już uzyskać fajne brzmienie silnika i układu wydechowego przy takiej mocy.
Opublikowano
I tak jest to przegiecie. Zeby zrobil to Opel czy VW to nie mial bym pytan, ale zeby BMW robilo taka popyline to przesada. Niech zamontuja ten system w Dieslach.
Opublikowano
Tylko pewnie jak byś nie przeczytał gdzieś, że to sztuczny dźwięk, to byś zachwycał się jak zajefajnie brzmi silnik w nowej M5 jadąc nią. ;) Proponuję się nie uprzedzać do czegoś zanim faktycznie nie będziesz miał okazji sprawdzić sam osobiście jaka jest rzeczywistość. Zresztą to też na pewno nie jest tak, że silnika prawie nie słychać i całe brzmienie generują głośniki. Zapewne one tylko "dokręcają" to brzmienie w stronę bardziej rasowego. Pamiętaj, że teraz najważniejsza jest ekologia, małe spalanie bla bla bla bla i niestety ciężko już uzyskać fajne brzmienie silnika i układu wydechowego przy takiej mocy.

Taaa, ekologia... Jakoś na zewnątrz M5 brzmi całkiem fajnie. A dodatkowe materiały tłumiące raczej ekologii nie sprzyjają więc można by sobie je odpuścić z korzyścią i dla ekologii, i dla akustyki.

Ja nie lubię, jak się ze mnie idiotę robi, może kolega owszem... Kolejny zbędny bajer, wymyślony przez debili od tzw. marketingu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Twoja wypowiedź wskazuje, że z niektórych to nawet nie trzeba robić.
Opublikowano

Wiem, wiem, przecież pozwoliłem sobie w niej Ciebie zacytować.

Szkoda tylko, że nie potrafisz posługiwać się argumentami - naprawdę do Ciebie nie dociera, że to jest zbędne komplikowanie konstrukcji auta? Jak jakiś chip w tym syntetyzatorze dźwięków padnie i serwis skasuje za naprawdę parę tysięcy zł, to może dotrze do niektórych, że to przerost formy nad treścią.

Opublikowano

Dla mnie to też udawanie i robienie ludzi w balona. Ale jeśli się będzie dało to może sobie zamontuje na próbę :) Mam benzynowe F10 i silnika w ogóle nie słychać, coś tam mruknie na najwyższych obrotach ale to też przy wyłączonym radiu. Miło wspominam e46 330i cabrio, tam była orgia dla uszu :)

Ogólnie motoryzacja idzie w dziwnym kierunku, ciągle obostrzenia sprowadzają samochody do roli zmywarki, zero emocji tylko wygoda.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam benzynowe F10 i silnika w ogóle nie słychać, coś tam mruknie na najwyższych obrotach ale to też przy wyłączonym radiu. Miło wspominam e46 330i cabrio, tam była orgia dla uszu :)

zawsze mozna wywiercic dziurkę w wydechu :mrgreen:

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nawet jakby brzmial jak grabiarka to i tak wolalbym sluchac tej grabiarki niz sztucznego brzmienia V8 z glosnikow!

Dokładnie.

A wspomniany wcześniej opel zachwycil kiedyś świat tłumikiem, który mógł wyciszyć dzwięk lub go spotęgować. To samo dotyczy forda w nowym ST, który wykorzystał membranę wzmacniającą, która połączona jest z rurą wprowadzoną do kabiny wlaśnie po to....żeby słuchać silnika o sportowym brzmieniu.

Tyle że to czysta mechanika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najzabawniejsze jest to, że żaden forumowy krytyk tego na żywo jeszcze nie słyszał. :) No ale to typowe. :)